Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas po pertraukos išnagrinėjo A. Bajorui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – policijos pareigūnų surašytame protokole teigiama, kad šokėjas vairavo neblaivus (nustatytas 2,42 prom. girtumas).

Anksčiau A. Bajoras buvo kaltinamas ir padaręs žalą, tačiau šių kaltinimų policija atsisakė.

Policijos pareigūnų šokėjui surašytame protokole teigiama, kad šokėjas rugpjūčio 23-iąją apie 18.14 val. Vilniuje, Nemenčinės plente, šalia Antavilių, vairuodamas automobilį „Mitsubishi Colt“, pažymėtą šokių mokyklos „Šokių sostinė“ emblema, nepasirinko saugaus greičio, nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį.

Per eismo įvykį išsiskleidė dvi oro pagalvės, vairuotojas sunkiai nukentėjo ir buvo pristatytas į ligoninę. Čia paaiškėjo, kad šokėjas yra girtas.

Šokėjas raštiškame paaiškinime teismui nurodė, kad pripažįsta savo kaltę. „Sutinku, kad pažeidžiau Kelių eismo taisykles, vairavau neblaivus ir dėl to nuoširdžiai gailiuosi“, – rašė jis.

A. Bajoras vairuotojo pažymėjimą turi nuo 2002-ųjų gruodžio, už Kelių eismo taisyklių pažeidimus yra ne kartą baustas, tačiau šiuo metu neturi galiojančių nuobaudų. Į bylą pateikti duomenys, kad A. Bajoro sutuoktinei Viktorijai Engelgardt-Bajor priklausantis automobilis po avarijos yra sunaikintas.

Šokėjui atstovaujanti advokatė Algauda Šimkūnienė teisme teigė, kad priimdamas nutarimą teismas turėtų atsižvelgti į A. Bajoro pateiktas charakteristikas.

„Jis yra išklausęs kursus dėl alkoholio žalos sveikatai, charakterizuojamas tik teigiamai, todėl drįsčiau teismo prašyti skirti švelnesnę nuobaudą, nei numato įstatymas“, – sakė gynėja.

Pagal šiuo metu pareikštus kaltinimus A. Bajorui gresia bauda nuo 2 iki 3 tūkst. Lt su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų. Kokia nuobauda šokėjui bus skirta, teisėja Irma Randakevičienė žada paskelbti kitą savaitę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)