„Biplan“ kelionės prasidės jau šį sekmadienį, birželio 9 dieną, koncertu Daugpilyje rengiamoje miesto šventėje „Mana pils Daugavpils“. Tai bus pirmoji grupės koncertinė kelionė į Latviją. Netrukus po jos muzikantai vyks į Kijevą, kur dvi dienas rengs įvairius pasirodymus TV ir radijo stotyse.

Birželio 13 dieną grupė surengs koncertą pamėgtame klube „44“, įsikūrusiame Kijevo centrinėje gatvėje. Šį lietuvių pasirodymą apšildys smagus ukrainiečių kolektyvas „Karliki Brokkoli“.

Jau kitą dieną „Biplan“ iškeliaus į Krymą, kur birželio 15 dieną koncertuos Jaltoje.

Šių metų kovą Maksas Melmanas jau lankėsi Ukrainoje, kur dalyvavo muzikos apdovanojimuose, tačiau artėjantis „Biplan“ koncertas kitą savaitę bus pirmasis „biplanams“ Ukrainoje nuo rugsėjo, kai grupė ten pristatė savo naujausią albumą rusų kalba „Plius/Minus“.

Grįžus iš Ukrainos, muzikantams kelionės nesibaigs – pirmąją liepos savaitę „Biplan“ keliaus į Baltarusijos ir Rusijos festivalius. Liepos 3 dieną lietuvių grupė gros Minsko oro uoste pirmą kartą rengiamo festivalio „Most“ didžiojoje scenoje. Tai bus didžiausias šią vasarą muzikos festivalis Baltarusijoje, kuriame dalyvaus grupės „Hurts“ (Jungtinė Karalystė), „Bullet for My Valentine“ (Jungtinė Karalystė), „Lumen“ (Rusija), dainininkė Zemfira (Rusija) ir dar keliolika kitų atlikėjų.

Po kelių dienų „Biplan“ pirmą kartą lankysis viename didžiausių Rusijos muzikos festivalių „Našestvije“. Šiemet šio festivalio programoje galima išvysti tokius vardus kaip „Bi-2“, „Lyapis Trubetskoy“, „Brainstorm“, „Vopli Vidopliasova“ ir daug kitų garsių NVS atlikėjų.

Artėjantiems koncertams besiruošiančius „Biplan“ muzikantus džiugina, kad naujausias jų rusiškas radijo singlas „Poslednij den na lune“ sulaukė ne tik radijo ir TV stočių dėmesio Ukrainoje, Baltarusijoje, bet ir didelio susidomėjimo internete – kovo pabaigoje išleistas vaizdo klipas tapo vienu populiariausių tarp „Biplan“ kūrinių. „YouTube“ portale jis yra peržiūrėtas jau beveik 225 000 kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)