Bėgti ilgus nuotolius M. Jovaiša DELFI pasakojo pamėgęs jau seniai. Su 9 metų dukra jis Vilniaus maratone sėkmingai įveikė trumpąją distanciją.

"Dukra mėgsta mano pėdomis sekti. Vilniaus maratone ji pasirodė išties neblogai. Iš visų moterų dalyvių atbėgo 15-ta. Galbūt po metų kitų su ja sudalyvausime Singapūro maratone, tik rinksimės 10 kilometrų trasą. Tačiau dėl to dar reikės pasitarti su specialistais, ar tokio amžiaus vaikui galima bėgti tokius ilgus nuotolius", - DELFI pasakojo fotomenininkas.

Todėl ir 42 kilometrų ilgio Majamio maratono trasą jis išbandė be dukters. Šeima M. Jovaišos laukė prie finišo linijos.

"Mano iššūkis buvo įveikti trasą per 4 valandas. Tikslą pasiekiau, nes finišą pasiekiau po 3 valandų ir 53 minučių, - rezultatu džiaugėsi pusmetį intensyviai šiam maratonui ruošęsis vyras. - Aš mėgstu bėgioti. Vilniuje dažnai treniruojuosi, bėgu 8-10 kilometrų. Kartais ir 15-20. Todėl pusę Majamio maratono trasos įveikiau labai lengvai. Antroje dalyje sekėsi sunkiau. Trūko patirties. Tačiau vis tiek labai džiaugiuosi įveikęs sau mestą iššūkį."

Po pasaulį daug keliaujantis M. Jovaiša šiais metais atostogas su šeima nutarė paįvairinti sau išsikelta užduotimi. Sausio mėnesį Jovaišų šeima praleido poilsiaudami Meksikoje ir Floridoje. Todėl kelionės maršrutas buvo palankus įgyvendinti sau mestą iššūkį sudalyvauti Majamio maratone.

"Man patinka iššūkiai. Taip įdomiau gyventi, - neabejoja M. Jovaiša, savo organizmui paruošęs dar vieną išbandymą. - Jau kurį laiką nevalgau gyvulinės kilmės produktų. Atsisakiau mėsos, žuvies, kiaušinių. Valgau daug daržovių, vaisių, košių, pupelių. Nors daug kas atkalbinėjo gąsdindami, kad tai pavojinga ruošiantis maratonams, tačiau aš taip nemanau. Skaičiau daug literatūros apie tai. Netgi ultramaratonininkai, įveikiantys 200 kilometrų atstumus, nevalgo mėsos ir puikiai jaučiasi."

Po Majamio maratono M. Jovaišos žmona su dukrele grįžo į Lietuvą, o jis su 5 metų sūneliu Vincentu išvyko į Kubą, kur darbuosis prie naujo projekto dar tris savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)