Vengia Rusijos žiniasklaidos

Tik prasidėjus mūsų pokalbiui, Mykolas Orbakas šypsodamasis pareiškė: „Čia, Maskvoje, duoti interviu dažnai atsisakau, nes vietinė žiniasklaida viską itin iškraipo. Po to tik nukenčia artimieji. Be to, ir Aločka su Kristina sako, kad geriau tų interviu neduočiau. Bet jos tikrai be reikalo baiminasi, juk nieko blogo apie jas nepasakočiau.“

Nors Mykolas Orbakas ir Ala Pugačiova išsiskyrė prieš 35 metus, jiedu iki šiol palaiko gana šiltus santykius. „Aišku, su Kristina susitinkame dažniau, bet bendraujame ir su buvusia žmona – dažnai kartu švenčiame didžiąsias šventes ar susitinkame kokiame nors renginyje. Gal per daug ir neatviraujame, tačiau apie jos asmeninį gyvenimą žinau nemažai. Deja, turiu pripažinti, kad Ala – labai vienišas žmogus“, – atviravo vyras.

Antroji santuoka truko neilgai

Mykolo vienišu ir nelaimingu tikrai nepavadinsi. Jis gyvena su 19 metų jaunesne savo trečiąja žmona, artiste Marina, su kuria augina sūnų Fabijoną (23). „Su ja susitikome viename privačiame vakarėlyje. Aš vaidinau Senelį Šaltį, o ji – Snieguolę. Taip ir susipažinome. Tik ir šį kartą vedybų iniciatorė buvo ji, o ne aš“, – šypsojosi Mykolas.

Paklaustas, kas buvo jo antroji žmona, vyras atsakė, kad į tą santuoką gilintis neverta, nes ji truko neilgai: „Antroji, trejais metais už mane jaunesnė žmona Gražina buvo iš Lietuvos, pažinojome vienas kitą dar vaikystėje, mūsų tėvai draugavo, bet buvome vienas kitą matę vos porą kartų. Po to susitikome Maskvoje tik po dvidešimties metų, kai ji atvažiavo su mama pasisvečiuoti.

Tuo metu jau buvau su Ala išsiskyręs. Nutariau, kad užmezgus naują draugystę bus lengviau pamiršti skyrybas. Bet susituokę pragyvenome vos pusantrų metų. Gal per mažai skyriau jai dėmesio, nes daug gastroliuodavau, todėl mūsų santykiai nesusiklostė.“

„Kažkada gyvenau su nežinoma Pugačiova“

Mykolas su Ala susipažino 1969-aisiais vasaros muzikos stovykloje Tambovo srityje. Tada jam buvo 22-eji, o tuo metu dar visai nežinomai dainininkei – devyniolika. Vėliau jų pažinties ir vestuvių istorija bus plačiai aprašinėjama. Buvo skelbiama, kad po keturių mėnesių draugystės Ala Pugačiova pati pasiūlė Mykolui susituokti, nes neva labai norėjo kuo greičiau ištrūkti iš tėvų namų. Ar jis prisimena tą istoriją ir kaip ten buvo iš tikrųjų?

„Net nežinau, kodėl Ala nusprendė sprukti iš tėvų namų ir su manimi susituokti. Juk tada gyvenau varganame bendrabučio kambarėlyje. Kas norėtų į tokį kraustytis, kad ir bėgdamas nuo tėvų kontrolės? Bet Ala jau tokia: ką sugalvojo, būtinai pasieks. Taip buvo ir su mūsų vedybomis. Ji mane užspendė į kampą, nes aš tada tuoktis dar nenorėjau, juk buvau jaunas ir neišsilakstęs. Kai jai tai pasakiau, Ala išrėžė, kad galėsime kartu išsilakstyti – tuokiamės, ir viskas.

Gal nuskambės keistai, bet labai apsidžiaugiau, kai po jos pasiūlymų kurti šeimą staiga iš Egipto grįžo vienas Alos gerbėjas. Pamaniau, kad ji dabar nuo manęs tikrai atstos, nes jis atėjo pirštis kaip tik tuo metu, kai buvome pas Alos tėvus pranešti apie santuoką. Todėl palikęs juos pasikalbėti išėjau. Bet šeštą ryto ji jau stovėjo prie mano durų ir pasakė: „Ruoškis, šiandien eisime į santuokų rūmus paduoti pareiškimų.“ Visos mano viltys nevesti sužlugo“, – šypsojosi Mykolas.

Ar jis bent kažkiek mylėjo Alą? „Tada buvau jaunas, gal tai buvo labiau susižavėjimas, o gal ir meilė... Taigi turėjau progą pagyventi su dar nežinoma ir kuklia Ala Pugačiova, kai mūsų abiejų santaupos tesiekė 120 rublių. Viską pradėjome nuo kapeikos. Tada labai džiaugėmės gavę (kad ir toli nuo Maskvos centro) dviejų kambarių butą“, – atviravo Mykolas Orbakas.

Ramios skyrybos su primadona

Po dvejų metų pora susilaukė dukters Kristinos. „Tada mūsų su Ala lakstymai baigėsi, buvome labiau pririšti prie namų. Tik dukra santuokos neišgelbėjo – dar po dvejų metų išsiskyrėme. Skyrybos nebuvo skausmingos, nors per kartu nugyventą laiką patyrėme tikrai daug džiaugsmo. Pamatę, kad mums nepavyksta, nutarėme pasukti skirtingais keliais.

Be to, po vienų Alos gastrolių jos gyvenime atsirado kitas vyras. Bet prisipažinsiu, aš irgi nebuvau vienuolis. Išsiskyrėme ramiai: nunešėme pareiškimus, pasidalinome gautus už parduotą butą pinigus ir apsigyvenome atskirai. Ala pasiėmė Kristiną. Po skyrybų, kai ji važinėdavo koncertuoti, dažnai dukrą prižiūrėdavau aš“, – pasakojo vyras.

„Ala – labai vieniša ir nelaiminga moteris“

Mykolas Orbakas didžiuojasi savo šiltais santykiais su dukra Kristina, viena žinomiausių Rusijos dainininkių. „Su dukros šeima šventėme praėjusias Velykas, kartu buvome bažnyčioje. O su Ala paskutinį kartą matėmės per praėjusias Kalėdas. Gegužės 25 dieną vėl susitiksime, nes bus Kristinos gimtadienis, ji jau visus pakvietė“, – tęsė Mykolas.

Paklaustas, ką jis mano apie Alos santuoką ir skyrybas su žinomu dainininku Filipu Kirkorovu (40) ir artimą draugystę su Maksimu Galkinu, pašnekovas šypsodamasis atsakė: „Kokie ten santykiai? Juk tai tik reklaminiai triukai, ne daugiau. Iš tikrųjų Ala – labai vieniša ir nelaiminga moteris, o visi šitie cirkai nieko nereiškia. Ji turi vienintelę gerą Maskvoje gyvenančią draugę verslininkę, o vakarus dažniausiai leidžia viena.

Maksimą Galkiną Ala draugu pasirinko vien dėl reklamos. Be to, jis gražus, protingas, manau, jie turi apie ką pasikalbėti. Pateikdami save kaip porą, jie vienas kitą reklamuoja, o Maksimas dažnai viešai pabrėžia, kad už daugelį dalykų yra dėkingas Alai“, – atviravo vyras, neslepiantis, kad puikiai žino, dėl ko su Filipu Kirkorovu išsiskyrė primadona.

„Paskutinis lašas buvo finansai. Filipas pasijuto visagaliu karaliumi, pradėjo viešai kvailai elgtis, pasinaudojo Alos pinigais, kurdamas miuziklą „Čikaga“, ir galiausiai patyrė bankrotą. Filipas paskutiniu metu tikrai pasikeitė ir per daug sau leisdavo“, – kalbėjo vyras.

„Didžiuojuosi, kad esu Kristinos Orbakaitės tėvas“

Žinomas artistas didžiuojasi, kad jam niekada neprireikė pasinaudoti tuo, kad jis – buvęs primadonos vyras. „Aš visiškai nesididžiuoju, kad buvau Alos Pugačiovos vyras. Aš didžiuojuosi, kad esu Kristinos Orbakaitės tėvas, mes vienas kitą labai mylime. Ji nesužvaigždėjusi, labai darbšti ir pareiginga, nes perėmė mano, o ne Alos charakterio bruožus. Visada stengiausi slėpti, kad kažkada buvau vedęs Alą Pugačiovą.

Pastebiu, kad žmonės, sužinoję, kas esu, pradeda į mane žiūrėti kaip į kokią iš zoologijos sodo atvežtą beždžionę (juokiasi). Pasitaikydavo ir tokių, kurie priėję teiraudavosi: „O kokia ta Ala? Ką ji darydavo blogai?“ Atsakydavau, kad nieko neprisimenu“, – šypsojosi Mykolas.

Iš dukros pinigų neprašo

„Su Kristina susiskambiname beveik kiekvieną dieną. Dažnai su žmona pas ją apsilankome. Dukros sūnūs, mano anūkai, jau labai dideli: Nikitai septyniolika, jis planuoja Amerikoje studijuoti režisūrą, o devynmetis Denis yra brolio priešingybė – jį labiau domina technika“, – apie dukros šeimą pasakojo vyras.

Paklaustas, ar neseniai pasklidusios kalbos, kad Kristina Orbakaitė laukiasi trečio vaiko nuo dabartinio vyro Michailo Zemcovo, yra tiesa, šypsodamasis Mykolas atsakė: „Aš pats apie tai sužinojau perskaitęs viename laikraštyje. Iš karto puoliau skambinti Kristinai. Pasipiktinęs paklausiau, kodėl apie tai nežinau, o ji tik atsakė: „Kai tai įvyks, tu, tėti, sužinosi pirmas.“

Ar žinoma dukra materialiai padeda savo tėvui? „Aš iš jos pinigų niekada neprašau, nes pats pakankamai daug uždirbu. Kristina, kai man reikia, padeda savo ryšiais“, – atsakė vyras.

„Retai atsisakydavau siūlomų pagundų“

Galima sakyti, kad patarlė „trečias kartas nemeluoja“ labai tinka Mykolui Orbakui. Po dvejų ne itin ilgai trukusių santuokų, trečioji, su daug jaunesne moterimi, tęsiasi jau 24 metus. „Su moterimis niekada neturėjau problemų, nesvarbu, kokio jos būtų amžiaus. Niekada nereikėdavo dėl jų kovoti ar su jomis konfliktuoti. Kai su Marina susipažinome, buvau 38-erių, o ji dvigubai jaunesnė.

Galima sakyti, jog tapau jos mokytoju. Abu esame artistai, Mariną išmokiau daugelio dalykų. Ji manimi pasitikėjo kaip pedagogu ir vyresniu vyru. Nei tada, nei dabar nesipykstame ir durų netrankome. Juk esu jau senas, suprantu, kad su Marina nugyvensiu visą likusį savo gyvenimą, todėl nėra prasmės konfliktuoti.

Savo aš jau atsilaksčiau, nes retai atsisakydavau siūlomų pagundų (šypsosi). O jeigu Marina užsinorės palakstyti, tai tegul – juk kai žmogus ko nors nori, nieko nepadarysi. Mes vienas kitą labai gerai suprantame“, – neslėpė vyras.

Geriausiai pailsi Palangoje

Šiuo metu Mykolas mėgaujasi savo veikla ir džiaugiasi, kad darbe jis pats sau šeimininkas, darbo netrūksta, todėl nereikia savęs reklamuoti kokiais nors pigiais būdais. „Galiu ir renginį vesti, ir rinkimuose politikams padėti, nepamiršau ir cirko artisto profesijos – dažnai tenka dalyvauti vaikų vakarėliuose. Tai, ką čia veikiu, Lietuvoje vadintųsi renginių organizavimu“, – paaiškino pašnekovas.

Ar nežada Mykolas Orbakas kada nors kraustytis su šeima gyventi į Lietuvą? „Kol kas dar ne, nes žmona turi sulaukti pensijos. Bet planuojame vasarą važiuoti į Palangą, kurioje turiu dviejų kambarių butuką. Ten pailsiu geriau nei Turkijoje.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo.
Žurnalas „Klubas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)