Renginio pradžiai vėluojant valandą, lietaus debesys išsiskirstė. “POP ART 2001” buvo bene vienintelis “mokamas” renginys, tiesa, bilietai kainavo tik 10 litų.

Renginio vedėjos Indrės Tautkutės įsitikinimu, “POP ART” – puikus tramplinas į “plačiuosius vandenis” nežinomoms, debiutuojančioms grupėms.

Ankstesniais metais šio festivalio “Grand Prix” yra laimėjusios dabar jau garsios grupės ir atlikėjai – Viktorija ir “Vitražas”, Džordana Butkutė, “16 Hz”, “Karališka erdvė”, “Mink taką” bei kiti populiarūs atlikėjai. 13-ajame festivalyje dėl “Grand Prix” apdovanojimo varžėsi 12 grupių, o lemiamą žodį šioje nominacijoje turėjo renginį stebėjusi publika, kuri šiais metais savo balsus atidavė grupei “Angelas”. Tai antrasis šios grupės triumas “POP ART” festivalyje. Prieš kelis metus šis kolektyvas vadinosi “Vitražu”, jame dainavo solinę karjerą pradėjusi Viktorija.

Vertinimo komisija išrinko geriausią dainą Kaunui. Šioje nominacijoje nugalėtojais tapo grupė “Amuse”. Laimėti nominaciją buvo kaip niekada lengva, nes tik “Amuse” dainavo apie Kauną.

Geriausia festivalio vokaliste pripažinta Irma iš F.A.K.S., geriausias sceninis įvaizdis ir geriausia choreografija, komisijos nuomone, buvo grupės “Demo”.

Komisijos ir žiūrovų nuomonė buvo vieninga – geriausios dainos nominacija atiteko grupei “Angelas”, o geriausiu vokalistu pripažintas šios grupės dainininkas Ramūnas Grybauskas.

Apsnūdę žiūrovai “atsigavo” pakilus į sceną pirmajai “POP ART” “Grand Prix” laimėtojai Džordanai Butkutei (ji šiais metais buvo vertinimo komisijoje). Nesenstanti dainininkė atliko dvi dainas, po kurių gerokai pagyvenęs dainininkės fanas įteikė artistei puokštę rožių

Šiltai priimti ir kiti ankstesniųjų metų “Grand Prix” laimėtojai – Viktorija, “16 Hz”, “Karališka erdvė”, “Aitra”, “Neo”. Kauniečiai scenoje išvydo atsinaujinusią “Dinamiką”. Naujajai grupės dainininkei dar gerokai reikės “pasitempti”, kad ji pasiektų bent buvusių “Dinamikos” dainininkių – Viktorijos ir Irmos – lygį.