Atsigavęs po skrydžio ir kelias valandas praleidęs viešbutyje, E. Claptonas su asmeniniu vairuotoju išvyko į senamiestį. Tiesa, jis nepanoro išmėginti lietuviškų patiekalų ir pasirinko rytietišką virtuvę.

Pavakarieniauti britų roko žvaigždė nusprendė japonų-korėjiečių restorane „Labuki“, esantį prie pat rotušės.

Puikiai nusiteikęs muzikantas praleido porą valandų lauko restorane, kur šnekučiavosi su savo vairuotoju. E. Claptonas užsisakė keptos kiaulienos išpjovą su ryžiais ir kimchi - korėjietiškas salotas. Vietoje deserto 68-erių muzikantas atsigaivino žalia arbata.

Tiesa, britų roko legendos nepažino nei jį aptarnavęs personalas, nei restorane sėdėję lankytojai iš užsienio.

E. Claptono viešnagė Vilniuje - DELFI galerijoje:

Antradienį Kauno „Žalgirio“ arenoje pasirodymą surengsiantis gitaristas ir dainininkas Lietuvoje dar turės laiko šiek tiek pailsėti ir pasižvalgyti po mūsų kraštą.

E. Claptono komanda atvyksta į Vilniaus oro uostą: 

Į karjeros 50-mečiui skirtas gastroles išvykęs muzikantas koncerto rengėjus nustebino paprastumu. Nors Ericas Claptonas – viena ryškiausių asmenybių roko ir bliuzo istorijoje, iš šio muzikanto kuklumo galėtų pasimokyti daugelis jaunesnių žvaigždžių.

„Tai – atlikėjas, su kuriuo nėra jokio vargo. Jo gastrolių vadybininkai atvirai sako, kad jis daugybę metų yra scenoje, yra matęs šilto ir šalto, todėl neturi jokių kaprizų, vieninteliai jo norai yra susiję su sklandžiu vietinės komandos darbu koncerto ir repeticijų metu.

Jokių žvaigždiškų pageidavimų ir keistenybių – dirbti su tokiais artistais yra malonu“, - sakė Ericą į Lietuvą pakvietusios koncertų agentūros „BDG Music Group“ atstovas Deividas Afarjanc.

Į Lietuvą iš Leipcigo atvykstanti Erico Claptono komanda nepageidavo nei ypatingų transporto priemonių, nei prabangos užkulisiuose – į koncertą keliaus autobusais, o kone visus reikmenis persirengimo kambariams atsigabeno patys.

Paprašyta tik parūpinti paprastus baldus – stalus, sofas, šaldytuvus, taip pat – kiek daugiau nei 100 kilogramų ledo kubelių, 120 rankšluosčių, kelis didelius veidrodžius kambariui, kuriame grimuosis Erico Claptono pritariančiosios vokalistės.

Nereikia parūpinti ir tokiais atvejais įprastų gėrimų bei užkandžių – juos Lietuvos parduotuvėse nupirks su grupe keliaujantis virėjas. Paprašyta pasamdyti keletą padėjėjų, kurie padės gaminti maistą. Taip pat griežtai pabrėžta, kad visos atliekos užkulisiuose turi būti rūšiuojamos – Ericas Claptonas skiria daug dėmesio gamtosaugai.

Ekskursijas po miestą ar restoranus, kuriuose pietaus, Ericas Claptonas ir jo komanda pasirinks patys. Kartu su Ericu ir jo keliasdešimties žmonių palyda į Lietuvą atvyks ir žinomas britų gitaristas Andy Fairweatheris Low su savo grupe „The Low Riders“. Jis, kaip pranešta praėjusią savaitę, apšildys Erico Claptono pasirodymą Lietuvoje, o galbūt ir atliks keletą kūrinių su pagrindine vakaro žvaigžde.

Prieš atvykdamas į Lietuvą, Ericas Claptonas koncertavo Frankfurte, Hamburge, Berlyne ir Leipcige, kur jo pasirodymai sulaukė puikių žiniasklaidos atsiliepimų.

Leidinys „Hamburger Abendblatt“ rašo apie pritrenkiančias Erico, jo grupės narių Grego Leiszo ir Doyle'o Bramhallo II-ojo gitarų dvikovas, meistriškas soluotes akustine bei elektrine gitaromis, o taip pat - keletą dainų, kuriomis muzikantas pagerbė legendinio bliuzo gitaristo Roberto Johnsono atminimą.

Berlyno leidinys „Der Taggespiel“ pasakoja apie ypatingą „desertą“, kurio sulaukė šio miesto “O2 World“ arenoje susirinkę 17 tūkstančių žiūrovų. Ericas laikosi šio turo tradicijos kone kiekviename mieste pateikti siurprizų – Berlyne prie jo bisui prisijungė garsus amerikiečių džiazo gitaristas Kurtas Rosenwinkelis.

„Ericas atrodė lyg mėgėjas muzikantas, atėjęs į repeticiją - „pasipuošęs“ džinsais ir marškinėliais, ramiai atžingsniavo prie mikrofono. Bet 11 tūkstančių žiūrovų liko sužavėti. Seniausia skambėjusi daina buvo sukurta 1967-aisiais, naujausia – iš šių metų albumo „Old Sock“. Žinoma, muzikos žvaigždė pristatė ir savo klasikinius hitus, tokius kaip "My Father's Eyes," "Layla," "Wonderful Tonight" ir "Cocaine". Nors Ericas garbinamas pirmiausia kaip gitaristas, jo balsas sujaudina ir daro įspūdį“, - apie koncertą Frankfurte rašė agentūra DPA.

Leidinys „Markische Allgemeine“ Erico viešnagės proga prisiminė seną muzikantų anekdotą – apie tai, kaip garsūs gitaristai Jimi Hendrixas ir Keithas Richardsas susiginčijo, kuris iš jų geresnis. Nusprendę, kad spręsti gali tik Dievas, jie išgirdo Erico Claptono balsą: „Ką man sakyti?“. „Ericas iš tiesų yra gitaros dievas“, - konstatuoja vokiečių žiniasklaida.

Prieš pirmąją savo karjeroje kelionę į Lietuvą Ericas Claptonas pristatė naują leidinį – singlą, kuriame skamba jo naujojo albumo kūrinio „Every Little Thing“ remiksai, sukurti legendinio regio atlikėjo Bobo Marley sūnų Stepheno ir Damiano.

Tai – simboliškas įvykis, mat Bobo Marley sukurta daina „I Shot The Sheriff“, kurią 1974-aisiais įrašė Ericas Claptonas, jam atnešė pirmąjį ir kol kas vienintelį hitą „numeris vienas“ JAV topuose. Tai – vienintelis tokias aukštumas pasiekęs Bobo Marley parašytas kūrinys. Singlą jau galima įsigyti interneto parduotuvėje „iTunes“, jis bus išleistas ir vinilo plokštelėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)