Vilniaus miesto trečiojo apylinkės teismo teisėja Nida Vigelienė pirmadienį išnagrinėjo policijos A. Sakalauskui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimo, kai jis neblaivus (2,2 promilės alkoholio, vidutinis girtumas) lapkričio 20-ąją 14.09 val. sostinės Aguonų gatvėje savo vairuojamu automobiliu „Subaru Legacy“ apdaužė „Audi“, „Volvo“, „Volkswagen“, „Renault“, „Honda“, BMW ir „Peugeot“ markių automobilius.

Į teismo posėdį apie pusę devynių ryto su bičiuliu atvykęs A. Sakalauskas nebuvo pasisamdęs advokato, todėl savo teises administracinio teisės pažeidimo byloje gynėsi pats.

„Neteiksiu teismui paaiškinimų, protokole viskas parašyta teisingai, - teisėjai aiškino aktorius. – Pripažįstu pažeidimą ir nurodytas aplinkybes“.

Aktorius sutiko ir su jam nustatytu vidutiniu girtumu. „Gal teismui galėtumėte paaiškinti, kodėl neblaivus sėdote prie vairo?“ – klausė teisėja N. Vigelienė.

„Negalėčiau paaiškinti... Buvau visiškai šalia namų ir nutariau mašiną parvaryti“, - nebuvo kalbus A. Sakalauskas, neslėpęs, jog dėl KET pažeidimų buvo baustas prieš porą metų.

„Gailiuosi, kad taip atsitiko, bet tai – nepasiteisinimas“, - sakydamas savo baigiamąją kalbą teigė A. Sakalauskas, teismo net neprašęs jam skirti kuo švelnesnę sankciją.

Beje, jis sakė, kad jau kai kuriems nukentėjusiesiems pradėjo atlyginti padarytą žalą.

Kokia bauda bus nubaustas A. Sakalauskas, teismas žada paskelbti antradienį. Už tai, kad jis neblaivus apdaužė automobilius, įstatymas numato baudą nuo 4 iki 5 tūkst. Lt, draudimą vairuoti nuo 3 iki 5 metų bei areštą nuo 15 iki 30 parų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)