Šiais metais iš viso apdovanota 16 nominantų.

Renginio organizatorių duomenimis, į renginį buvo pakviesta apie 1000 garsiausių muzikos pasaulio, pramogų verslo atstovų. Išskirtinei elitinei publikai arenoje skirtos kelios VIP zonos. Apdovanojimuose nedalyvavo vienas žymiausių lietuviškos scenos atstovų - Andrius Mamontovas. Jis dar iki ceremonijos spaudai sakė, kad šiuo metu nesijaučia muzikinio pasaulio dalimi, todėl į renginį Kaune neatvyko, nors ir buvo nominuotas.

Taip pat renginį praleido ir Egidijus Dragūnas, kuris su grupe „Sel" pretendavo į tris apdovanojimus. Muzikantas su šeima šiuo metu po sėkmingo grupės dvidešimtmečio koncertų turo atostogauja Azijoje.

Į renginį vieni pirmųjų atėjo Algis Ramanauskas-Greitai su Giedriumi Drukteiniu. Vyrai, skirtingai nei dauguma kitų stipriosios lyties atstovų, į apdovanojimų ceremoniją atėjo be žavių palydovių. Tačiau, panašu, jiems ir taip buvo linksma. Algis su Giedriumi raudonuoju kilimu žengė susikibę už rankučių.

Ypatingo žiniasklaidos dėmesio sulaukė Gediminas Juodeika, kurį į ceremoniją atlydėjo seksualiosios „Dolce Vita" ilgakojės. „Ar pilvą įtraukiau?" - pozuodamas su žaviosiomis palydovėmis juokėsi G. Juodeika.

Apdovanojimų svečiai:

Renginio akimirkos:

Pirmoji scenoje savo dainą „Tylūs vakarai" atliko „Metų proveržio" kategorijai nominuota, tačiau nelaimėjusi paslaptingoji pajūrio atlikėja Nota.

Vėliau, po kelių apdovanojimų savo dainą „When We Split Up" sudainavo „The Ball and Chain".

Vėliau scenoje pasirodė interneto sensacija tapęs reperis Alekna. Jo pasirodymas buvo įsimenantis dėl to, jog scenoje buvo įrengtas ringas, kuriame kovėsi merginos.

Vėliau savo dainą „God is In The Rain" pasipuošęs neįprastu jam blizgiu kostiumu sudainavo jau du apdovanojimus pelnęs Markas Palubenka.

Apdovanojus metų prodiuserį scenoje pasirodė projektas „ŠarkA". Ir, kaip visad, nustebino nauju, netikėtų įvaizdžiu. Merginos sudainavo Vaido Baumilos dainą „Myliu".
"ŠarkA"

Choras Božolė, Pushaz bei Linas Adomaitis scenoje atliko dainą „Ji mano".

Paskelbus Metų geriausią koncertinę grupę (ja tapo „Sel"), prie mikrofono stojo „Liūdni slibinai".DELFI jau rašė, kad per šiuos apdovanojimus scenoje pasirodys ir grupė „Žas". Linas Karalius sugrįžo į sceną kartu su savo senaisiais muzikiniais bičiuliais.

Kaip ir žadėta, apdovanojimų ceremonijoje pasirodė ir Giedrė Rusytė. Juozas Statkevičius, besirūpinęs jos įvaizdžiu, išrinko gražuolei efektingą ir labai puošnų drabužių komplektą.

Vakaro staigmena tapo ketvirtasis apdovanojimų vedėjas - Justinas Jankevičius, parodijavęs Egidijų Dragūną.

Neįtikėną numerį parengė Mantas Jankavičius ir Stasys Povilaitis - jie atliko dainų popuri, Mantas - S. Povilaičio dainas, o S. Povilaitis - Manto.

Iš karto po to, kai metų atlikėjo apdovanojimą atsiėmė D. Montvydas, į sceną žengė kitos prodiuserio Martyno Tylos globojamos atlikėjos „Pinup girls". Merginos pasirodė kartu su šokėjų komanda.

„Ne, nu čia tai šakės", - taip sureagavo netrukus atėjęs į sceną atsiimti dar vieno apdovanojimo D. Montvydas. Po jo kalbos į sceną žengė „G&G Sindikatas" ir Marijonas Mikutavičius - įvyko muzikinė dvikova.

