Prieš kelerius metus į Lietuvą turėjęs atvykti kolektyvas turėjo atšaukti savo pasirodymą Lietuvoje ir kitose pasaulio šalyse dėl pagrindinio vokalisto Davido Gahano onkologinės ligos. Tačiau muzikantų gerbėjams Lietuvoje ilgai laukti neteko – „depešai“ grįžo į pasaulinės muzikos olimpą su pasauliniu koncertų turu „Delta Machine Tour“.

Pasiklausyti elektroninės muzikos pradininkų sostinės Vingio parke žmonės rinkosi jau nuo ankstyvo vakaro. Gerbėjai plaukė ne tik iš visų Lietuvos kampelių, bet ir iš užsienio. Keturženklis gerbėjų skaičius pažiūrėti koncerto atvažiavo iš Latvijos, Estijos, Skandinavijos ir kitų Europos šalių. Neoficialiais duomenimis, į Vingio parką savaitgalį suplūdo apie trisdešimt tūkstančių žiūrovų. Britų kolektyvo gerbėjų tarpe buvo nemažai ir žinomų veidų.

Pirmieji scenoje pasirodė Latvijos grupė „Instrumenti“, po jų Vokietijos elektroninės muzikos duetas „Diamond Version“. Tuo metu „Depeche Mode“ užkulisiuose surengė susitikimą su būreliu laimingiausių savo gerbėjų.

Beje, Vingio parko užkulisių erdvė dėl „Depeche Mode“ viešnagės buvo transformuota į 14 jaukių kambarių. Kiekvienam „Depeche Mode“ nariui – Davui Gahanui, Martinui Gorui ir Andy Fletcheriui – vadybininkų nurodymu įrengtas atskiras persirengimo kambarys.

Užkulisiuose taip pat buvo pastatyta didelė palapinė, kurioje įsikūrė virtuvė. Maistą grupei ir visai ją lydinčiai komandai ruošė kartu keliaujantys virėjai – koncerto rengėjų paprašyta parūpinti tik gaiviųjų gėrimų ir vandens. Virtuvei buvo patiekta 100 kilogramų ledukų – šaldyti maisto produktams ir gėrimams. Dalis produktų buvo perkama Lietuvoje, tačiau kai kuriuos mūsų šalyje rečiau randamus produktus, pavyzdžiui, iš sojų pienų pagamintus ledus, teko atgabenti iš užsienio.

Didelė meilė gamtai

Už ekologiją ir gamtosaugą kovojantys muzikantai (visos atliekos koncerto užkulisiuose buvo griežtai rūšiuojamos nuo pat pirmosios scenos statymo darbų dienos) vieną iš pirmųjų savo dainų atliko "Precious Playing The Angel", o didelėse vaizdo projekcijose buvo rodomi vaizdai su geriausiais žmonių draugais - šunimis. Vertėtų paminėti, kad koncerto scenografija buvo išties didinga. Pradedant milžiniška 47 metrų pločio scena ir baigiant vaizdo klipais bei šviesos efektais.

Koncertui įsisiūbavus, Martinas Gore leido D. Gahano balso stygoms pailsėti ir atliko keletą solo kūrinių. Tarp jų "Higer love" ir "Shake The Disease".

"Jo balsas kaip angelo", - savo ilgametį bičiulį gyrė D. Gahanas, pradėjęs lyg sparnais mosuoti rankomis ir taip iliustruodamas savo žodžius. 

Užhipnotizavo minią

Po lyriško intarpo daugiatūkstantinei auditorijai galiausiai buvo pateikti keli "Depeche Mode" desertai: "Enjoy The Silence", "Personal Jesus", "Just Can't Get Enough", "I Feel You".

Neverta net sakyti, kokią euforiją Vingio parke sukėlė šie pasauliniai hitai. Visas parkas dainas atliko balsu drauge su savo dievukais. Trisdešimt tūkstančių žmonių iškėlę rankas ritmingai siūbavo į taktą.

Siautulinga atmosfera jautėsi ne tik minioje, bet ir scenoje. Vokalistas D. Gahanas netrukus scenoje pasirodė pusnuogis - nusimetęs savo firminę liemenę. Jas, beje, koncerto metu Davas pakeitė net kelis kartus.

Ne nemėgindamas nuslėpti susižavėjimo Lietuvos auditorija, jis paprašė apšvietėjo nušviesti šėlstančią minią, kad geriau įsižiūrėti į kiekvieną klausytoją.

Charizmatiškasis D. Gahanas tiesiog hipnotizavo žiūrovus savo impozantiškomis manieromis, kurių nepamiršo meistriškai suderinti su scenos chuligano įvaizdžiu, kai retsykiais apsižergdavo mikrofono strypą, manieringai pasiūbuodavo klubais ar atkišdavo publikai pakraipyti savo užpakalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (800)