Šiandien teismo procese Kęstučio Blizniko advokatas pateikė įrodymus, kuriais atkreipė teismo dėmesį, kaip M. Gelažnikas viešumoje šmeižė mediko K. Blizniko garbę. Advokatas citavo trijose TV laidose išsakytus M. Gelažniko užgauliojimus. „Ne laiku ir nevietoje papuoliau ant gydytojo Frankenšteino“, - citavo M. Gelažniko žodžius mediko advokatas Andrius Paulauskas.

Mediko advokatas pateikė audito išvadas, kuriose skelbiama, kad operacija atlikta tinkamai, todėl, anot jo, šie kaltinimai ir viešas mediko garbės šmeižtas yra neatitinkantis tiesos. Teismo buvo prašoma M.Gelažniką pripažinti kaltu ir pritaikyti įstatymo numatytą atsakomybę.

Savo ruožtu, M. Gelažniko advokatas teigė, kad intervencija į jo kūną buvo atlikta, nesant paciento sutikimo. Taip pat buvo teigiama, kad verslininkas nebuvo informuotas apie galimas rizikas ir galimas komplikacijas, o medikas netinkamai diagnozavo ligą ir nesusivokė kaip tą ligą reikia gydyti. Užsitęsus operacijai, neva M. Gelažnikas prašė nutraukti operaciją, kadangi suprato, jog K. Bliznikas nepajėgus jos atlikti.

Taip pat buvo pateiktas skundas, kad medikas K. Bliznikas, tęsdamas invaziją į jo kūną, taikė psichologinę prievartą, neatsižvelgiant į M. Gelažniko.

K. Bliznikas apklausos metu paneigė visus šiuos kaltinimus ir teigė, kad jaučiasi įžeistas bei pažemintas kaip žmogus. Anot daktaro, verslininko rankos komplikacijos, prasidėjusios po operacijos, galėjo atsirasti nuo galimo paciento poilsio rėžimo nesilaikymo.

Dar ankstesniuose teismo procesuose buvo nutartas areštuoti M. Gelažniko kilnojamojo ir nekilnojamojo turto už 100 tūkst. litų, draudžiant juo disponuoti.

Tokį sprendimą Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas priėmė dėl to, kad M. Gelažnikas per visuomenės informavimo priemones viešai įžeidė bei apšmeižė mediką Kęstutį Blizniką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją