Bylą teismas atvertė tik ketvirtuoju bandymu – prieš tai tris kartus dėl įvairių priežasčių posėdžius tekdavo atidėti.

Kaltinamajame akte teigiama, kad U. Kiguolis neteisėtai valstybinėje žemėje pasistatė tris pastatus, kuriuos bandė įteisinti. Prokurorė teisme darė prielaidą, 2007 metais kaunietis įregistravo pastatus jam priklausančiame sklype Šventupės gatvėje. Po dvejų metų esą milijonierius pastebėjo, kad registre nėra įregistruoti trys pastatai – pirtis, šiltnamis ir pastogė. Kaltinamajame akte teigiama, kad U. Kiguolis su nenustatytu asmeniu suklastojo pastatų tinkamumo naudoti aktus ir bandė pastatus įteisinti.

Be to, pastatai pastatyti ne U. Kiguolio sklype, o valstybinio miško teritorijoje.

U. Kiguoliui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – milijonierius įtariamas tikro dokumento klastojimu ir svetimo turto įgijimu.

Teisme U. Kiguolio advokatas teigė, kad niekam materialinė žala nebuvo padaryta, nes pastatai esą visą laiką priklausė verslininkui. Advokatas prašė bylą grąžinti prokuratūrai papildyti, tačiau teisėjas nusprendė pradėti nagrinėti bylą.

Nesupranta kaltinimų

Po teismo posėdžio verslininkas teigė, kad nesuprato, kuo yra kaltinamas.

„Aš kaltinimų nesuprantu. Kokį aš svetimą turtą įgijau? Kam jis priklausė? Nežinau“, - teigė U. Kiguolis.

Tačiau bendrovės „Elektroniniai sprendimai“ vadovas neslėpė, kad pastatai iškilo ne ant jam priklausančios žemės.

„Taip, statiniai yra ant valstybinės žemės. Žemės dokumentai ir įteisinimo dokumentai yra tvarkomi paraleliai. Yra kitos bylos ir neleidžiama normaliai sutvarkyti. Čia yra kelios bylos paraleliai“, - teigė verslininkas.

Paklaustas, kaip atsitiko, kad pastatus buvo pamiršta laiku įregistruoti, U. Kiguolis teisinosi dokumentų gausa.

„Aš tiksliai nepamenu, koks ten laiko tarpas buvo, nes reikėjo labai daug popierių sutvarkyti, kaimynų sutikimus gauti. Kažkada buvo periodas, kai reikėjo pastatus priduoti“, - sakė U. Kiguolis.

„Šioje byloje jis kaltinamas tuo, kad 2007 metais jis įregistravo namą ir du pastatus. Tuomet prisidengdamas šlaito sutvirtinimu savo valdoje jis ant valstybinės žemės pastatė dar penkis pastatus. 2009 metais jis Registrų centrui pateikė prašymą, kad neva pamiršo įregistruoti tuos penkis pastatus“, - teigė prokurorė Aistė Česaitienė.

Prokurorė taip pat teigė, kad jau yra nustatyta, kad U. Kiguolis vykdė savavališkas statybas.

„Tai yra nustatyta. Kauno apygardos prokuratūra yra apgynusi viešąjį interesą ir yra teismo sprendimas, kad U. Kiguolis vykdė savavališkas statybas ir jis įpareigotas nugriauti tuos pastatus, kurie pastatyti ant valstybinės reikšmės miško žemės. Kol kas, kaip aš suprantu, tie pastatai stovi, nes sprendimai skundžiami“, - teigė A. Česaitienė.

Kitas teismo posėdis numatytas balandžio 4-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)