Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų slapta padarytus įrašus televizijos studijoje paviešino Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas – juos buvo galima stebėti nagrinėjant I. Jurgelevičiūtės bylą. Nors dainininkės gynėjas Vytautas Sirvydis tvirtina, kad negalima teigti, jog įrašuose užfiksuota būtent I. Jurgelevičiūtė, visiškai kitokios nuomonės laikosi policijos pareigūnai, prokuratūra ir įrašą matę kai kurie nukentėjusieji.

Prie baudžiamosios bylos yra pridėti trys įrašai – dviejuose jų užfiksuotas moterų persirengimo kambarys, o kitame įraše matyti, kaip šokių projekto dalyvių išvaizda rūpinasi grožio specialistai. Čia jie taip pat laukdavo savo pasirodymų eilės.

Lietuvos televizijos studijoje moterų persirengimo kambarys buvo įrengtas bendroje studijos patalpoje – čia buvo pastatyta baltos spalvos medžiaginė širma, todėl esant persirengimo patalpos viduje aiškiai matosi į ją ateinančio žmogaus šešėlis. Būtent dėl to I. Jurgelevičiūtei pavykdavo likti nesučiuptai kitų šokėjų – pamačiusi ateinantį žmogų ji greitai atsitraukdavo nuo krepšių, kuriuose ieškojo vertingų daiktų.

Norėdami likti nepastebėti pareigūnai vaizdo kamerą įrengė virš persirengimo kambario, todėl visas vaizdas buvo užfiksuotas iš viršaus.

2010-ųjų lapkričio 20-ąją 20.28 val. pradėtame fiksuoti vaizdo įraše matyti, kaip I. Jurgelevičiūtė ateina į tuo metu tuščią buvusį persirengimo kambarį – kiti šokėjai tuo metu buvo už širmos esančioje salėje.

Vos tik į patalpą įėjusi I. Jurgelevičiūtė puolė prie pirmo pasitaikiusio krepšio ir jį atsidariusi ėmė greitai naršyti. Apžiūrėjusi krepšį dainininkė, matyt, nieko vertingo nerado, todėl ėmė naršyti po kito dalyvio krepšį – iš jo išėmusi kažkokį daiktą dainininkė nuodugniai jį apžiūrėjo, bet nepasiėmė, o padėjo atgal.

Nieko vertingo neradusi atlikėja „paieškas“ pradėjo trečiame krepšyje, kuriame aptiko piniginę. Ją išėmusi I. Jurgelevičiūtė pamatė pinigų – juos perskaičiavusi nusprendė visų neimti. Dalį kupiūrų paėmusi moteris juos užsikišo už liemenėlės, o piniginę įdėjo atgal į krepšį.

Pasitraukusi nuo krepšio I. Jurgelevičiūtė nuėjo į kitą patalpos pusę – iš vaizdo įrašo nesimatė, ką ji ten veikė.

Netrukus vėl prie laidos dalyvių krepšių grįžusi I. Jurgelevičiūtė surado dar vieną piniginę – iš jos taip pat paėmė pinigų. Matyt tuo metu ji išgirdo kažką ateinant, nes vos tik pasiėmusi pinigus staigiai atšoko nuo krepšio ir nubėgo į tą pusę, kurioje vaizdo kamera nefilmavo.

Kaip tik tuo metu į persirengimo kambarėlį užėjo vienas projekto dalyvis – I. Jurgelevičiūtė apsimetė ramiai vaikštinėjanti.

Užėjęs laidos dalyvis labai greitai išėjo iš persirengimo kambario, tačiau I. Jurgelevičiūtė nepuolė prie krepšių – ji palaukė maždaug pusantros minutės ir vėl atsisegė kito dalyvio krepšį. Jame daiktų ieškojusi atlikėja vis kažką iš jo išimdavo ir apžiūrėdavo, tačiau netrukus padėdavo atgal. Iš šio krepšio ji nieko nespėjo paimti, nes ant širmos išvydo ateinančio žmogaus šešėlį.

Greitai nuo krepšio atšokusi dainininkė ėmė blaškytis po patalpą, bet į kambarėlį niekas neužėjo, todėl po kelių sekundžių ji vėl ėmė naršyti po krepšius. Bet labai trumpam – vėl pamačiusi žmogaus šešėlį atlikėja staigiai atšoko nuo krepšio.

Į patalpą užėjo mergina, kurios krepšyje daiktų ar pinigų ieškojo I. Jurgelevičiūtė – į kitą nedidelės patalpos šoną nuėjusi atlikėja apsimetė, kad repetuoja šokių judesius. Be to, su atėjusia šokėja I. Jurgelevičiūytė kažką kalbėjosi (vaizdo įrašas yra be garso) ir netgi netrukus šokėją pakvietė kartu pašokti. Jiedu keletą sekundžių pašoko, o paskui I. Jurgelevičiūtė išėjo iš patalpos.

Toliau vaizdo įraše matyti, kaip užėjusi projekto dalyvė ruošiasi pasirodymui, o kadangi I. Jurgelevičiūtė į persirengimo kabiną daugiau taip ir neužėjo, įrašas nutrūko. Tuo metu kriminalistai ir sulaikė vagystėmis įtartą dainininkę. Beje, ji krepšiuose daiktų ieškojo labai greitai – atrodė kaip profesionali vagilė.

Šiuos vaizdo įrašus I. Jurgelevičiūtė teismo salėje stebėjo labai ramiai, tačiau apsiverkė tik tuomet, kai valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Gedvydas Vaivada dainininkę pasiūlė pripažinti kalta dėl visų jai inkriminuotų vagysčių. Kadangi I. Jurgelevičiūtė yra neteista, turi pajamų, prokuroras pasiūlė jai skirti 50 MGL dydžio (6 500 Lt) baudą.

Prokuroras teisme pareiškė, kad iš vaizdo įrašo aiškiai matyti, kad po svetimus krepšius naršo būtent I. Jurgelevičiūtė. Pasak jo, atmestina versija, kad galėjo susimaišyti ar pinigus paimti netyčia. „Įraše matome, kad tyčia tikrino kitų asmenų rankines“, – sakė G. Vaivada.

Nuosprendį baudžiamąją bylą nagrinėjantis teisėjas Audrius Cininas turėtų skelbti birželio gale arba liepos pradžioje – birželio 5-ąją I. Jurgelevičiūtei atstovaujantis advokatas sakys savo baigiamąją kalbą, be to, šiame posėdyje kaltinamajami bus suteiktas paskutinis žodis.

I.Jurgelevičiūtė parodymų teisme nedavė – pareiškė, kad pasinaudos įstatyme numatyta teise.

Bylos duomenimis, I. Jurgelevičiūtė yra kaltinama pavogusi daiktų ir pinigų už 4 203 Lt.

Be to, dainininkė kaltinama ir pasikėsinimu pagrobti pinigus iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų specialiai padėtų dviejų moteriškų rankinių: iš „Gucci“ rankinėje esančios piniginės I. Jurgelevičiūtė kaltinama pasikėsinusi pagrobti 700 Lt, o iš rankinės „Prada“ – 300 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)