Per atranką Eurovizijos dainų konkurse išgarsėjęs 45 metų G. Janušas trečiadienio rytą buvo priverstas praleisti Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme, nes sostinės policija jam yra surašiusi administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl eismo įvykio padarymo neblaiviam.

Nustatyta, kad spalio 11-ąją apie 19.20 val. G. Janušo vairuojamas automobilis „Renault Megane Scenic“ sostinės Kalvarijų gatvėje, prie sankryžos su Konstitucijos prospektu, atsitrenkė į automobilį „Volkswagen Polo“. Eismo įvykis įvyko, kai G. Janušo vairuojama mašina sustojo prie šviesoforo ir dėl neaiškių priežasčių ėmė riedėti atgal, kol atsitrenkė į kitą automobilį.

Per eismo įvykį buvo apgadinti abiejų automobilių bamperiai.

„Kai sustojau prie šviesoforo, į mano automobilį staiga pradėjo riedėti priekyje stovinti mašina – ėmiau signalizuoti, bet vairuotojas nereagavo ir trenkėsi į mane“, – policijos pareigūnams yra nurodęs „Volkswagen Polo“ vairuotojas Vladislavas T.

Į eismo įvykio vietą netrukus atvyko policijos pareigūnai, o kilus įtarimų, kad G. Janušas yra neblaivus, buvo iškviestas ir patrulis su alkotesteriu.

Praėjus beveik valandai po eismo įvykio (20.14 val.) dainininkas pripūtė net 2,19 promilių alkoholio, todėl iki išblaivėjimo buvo nušalintas nuo vairavimo, o jo motinai priklausantis automobilis uždarytas į Kelių policijos saugojimo aikštelę. Čia jis yra saugomas iki šiol, o atlikėjui yra išduotas laikinasis pažymėjimas.

Aiškino apie meilę ir konfliktą su drauge

Šiuo metu Darbo biržoje registruotas G. Janušas teisme neneigė, kad buvo išgėręs alkoholio, tačiau tikino, jog negalįs suprasti, kodėl alkotesteris parodė tokius didelius skaičius.

„Aš buvau išgėręs kelias taureles, tačiau jaučiausi normaliai, tikrai negalėjau tiek pripūsti, – teisme aiškino skandalingasis atlikėjas. – Be to, aš geriu vaistus nuo širdies, nuo padidėjusio kraujospūdžio, nes tada buvau susinervinęs – buvau susipykęs su savo drauge“.

Atlikėjas sakė, kad būtent meilė jam esą ir galėjo pakišti koją.

„Tuo metu buvau įsimylėjęs, bet susipykęs su mergina, todėl mano mintys buvo tik apie mylimąją, na, suprantate, kaip būna meilėje“, – administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjančiai teisėjai Irmai Randakevičienei aiškino G. Janušas.

Jis neslėpė, kad dėl karštų jausmų savo merginai net nesuprato, kas vyksta – esą kito automobilio vairuotojas ant jo šaukė bei reikalavo 10 tūkst. Lt. Tačiau, kaip dabar teigia G. Janušas, nepagrįstai: „Nei ant mano, nei ant to kito automobilio nebuvo net įbrėžimų“.

Dainininkas pabrėžė, kad nesijaučia kaltas dėl avarinės situacijos ir tikina, kad jo automobilis net negalėjo riedėti atgal.

G. Janušas aiškino, kad tą vakarą buvo pakviestas paminėti liepą mirusio kompozitoriaus Rimvydo Žigaičio gimtadienį, per kurį ir išgėrė kelias taureles degtinės.

Tuo tarpu G. Janušui atstovaujantis advokatas griebėsi skandalingos teismų praktikos ir pareiškė, jog teismas negali remtis alkotesterio duomenimis, nes vairuotojas buvo patikrintas nepraėjus 15 min. po paskutinės taurelės išgėrimo. Be to, esą atlikėjas prieš pūsdamas į alkotesterį esą rūkė cigaretę.

Tačiau, atrodo, ši taktika nesuveikė – teismas G. Janušo gynėjui pagarsino, kad į alkotesterį vairuotojas pūtė praėjus beveik valandai po eismo įvykio.

„Tai ne 19.14 val. pūtė į alkotesterį, o valanda vėliau?” – stebėjosi advokatas, kurio klientas yra pasirašęs po alkotesterio rodmenis ir dėl jų policijai nereiškė jokių pretenzijų.

Atlikėjo advokatas teismo taip pat paprašė iš policijos išreikalauti filmuotą medžiagą – esą vietoje, kurioje įvyko eismo įvykis, policija yra įrengusi kameras. „Tai būtų objektyviausias įrodymas byloje, paneigiantis arba patvirtinantis mano kliento versiją“, – sakė advokatas.

Sulaukė Lietuvos muzikų sąjungos ir ansamblio „Senjorai“ palaikymo

Teismas taip pat nusprendė į gruodžio 1-ąją vyksiantį posėdį iškviesti ir policijos pareigūnus, įforminusius eismo įvykio dokumentus, ir nukentėjusiojo automobilio vairuotoją.

Be to, G. Janušas teisėjai pateikė Lietuvos muzikų sąjungos bei viešosios įstaigos „Ansamblis Senjorai“ raštus, kuriuose teigiama, kad atlikėjas yra labai pareigingas ir esą nėra linkęs piktnaudžiauti alkoholiniais gėrimais.

Dainininkas teismui taip pat nurodė, jog nėra pažeidęs Kelių eismo taisyklių nuo 2008-ųjų, nors vairuotojo pažymėjimą turi nuo 1996 metų.

Už padarytą pažeidimą G. Janušui gresia bauda nuo 4 iki 5 tūkst. Lt su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją