O šią vasarą Eveliną galima sutikti ir Palangoje. Tiesa, kulniuojančios pirmyn ir atgal J. Basanavičiaus gatve poilsiautojai gal ir nesutinka – vakariniams pasivaikščiojimams dainininkė mieliau renkasi tykias, šalia jūros esančias gatveles.

J. Basanavičiaus gatvėje muzikos atlikėjos dainų taip pat neišgirsi. „Mano visai kitoks repertuaras. Ir klausytojai kitokie – dažnai meniškos sielos, išsilavinę, turintys gerą muzikinį skonį, - svajingai tęsia moteris, - aš nenoriu eiti į kompromisus ir daryti to, kas man nepatinka. O ir dabar nesiskundžiu, dar niekada nedainavau tuščiai salei“.

Evelina nuo savo gerbėjų dėmesio nepavargsta. „Manęs gatvėje pirštais niekas nebado. O jei gražiai užkalbina, aš niekada nepykstu. Visai kas kita buvo, kai laimėjau „Eurovizijos“ konkursą Lietuvoje. Tuomet to dėmesio buvo netgi per daug. Negalėdavau ramiai nueiti į parduotuvę. O aš, kaip ir kiekvienas dainininkas, noriu būti vertinama tuomet, kai esu scenoje, o ne kai vaikštau po ilgos darbo dienos prekybos centre“, - juokiasi Evelina.

Lietuvių pamėgtame kurorte E. Sašenko dažniausiai koncertuoja su prancuziška programa ir atlieka legendinės dainininkės Edithos Piaf dainas. Šiai programai – jau septyneri metai, todėl Evelina džiaugiasi ir negali atsistebėti, kad lietuvių ji iki šiol yra taip pat gausiai lankoma.

„Dainuoju prancūziškai, nes negalėčiau įsivaizduoti gražesnės kalbos meilės žodžiams išreikšti. O atėjusiems šioms kalbos ir nereikia suprasti – kiekvienam lieka vietos interpretacijoms, besiklausydami kūrinio, žmonės gali susikurti savo meilės istoriją. Tiesą sakant, man pačiai dainos žodžiai yra ne tokie svarbūs kaip muzika“, - pasakoja Evelina.

Dainininkė patikina šią vasarą atostogų nebeturėsianti: „Žadu pailsėti rugsėjį, tačiau man idealiausios atostogos – tai kažkokia aktyvi veikla. Tarkime, aplankymas dar nematytos šalies, su daugybe pažintinių ekskursijų. Besisvečiuodama man nepažintame krašte, visada apžiūriu gražiausius architektūrinius paminklus, aplankau bažnyčias, o labiausiai mane traukia teatrai“.

Evelina papasakoja, kad žiemą savaitė laiko, praleista Londone, taip pat buvo panaši į tobulas atostogas. Jose netrūko pagrindinių geroms Evelinos atostogoms reikalingų sudedamųjų dalių – miego ir kultūrinių renginių. Poilsį dainininkė derino su kasdieniu teatrų lankymų – vakarais ji eidavo į vis naują miuziklą, operą ar spektaklį.

„Nekenčiu gulėjimo paplūdimyje. Ir vengiu kelionių didžiuliuose viešbučių kompleksuose, iš kurių per visą laiką taip ir neiškiši nosies. Lietuvos pliažuose irgi negulinėju. O ir plaukti nemoku, todėl ilgai vandenyje nesitaškau. Labiausiai mėgstu pasivaikščioti pajūriu, kai būna mažai žmonių“, - pasakoja muzikos atlikėja.

Dainininkė turi ir dar vieną atostogų tabu – Evelina sako nemėgstanti dainuoti draugų kompanijose, nors pastarieji dažnai jos to prašo.

O „Eurovizijos“ konkurso laikus E. Sašenko prisimena su pačiomis geriausiomis emocijomis: „Manau, man tai buvo be galo naudinga patirtis. Tai suteikė pasitikėjimo savimi ir be galo daug patirties. Tai buvo nepaprastai didelis savęs išbandymas. Abejojau, ar galėsiu save suvaldyti psichologiškai. Bet regis, pavyko. Dalyvaudamas tokio mąsto konkurse nežinai, ar dar kada nors gyvenime teks dainuoti tokiai didelei publikai“, - prisimena Evelina ir patikina, kad lietuviai yra gana reiklūs ir kartais pernelyg kritiški scenos žmonėms.

O dalyvavimas televizijos projektuose? Evelina atrėžia gal ir skaudžią, bet visiems žinomą tiesą – jei tavęs nėra čia, tavęs nėra visai. Pasak jos, tai yra pagrindinė priežastis, kodėl žinomi ir jau daug pasiekę muzikos atlikėjai sutinka dalyvauti įvairiuose šou.

Baigusi darbus Evelina skuba į savo namus, kur laukia jos rankomis išpuoselėti gėlynai. Tai dainininkės hobis, džiuginantis ne tik aplinkinių akį, bet ir pačią E. Sašenko.

„Šiemet mano daržas ypač gausus. Aš jau ir pati savęs klausiu, kam man tiek gėlių. Dabar lelijų žydėjimo metas. O kiek šiemet buvo tulpių ir magnolijų!”, - Evelina patikina, kad rūpinimasis gėlėmis jai – geriausias poilsis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)