Pirmasis šio pavasarinio turo koncertas įvyks jau rytoj, kovo 9 dieną, Alytaus teatro mažojoje salėje. Savo turą muzikantai baigs ypatingai – gegužės 13-ą koncertu Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje, pirmuoju šioje vietoje per savo karjerą. Bilietais į šį ir daugumą turo koncertų jau pradėta ar bus pradėta prekiauti artimiausiomis dienomis „Bilietų pasaulio“ kasose. Jais taip pat bus prekiaujama ir šių koncertų vietose.

„Paruošėme akustinę gyvos muzikos programą, kurioje skambės meilės dainos. Tarp jų ir naujausi mūsų kūriniai, ir senesni, gerai žinomi. Programos pavadinimas – „Amore turas“ – puikiai pasako, ko tikėtis iš šių koncertų“, – šypsojosi „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas.

„Amore turo“ paskelbimui muzikantai neatsitiktinai pasirinko kovo aštuntąją. „Geresnės datos nei ši meilės dainų turo paskelbimui turbūt ir negali būti. Tikimės, šia žinia nudžiuginsime daug moterų. Sveikiname jas visas šios gražios šventės proga, pavasaris prasideda kovo aštuntąją!“ – įsitikinęs dainininkas.

„Biplanų“ veikloje šiemet proginių datų yra ir daugiau. Valentino dieną grupė paminėjo pristatydama dainos „Amore“ vaizdo klipą, kurio „YouTube“ peržiūrų skaičius jau viršijo 100 000. Finalinis akustinio „Amore turo“ koncertas įvyks gegužės 13-ą – pasak kalendoriaus, meilės dieną ir deivės Mildos (baltų meilės, laisvės ir piršlybų deivės) dieną.

Titulinė turo daina „Amore“ skamba šiuo metu geriausiai Lietuvoje žiūrimame kino filme „Valentinas vienas“ ir tapo vienu didžiausiu hitų „Biplan“ karjeroje. Daina pakilo į Nr.1 radijo stotyse „Lietus“ ir „Pulsas“, kol kas pasiekė Nr.2 „Lalunos“, FM99, „Kelyje“, Nr.5 „Music.lt“, Nr.6 „M-1“ ir „Radiocentro“ topuose.

Prieš išvykdami į koncertines gastroles po Lietuvą, „biplanai“ apsilankė Minske, kur šį ketvirtadienį kartu su baltarusių grupe „Bez Bileta“ surengė anšlaginį koncertą klube „Re:Public“. Ir nors koncerto dieną buvo neaiškumų, ar šis pasirodymas apskritai galės įvykti – mirus Venesuelos prezidentui Hugo Chavezui Baltarusija paskelbė trijų dienų gedulą – visgi lietuviai gavo puikią galimybę savo kūrybą pristatyti daugiau nei tūkstančiui entuziastiškai nusiteikusių baltarusių, tad savo pavasarinį turą šeštadienį Alytuje pradės itin pakilios nuotaikos.

Akustinio „Amore turo“ datos:

Kovo 9 d. – Alytus, miesto teatro mažoji salė;
Kovo 31 d. – Palanga, „Vandenis“;
Balandžio 5 d. – Bergenas, Norvegija;
Balandžio 6 d. – Stavangeris, Norvegija;
Balandžio 12 d. – Alesundas, Norvegija;
Balandžio 13 d. – Oslas, Norvegija;
Balandžio 11 d. – Ukmergė, Kultūros centras;
Balandžio 24 d. – Širvintos, Kultūros centras;
Balandžio 26 d. – Šiauliai, „Saulė“;
Gegužės 1 d. – Panevėžys, Muzikinis teatras;
Gegužės 3 d. – Anykščiai, Anykščių koplyčia;
Gegužės 4 d. – Druskininkai, „Kolonada“;
Gegužės 10 d. – Marijampolė, „Pica Jazz“;
Gegužės 11 d. – Kaunas, „PuntoJazz palėpė“;
Gegužės 13 d. – Vilnius, Šv. Kotrynos bažnyčia, baigiamasis koncertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)