A. Sakalausko prašymą dėl specialiosios teisės atėmimo termino sutrumpinimo penktadienį išnagrinėjo Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas. Ar bus patenkintas aktoriaus prašymas, teisėja Lilija Tarčevskaja žada paskelbti kitą savaitę.

A. Sakalauskui dar 2009 metais teismas uždraudė 3 metams sėstis prie vairo, nes būdamas neblaivus (2,2 promilės alkoholio, vidutinis girtumas) lapkričio 20-ąją 14.09 val. sostinės Aguonų gatvėje savo vairuojamu automobiliu „Subaru Legacy“ apdaužė kelkraštyje stovėjusius devynis automobilius.

Kadangi nuo paskirtos nuobaudos paskyrimo pradžios jau praėjo pusė laiko, jis, kaip ir kiekvienas pažeidėjas, turėjo teisę kreiptis į teismą ir prašyti sutrumpinti jam draudimo vairuoti terminą.

Nagrinėjant prašymą anksčiau grąžinti vairuotojo pažymėjimą aktorius penktadienį teisme nedalyvavo – kaip nurodė jam atstovaujantis advokatas Raimundas Jurka, šiuo metu A. Sakalauskas yra išvykęs į Rusijos sostinę.

Pasak advokato, A. Sakalauskas yra sumokėjęs teismo jam skirtą 4,2 tūkst. Lt baudą, be to, visiems nukentėjusiesiems atlygino padarytą žalą. „A. Sakalauskas suvokia padaryto pažeidimo esmę, dėl jo patyrė didžiules neigiamas pasekmes“, – sakė R. Jurka.

Advokato teigimu, A. Sakalauskas yra užsikodavęs nuo alkoholizmo. Tiesa, praėjus metams po garsiosios aktoriaus sukeltos avarijos jį buvo sulaikę policijos pareigūnai ir už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje skyrė įspėjimą.

„Būtent po šio įvykio jis pradėjo gydytis“, – pabrėžė teisininkas.

Jo teigimu, A. Sakalauskui vairuotojo pažymėjimas reikalingas darbui – aktorius dažnai yra priverstas vykti į teatro gastroles bei televizijos laidų filmavimus įvairiuose šalies miestuose. „Vairuotojo pažymėjimo neturėjimas jam sukelia didelių nepatogumų“, – pabrėžė R. Jurka. 

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)