„Perklausų“ renginyje vedėjas Rolandas Mackevičius Rūtos Mur klausė, kaip ji jaučiasi pristatydama trečią albumą, kuris tapo įdomus jos klausytojams tik po dalyvavimo „Eurovizijos“ atrankose.

„Viską pradėjau nuo nulio. Atsigręžiant atgal, viskas vyksta savo laiku. Tuo metu, kai sukūriau pirmą albumą, nieko nebuvo, antrą, vėl nieko. Buvo labai skaudu, liūdna, apėmė kosminis nusivylimas. Tu tiek visko sudedi į savo kūrybą, o ji toliau nekeliauja“, – atvirai pasakojo Rūta Mur.

Paklausta, kaip tuomet atrado jėgų toliau kurti, nesustojo tuomet, kai jos dainos nesulaukė didelio žinomumo, Rūta Mur teigė, kad iki atrandant muziką dirbo įvairiose pareigose, tačiau tik pradėjusi rašyti suprato nenorinti šios veiklos paleisti.

„Ieškojau, kas man sukeltų virpesį ir aistrą, ką daro muzika. Tiesiog nebegaliu nebedaryt to“, – kalbėjo atlikėja.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Tiesa, prieš užlipdama į sceną su savo kūrybos dainomis Rūta Mur didžėjavo garsiame „Bix“ klube.

„Jame reikėjo leisti roko dainas, o aš tuo metu pradėjau „krapštyti“ tokią lengvą elektroniką. Būdavo, kad visi jau rūsyje įsiaudrinę, o aš paleidžiu kažką artimesnio savo sielai. Sakydavo: „Tu nori mus užmigdyti“. „Bix‘ai“ buvo pati pradžia, tiesiog junginėjau dainas, rinkau jas pagal save. Buvo keli kartai, kai pasirodžiau festivaliuose, atrinkdavau dainas, kurias groti, bet jausdavau tiek daug spaudimo. Matai, kad žmonės yra „ant bangos“, galvoji, kaip dabar pratęsti tą bangą, kokią gerą dainą įjungti. Didžėjavimas sukeldavo per daug spaudimo“, – sakė Rūta Mur.

Renginyje mergina išsamiau papasakojo ir apie savo trečiąjį albumą. Atlikėja teigė, kad jis gimė tuomet, kai susidūrė su toksiškais santykiais, buvo nelaimingai įsimylėjusi.

„Anksčiau mane domindavo man netinkami žmonės. Kuo skaudžiau, tuo geriau, tokia toksiška, neprieinama meilė. Teoriškai ji buvo prieinama, bet pasidarydavo neprieinama. Kompleksiškas dalykas.

Santykis tarsi vystėsi, bet aš jaučiausi taip diskomfortiškai jame, patyriau įtampą. Tačiau, kadangi esu idealistė, noriu turėti gražų ir laimingą gyvenimą, sukurti šeimą, visada ieškau to vienintelio žmogaus. Prieš tai tekdavo vis užlipti ant grėblio, pataikydavau ant neteisingų žmonių, jiems pritaikydavau savo iliuziją, nors jie visiškai neatitiko mano dėlionės paveikslo“, – pasakojo Rūta Mur.

Tiesa, renginio vedėjas domėjosi, kodėl dauguma atlikėjos dainų yra parašytos anglų kalba. Buvo klausiama, kas skatina kurti užsienietiškai.

„Pradėjau kurti angliškai, nes man buvo gėda rašyti lietuviškai. Atrodė, kad tie žodžiai per daug arti manęs, per daug atvirai viskas. Galiausiai vis duodavau interviu, kurių metu manęs klausdavo: „Ar bus daina lietuvių kalba?“. Sakiau: „Ne, nebus“, bet tada galiausiai parašiau „Aš jaučiu tai, ką tu jauti“. Atidaviau tokią duoklę lietuvių kalbai, bet kurti lietuviškai yra labai sudėtinga. Man yra lengviau angliškai sudėti savo mintis, taip yra saugiau“, – sakė Rūta Mur.

Tačiau atlikėja neslėpė, kad dar viena priežastis, kodėl jos gerbėjai dažniausiai girdi tik angliškas dainas yra tai, jog Rūta Mur svajoja apie tarptautinę karjerą.

„Faktas, aš neslepiu, kad noriu plaukti į plačiausius vandenis, Ameriką. Manau, kad augu to link, svajoju apie tai, labai to trokštu. Todėl ėjimas į „Euroviziją“ buvo sąmoningas žingsnis. Tuo atveju, jei būtų pavykę laimėti atranką, mane būtų išgirdusi labai didelė auditorija“, – sakė atlikėja.

Vis dėlto paklausta, ar ketina dar kada nors sudalyvauti nacionalinėse konkurso atrankose, ji pateikė neigiamą atsakymą.

„Nebandysiu daugiau niekada. Labai stresinė patirtis. Patirtis ne apie muziką ir galiausiai manau, kad daug apie tai iki šiol nekalbėjau, guli daug dalykų manyje po to tokio įdomaus atvejo.

Žinai, yra tas „o jeigu“, bet aš stengiuosi atsiriboti, tiesiog suvokti, kad gaunu tai, kas man duota ir aš tuo tikiu. Juk viskas prasidėjo nuo nulio. Tiesiog sėdėjau LMTA barake, su skolinta kompo klavietūra pradėjau jausti, kurti, per metus susidarė rimta komanda, o dabar esu su tavimi ant scenos. Visa tai ateina savaime. Save guodžiau tuo, kad jei ne šis kelias, tai bus kitas“, – sakė Rūta Mur.

Visą renginio „Perklausos“ interviu su Rūta Mur galite matyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją