Kelionėms Lietuvoje grupei buvo išnuomoti nauji „Mercedes – Benz“ automobiliai, kokių pageidavo patys muzikantai. Kiekvienam iš trijų grupės narių skirtas atskiras automobilis.

Tiek prie oro uosto, tiek prie viešbučio, kuriame apsistojo žvaigždės, muzikantų laukė būrelis ištikimiausių gerbėjų. Kai kuriems jų pasisekė - muzikantai ant kompaktinių diskų suraitė kelis autografus.

Vienas iš Norvegijos atvykęs „Depeche Mode“ gerbėjas DELFI pasakojo, kad į Lietuvą jis atvyko specialiai dėl savo mėgstamos grupės, kurios koncertas jo gimtinėje bus tik gruodį.

"Stengiuosi sekti pasaulines gastroles, todėl šiais metais jau buvau jų koncerte Miunchene. Tačiau pamatyti juos iš taip arti pasisekė būtent čia. Esu neapsakomai laimingas", - džiaugėsi grupės fanas.

Į Lietuvą grupė atvyko privačiu lėktuvu, kuriuo po Europą keliauja nuo gegužės pradžios. Keturiais autobusais atvyko ir techniniai darbuotojai. Iš viso grupę lydi per 90 žmonių – nuo virėjų iki garso, apšvietimo režisierių, grimuotojų, vadybininkų ir scenos technikų.

Vingio parke įrengti kambariai

Vingio parke dar antradienį buvo pradėta statyti šešių aukštų gyvenamojo namo dydžio ir 47 metrų pločio scena. Šiems darbams naudojamas 80 tonų svorį pakelti galintis kranas. Nuo scenos į žiūrovų minią nusidrieks 15 metrų podiumas, scenos gilumoje bus įrengti keli didžiuliai ekranai. Scenos, įgarsinimo ir apšvietimo techniką į Lietuvą atgabeno 17 vilkikų.

Vingio parko užkulisių erdvė dėl „Depeche Mode“ viešnagės transformuota į 14 jaukių kambarių. Kiekvienam „Depeche Mode“ nariui – Davui Gahanui, Martinui Gorui ir Andy Fletcheriui – vadybininkų nurodymu įrengtas atskiras persirengimo kambarys. Taip pat paruoštas specialus poilsio kambarys, kuriame prieš koncertą grupė surengs susitikimą su būreliu savo gerbėjų.

Sojų pieno ledų ieškojo užsienyje

Užkulisiuose taip pat bus pastatyta didelė palapinė, kurioje įsikurs virtuvė. Maistą grupei ir visai ją lydinčiai komandai ruoš kartu keliaujantys virėjai – koncerto rengėjų paprašyta parūpinti tik gaiviųjų gėrimų ir vandens.

Virtuvei bus patiekta 100 kilogramų ledukų – šaldyti maisto produktams ir gėrimams. Dalis produktų bus perkama Lietuvoje, tačiau kai kuriuos mūsų šalyje rečiau randamus produktus, pavyzdžiui, iš sojų pienų pagamintus ledus, teks atgabenti iš užsienio.

Koncerto organizatorių paprašyta nurodyti parduotuves, kuriose galima įsigyti ekologiškų ir organinių maisto produktų, Lietuvos ūkininkų išaugintų daržovių. Ekologijai grupė skiria ypatingą dėmesį – visos atliekos koncerto užkulisiuose turi būti griežtai rūšiuojamos nuo pat pirmosios scenos statymo darbų dienos.
"Depeche Mode"

Visoje koncerto užkulisių zonoje griežtai draudžiama rūkyti. Grupę lydės jai dirbantys apsaugininkai, tačiau paprašyta pasamdyti ir apsaugos darbuotojų iš Lietuvos – nuo nepageidaujamo dėmesio saugoti užkulisiams.

„Vienas grupės vadybininkų jau savaitės pradžioje atvyko į Lietuvą prižiūrėti darbų. Jį sužavėjo Vingio parko erdvė, tačiau linksmai nuteikė pats parko estrados pastatas – jis, kaip visi žinome, yra senas ir neatrodo įspūdingai. Nepaisant to, gavome patvirtinimą, kad užkulisiai įrengti tinkamai, jokių problemų neiškils. Šios grupės reikalavimai, palyginus su kai kurių kitų garsių atlikėjų, yra gana paprasti – nėra jokių keistenybių, norima tik elementaraus patogumo, galimybės ramiai susikaupti prieš koncertą . Techninė įranga – kas kita, jai taikomi aukščiausi kokybės standartai“, - sako grupės koncertą rengiančios agentūros „Live Nation Lithuania“ atstovas Deividas Afarjanc.

Pasitikti britus gerbėjai planavo su oro balionu

Susitikti su grupe ir paspausti jos nariams ranką – kone kiekvieno „Depeche Mode“ gerbėjo svajonė. Kai prieš septynerius metus „Depeche Mode“ lankėsi Vilniuje, gerbėjai muzikantų laukė oro uoste – nors atvejai, kai muzikantai sustabdo automobilius ir pasirašo autografus, yra labai reti.

„Depeche Mode“ gerbėjus Lietuvoje vienijančio klubo „Satellites“ nariai atvykimo į Lietuvą proga pagamino specialią aprangą, klubo ženklus, antsiuvus. Klubas vienija įvairaus amžiaus ir profesijų žmones, kurie neabejingi „Depeche Mode“ muzikai. Tarp jame susibūrusių bendraminčių – ir 18-mečiai, ir 50-mečiai.

„Idėjų mums netrūksta. Šiais metais turėjome planų pasitikti „Depeche Mode“ su oro balionu, pasveikinti ir lydėti iš paukščio skrydžio. Žinoma, norint įgyvendinti tokias gražias idėjas, reikia didelių pastangų, o ar bus lemta – parodys laikas“, - dar prieš atvykstant britams sakė gerbėjai.

„Mums tai svarbiausia diena per keletą metų. Visi tą dieną jaudinasi, bet ir jaučiasi pakylėti. Daugelis išsitraukia savo išeiginę „depešišką“ aprangą, kurią dėvi tik per koncertus. Kiti pasipuošia įvairia atributika, išsidažo ir panašiai“, - sakė gerbėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)