Taip pirmadienį nusprendė Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, L. T. Karosą pripažinęs kaltu dėl padarytų šiurkščių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

Teisėjas Antanas Virbalas taip pat nusprendė, kad verslininkas turės į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą sumokėti 2500 Lt baudą. Tiesa, teismo nutarimas dar negalutinis – nubaustasis galės jį apskųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Patrulių rinktinės pareigūnai 45 metų L. T. Karosui gegužės 9-ąją surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, nes gegužės 7-ąją, apie 22.45 val., Vilniuje, Antakalnio g., šalia esančių klinikų jis automobiliu „Volkswagen Passat“ pervažiavo sankryžą degant draudžiamam – raudonam šviesoforo signalui.

Be to, kai netrukus pareigūnai sustabdė verslininko vairuojamą automobilį, vairuotojas atsisakė pasitikrinti neblaivumą.

Toks atsisakymas yra traktuojamas kaip vairavimas esant neblaiviam. Už tai Administracinių teisės pažeidimų kodekse yra numatyta bauda nuo 2 iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Kaip nurodė policijos pareigūnai, L. T. Karosas taip pat atsisakė pasirašyti jam surašytą protokolą.

Tiesa, verslininkas savo kaltę neigė ir tvirtino, kad automobilį vairavo ne jis pats, o jo draugė. Teismas bandė merginą išsikviesti ne į vieną posėdį, tačiau ji teismo salėje taip ir nepasirodė, todėl priimant nutarimą teisėjas rėmėsi nuosekliais policijos pareigūnų parodymais.

Kadangi nebuvo nustatyta nei L. T. Karoso atsakomybę sunkinančių, nei lengvinančių aplinkybių, verslininkui buvo skirta sankcijos vidurkyje numatyta nuobauda.

Interneto puslapyje Wikipedia rašoma, kad viešumos nemėgstantis T. Karosas masina žiniasklaidos dėmesį – dėl tikrų ir menamų romanų su garsiomis Lietuvos gražuolėmis bei pasakiškai brangių pirkinių. Jam priklauso virš milijono kainuojantis moderniausias Lietuvoje keturvietis lėktuvas „Cirrus SR22“, Žiniasklaida taip pat skelbė, kad jis nusipirko brangiausią pasaulyje serijinį bolidą „Bugatti EB16.4 Veyron“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją