Pasak jo, dar, kaip prodiuserė, ji teatre dirbs iki Naujųjų metų, užbaigiant baletą "Žydrasis Dunojus".

"Santykio su baletu ji neturės. Ji pabaigs "Žydrąjį Dunojų", - kalbėjo teatro direktorius.

Pasak G.Kėvišo, T.Sedunova turi trauktis dėl susidariusios įtampos baleto trupėje. Jos darbu nepasitenkinimą išsakė dalis baleto artistų, tačiau pats G.Kėvišas tvirtino, kad vidaus ginčai nebuvo jo apsisprendimo priežastis.

"Reikėtų pasakyti, kad T.Sedunova yra kvalifikuotas žmogus, vertingas kadras, baletui daug ką davusi ir būtent jos laiku, per 19 metų buvo iš tikrųjų gerų darbų, pavyzdžiui "Romeo ir Džiuljeta" ar Boriso Eichmano baletai, Aleksandro Ratmenskio "Ana Karenina" (...), bet šiandien aš konstatuoju, kad balete yra tam tikra įtampa", - sakė G.Kėvišas.

"Priežastys, iš kur ji atsirado gal nėra labai svarbios, bet kad įtampa yra, tai faktas. Yra tam tikras susipriešinimas ir žmonės, kurie yra jauni baleto šokėjai, yra lyg praradę motyvaciją", - teigė LNOBT direktorius.

Anot G.Kėvišo, pati T.Sedunova jam pasakė, jog naujo impulso trupei keleriems metams negalės suteikti.

Į jos postą turėtų ateiti du žmonės, nes T.Sedunova dirbo dvejose vietose: naujo baleto trupės meno vadovu turėtų tapti choreografas, Varšuvos Didžiojo teatro baleto trupės vadovas Krzysztofas Pastoras, baleto trupės direktore - Rūta Railaitė, gyvenanti Venesueloje.

"Iš tikrųjų niekaip negalėčiau to paneigti", - į klausimą, ar šie asmenys turėtų dirbti teatre, atsakė G.Kėvišas.

Naująjį meno vadovą ketinama baleto trupei pristatyti pirmadienį.

K.Pastoras į Lietuvą turėtų atvykti sekmadienį. Anot LNOBT vadovo, jis pasirinktas, nes norima baletą "nukreipti į Vakarus".

T.Sedunova žurnalistams yra sakiusi, kad priešinimasis jos vadovavimui atsirado dėl to, kad vyresnio amžiaus baleto artistai nenori palikti teatro.

"Aš pasakyčiau, kad tai subjektyvi Tatjanos nuomonė. Man rodos, kad šito ji sakyti ir negalėjo. Net jei taip ir būtų, tai šito sakyti, sprendžiant klausimą civilizuotai, šito jai sakyti ir nereikėjo", - tokius T.Sedunovos žodžius komentavo G.Kėvišas.

T.Sedunovai paliekant teatrą pažadėta sumokėti penkių mėnesių išeitinę išmoką.