Ne mažesnė staigmena TV žiūrovams buvo ir „Bix" pasirodymas. Prieš pakviečiant grupę į sceną, G. Rusytė pakeitė savo kostiumą.
Triumfą apdovanojimuose patyręs D. Montvydas M.A.M.A. metu dar kartą parodė, už ką jis taip vertinamas - atliko savo „eurovizinę" dainą „Love is Blind". Pasirodymą Donatas pagardino kovos menų judesiais ir šiuolaikinio gladiatoriaus įvaizdžiu. Iškart po to G. Rusytė pristatė ir dar vieną savo kostiumą - bordo spalvos, rytietiško stiliaus, laisvai krintantį. Na, o po to, beveik tadiciškai, į sceną žengė D. Montvydas ir atsiėmė dar vieną apdovanojimą - už metų albumą. Šįkart jis pritrūko žodžių, todėl vietoj kalbos, nusprendė darkart padainuoti. Keturis apdovanojimus gavęs D. Montvydas - visiškas šių metų apdovanojimų lyderis.

Pergalingą D.Montvydo pasirodymą užbaigė „Rondo" su savo kūriniu „Tu palauk palauk sustok". Sveikinimo žodį tarė ir „Mėslitos" direktorius.

Tiesioginei transliacijai ritantis į antrą pusę, legendinį savo kūrinį „Diskoteka" Kaunui padovanojo Egidijus Sipavičius.

Ceremoniją užbaigė Kauno ir visos Lietuvos legenda, estrados primadona - Džordana Butkutė-Strasevičienė, parengusi išskirtinį šou pagal savo hitą „Nemylėjau tavęs".

Nominantai ir kategorijų laimėtojai:

Metų atlikėjas (atlikėją sveikino Jūratė Norvaišienė)

Mantas Jankavičius
Gytis Paškevičius
Donatas Montvydas

Metų proveržis (statulėlę įteikė Džordana Butkutė)

Markas Palubenka
„The Perfect Pill”
Nota

Metų alternatyvios muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja (atlikėją paskelbė Algis Ramanauskas)

Markas Palubenka
„Liūdni slibinai”
„Rasabasa”

Metų elektroninės muzikos grupė / atlikėjas / atlikėja (paskelbė Marijonas Mikutavičius)

„Golden Parazyth”
Mario Basanov
„Happyendless”

Metų koncertinė grupė / atlikėjas / atlikėja (paskelbė G.Arbačiauskas ir V.Martinaitis)

Gytis Paškevičius
„Sel“
Andrius Mamontovas

Metų muzikos albumas (įteikė Samas ir Saulius Prūsaitis)

Mario Basanov „Journey”
Linas Adomaitis „Floating To You“
Donatas Montvydas „Donny Montell”

Metų roko grupė / atlikėjas / atlikėja (paskelbė režisierius Donatas Ulvydas)

„The Perfect Pill”
„Biplan”
„Freaks On Floor”

Metų popmuzikos grupė / atlikėjas/ atlikėja (apdovanojimą įteikė Giedrius Drukteinis)

„Sel“
Donatas Montvydas
Mantas Jankavičius

Metų hip-hop grupė / atlikėjas / atlikėja (paskelbė Edvinas Krungolcas)

Pushaz
Alekna
„G&G Sindikatas”

Metų atlikėja (paskelbė Giedrė Rusytė, o statulėlę įteikė Jazzu mama Auksė)

Jurga
Rūta Ščiogolevaitė
Jazzu

Metų muzikos prodiuseris (laimėtojus apdovanojo režisierius Emilis Vėlyvis)

Linas Adomaitis
Leon Somov
Mario Basanov

Metų muzikos vaizdo klipas

Pushaz „Jazz'as gydo“
Jurga „So Blue“
GJan – „Not afraid“

Metų grupė (apdovanojimą įteikė krepšininkas Ramūnas Šiškauskas)

„Liūdni slibinai”
„G&G Sindikatas”
„Sel”

AGATA apdovanojimą įteikė aktorius Rimantas Bagdzevičius, jis atiteko „skambiausiam metų atlikėjui" Donatui Montvydui.

LATGA-A apdovanojimas atiteko Mario Basanov.

Už nuopelnus lietuviškai muzikai statulėlė atiteko Stasiui Povilaičiui. Šis sakė neįsivaizduojantis geresnės dovanos, artėjančio 66-tojo gimtadienio proga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (913)