Būsimieji "Eurovizijos" dalyviai

Raigardas Tautkus
DELFI žiniomis, šiųmetinėje „Eurovizijoje“ dainas paruošė ir „Poliarizuotų stiklų“ lyderis Šarūnas Mačiulis, „Saulės broliai", pernai sėkmingai konkurse pasirodęs Beissoul.

Konkurse „Eurovizijoje“ laimę šiais metais mėgins Raigardas Tautkus bei jo vadovaujamo Šampaninio choro merginos. Apie tai DELFI patvirtino jo vadybininkė bei gyvenimo draugė Žaneta Daubarytė.

„Raigardas yra parašęs daug dainų. Viena jų – tikrai tinkama „Eurovizijai“. Tačiau ji gimė tada, kai paraiškų laikas jau buvo pasibaigęs, todėl nežinau, ar mūsų kūrinį dar priims“, - svarstė moteris. Anot jos, konkurse taip pat dalyvauja ir visas būrys Kauno šampaninio choro merginų, kurios atrankoje ketina dalyvauti kaip atlikėjos. „Jos visos labai laukia kompozitorių sukurtų dainų, kurias jos galėtų atlikti konkurse“, - užsiminė Ž. Daubarytė.

Julija Jegorova
Muzikinio TV projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja Julija Jegorova LRT jau pateikė dainą. Ją kūrė užsienietis kompozitorius, tačiau pati Julija sakė tiksliai nežinanti jo pavardės. „Tai susiję su mano kontraktu ir „Universal“. Džiaugiuosi, kad šiemet dalyvausiu ir aš. Tikiu savo daina, ji man labai patinka“, – DELFI kalbėjo J. Jegorova.

Savo laimę šiemet bandys ir grupės „Naujos pupytės" narė Neringa Šiaudikytė. Tai patvirtino jai sukurtos dainos bendraautorius Edgaras Lubys-Amerlife.

Neringa Šiaudikytė
„Šiemet „Eurovizijos" atrankoje dalyvaus dvi mano dainos, Neringa atliks mano ir Karolio Šležo kurtą. Manau, kad ši stipri atlikėja pateks ir į finalą", - įsitikinęs Amberlife. Kas atliks kitą kūrinį, E. Lubys nežino - pasikeitusios atrankos taisyklės suteikia galimybę konkurse jėgas išbandyti ne tik atlikėjams, bet ir atskirai dainoms. „Pats, kaip atlikėjas, „Eurovizijoje" nedalyvausiu. Ir kaip kūrėjas turbūt nedalyvaučiau, bet tiesiog Lietuvoje daugiau nėra rimtų konkursų", - DELFI sakė E. Lubys.

Dainuos ir "Eurovizijos" veteranai

 L.Adomaitis
Su Lino ir Simonos duetu Lietuvai Turkijoje atstovavęs dainininkas bei muzikos kūrėjas Linas Adomaitis šiais metais vėl nutarė šturmuoti „Eurovizijos“ atranką. „Kol kas dar nieko tikslaus pasakyti negaliu išskyrus tai, kad ketinu dalyvauti konkurse. Šiuo metu renkuosi visą komandą, su kuria dirbsiu prie „eurovizinio“ pasirodymo“, - DELFI pasakojo šiais metais kūrybinės veiklos 15-ąjį gimtadienį triukšmingai paminėjęs Linas.

Apie nacionalines „Eurovizijos“ atrankas svarsto ir dainininkė Aistė Pilvelytė. Ji naujienų portalui DELFI sakė į LRT padavusi kūrinį, tačiau patikino, jog iš tiesų dar neapsisprendė, ar tikrai dalyvaus.

Aistė Pilvelytė
„Lengva pasakyti: dalyvauk. Man visi tą patį sako, tačiau ne tie, kurie tą sako, turės lipti į sceną. Norint gerai pasirodyti, reikalingos investicijos. Ne taip viskas paprasta. Galbūt su dizaineriais galima nesunkiai susitarti dėl įvaizdžio, tačiau yra dalykų, kurie labai daug kainuoja. Kiek pamenu, ankstesnių metų atstovams buvo labai sunku surinkti pasirodymui „Eurovizijoje“ reikiamą sumą pinigų. Be to, antra vieta man kaip laimėjimas. Kiek kartų esu iškopusi iki finalo ir nenugalėjusi jame, žmonės man gatvėje sakydavo, kad tikroji nugalėtoja iš tiesų esu aš“, – DELFI pasakojo A. Pilvelytė.

Arvydas Martinėnas-Vudis DELFI taip pat sakė, jog drauge su grupe „Dar“ dalyvaus nacionalinėse atrankose. „Dainą jau siuntėm LRT, bet kol kas tik demo variantą. Jį dar tobulinsime, norim padaryti patį geriausią variantą. Jį pristatysime po dviejų savaičių“, – kalbėjo A. Martinėnas-Vudis.

Trūko informacijos ir paskatinimų

Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Apie tai, kad nedalyvaus šių metų „Eurovizijoje“, DELFI patvirtino „Skamp“, Jurgis Didžiulis bei Erica Jennings. „Freaks on Floor“ vokalistas Justinas Jarutis DELFI tikino „Eurovizijos“ konkurse nesiruošiantis dalyvauti bent jau artimiausius ketverius metus. „Kodėl? Nesame prieš šį renginį. Tačiau su grupe jau seniau apsitarėme, kur save norime matyti, o kur nebūtina lįsti. Manau, kad šiam konkursui esame per seni“, - mano jis.

Savo atlikėjų nesiųsti į konkursą šiais metais nutarė ir prodiuseris Gintaras Bendžius. Anot jo, šiais metais „Eurovizijos“ rengėjai sugalvojo labai neaiškias taisykles.

„Susidaro įspūdis, kad ką norės, tą ir išrinks. Organizatoriai nepasivargino prodiuserių ir atlikėjų aiškiai supažindinti su pasikeitusiomis nuostatomis bei taisyklėmis. Juk galima buvo paraginti kūrėjus dalyvauti atrankoje, - pabrėžia G. Bendžius. - Žiūrovui balsavimuose lieka vis mažiau vietos, o juk geriausius rezultatus konkurso tarptautinėje scenoje pasiekė grupės, deleguotos būtent žiūrovų. Kaip antai „LT United“.

Nenori stovėti tarp pirmokų

Andrius Rimiškis šiais metais konkurse taip pat neketina dalyvauti. „Eurovizija“, anot jo, atlikėjams neretai padaro meškos paslaugą. „Kartais atlikėjams ji atneša ne naudos, bet atvirkščiai – galima susigadinti reputaciją, - DELFI sakė A. Rimiškis. - Visada palaikau ten dalyvaujančius ir nenoriu įžeisti savo kolegų, bet aš šiame konkurse nenorėjau ir nenoriu dalyvauti.“

Violeta ir Vilius Tarasovai
Gana skeptišką požiūrį į „Eurovizijos" atrankas turi ir dainininkų Violetos ir Viliaus Tarasovų pora. „Vienais metais dalyvavome konkurse, kai buvo renkama „Lietuvos daina". Tačiau kai matai, kad dešimt kartų geresni atlikėjai gauna tūkstančius balsų mažiau už scenos profesionalus, apima neviltis, - DELFI prisipažino V. Tarasovas. - Nenorime stovėti tarp pirmokų. Šou versle esame jau 15 metų ir puikiai žinome, kaip atlikėjai dalyvauja atrankose - prisiperka kortelių ir balsuoja už save. Mums to nesinori."

Trūko laiko

Paraiškos nepateikė ir dainininkė Jurga Šeduikytė. „Artimiausiu metu tikrai nedalyvausiu konkurse", - prisipažino pastaruoju metu tarp Maskvos ir Vilniaus gyvenanti atlikėja.

Vilija Pilibaitytė-Mia
Savo balso galimybių Švedijoje tikrai nepademonstruos ir Mia. „Buvo tokių minčių, tikrai norėjau, bet esu labai užimta ir nesuspėjau", - liūdnai pranešė Mia.

„Eurovizijos" atrankose tikrai nežibės nei Katažina Nemycko, neskambės ir jos mylimojo Deivydo Zvonkaus dainos.

Pora šiuo metu laisvalaikio pertekliumi pasigirti negali - D. Zvonkus darbuojasi televizijoje, o Katažina intensyviai pluša ant šokių parketo.

„Nesinori dalyvauti su bet kokia daina, o nieko tinkamo sukurti nespėjau", - prisipažino vienas populiariausių pop muzikos kompozitorių.

Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė šiemet taip pat neketina dalyvauti nacionalinėse atrankose. Ji sakė jau anksčiau yra visiems kalbėjusi, kad dalyvauti „Eurovizijoje“ nenori.

„Neplanavau ir nesvarsčiau apie dalyvavimą. Nedalyvausiu šiemet tikrai. Juk jau ir anksčiau esu sakiusi, kad nenoriu dalyvauti „Eurovizijos“ atrankose“, – DELFI sakė R. Ščiogolevaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)