Vienvaldystė, muštras, vaidmenų skirstymas pagal simpatijas ir antipatijas, chaotiškas darbo laiko planavimas, miglotos jaunų artistų kūrybinio augimo perspektyvos, visiškai pašlijusi atmosfera trupėje – tai tik dalis priekaištų, kuriuos pažėrė baleto artistai.

Šokėjų nuomone, T.Sedunova turėtų palikti baleto meno vadovo postą.

Pirmoji viešai apie baleto trupės skaudulius prabilo primabalerina Eglė Špokaitė, šių metų pradžioje, per patį sezono vidurį, nutarusi atsisveikinti su scena.

„Kai apie baletą nieko neišmanantys asmenys bando įtikinti pasaulį, kad aš nemoku šokti, situacija tiesiog kurioziška, kitaip nepavadinsi. Pasitraukiau nuo dalykų, kurie niekaip nesusiję su menu, tik su biurokratija ir absurdu”, – kalbėjo E.Špokaitė.

T.Sedunova baleto trupei vadovauja devyniolika metų. Šias pareigas ji pradėjo eiti laimėjusi Kultūros ministerijos paskelbtą konkursą. Vėliau konkursai nebebuvo rengiami – įstatymai to nereikalauja.

Dabartinio konflikto priežastis, T.Sedunovos nuomone, sena kaip pasaulis. Tai – konkurencijos baimė.

„Nesirengiu čia užsibūti ir įrodinėti, kad esu nepakeičiama. Tegul išeities ieško direktorius. Jeigu būtina, kad išeičiau, prašom – neketinu čia sėdėti iki grabo lentos. Bet tegul viskas būna pagal Lietuvos įstatymus“, – sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)