Keturis koncertus Vilniuje surengęs Stingas šį kartą savo naujausia programa pamalonino Kauno publiką. Tai pirmasis jo koncertas, rengiamas laikinojoje sostinėje. Pasiklausyti gyva muzikos legenda vadinamo atlikėjo susirinko pilna „Žalgirio“ arena.

Su šalies publika lietuviškai pasisveikinęs dainininkas po poros dainų už šiltą sutikimą padėkojo taip pat lietuviškai. Gerbėjams jis prisipažino, kad tik tiek jis išmoko lankydamasis mūsų šalyje. Bet vėliau pridūrė, kad to visai pakanka išreikšti gerbėjams savo jausmus. Tiesa, arčiau scenos stovėjusieji pastebėjo, jog Stingui lietuviškas frazes padeda prisiminti vadinamasis paruoštukas, kuriame, pavyzdžiui, žodis "ačiū" užrašytas anglišku tarimu "acioo".

Naujausiame koncertiniame ture „Back to Bass Tour“, su kuriuo Stingas per pastarąjį pusmetį apkeliavo bene visą pasaulį, skamba visų laikų geriausi jo kūriniai ne tik iš dainininko asmeninio, bet ir grupės „The Police“ repertuaro. Tiesa, daugumai ne vieną dešimtmetį pasaulį džiuginusių kūrinių specialiai šiam turui buvo sukurtos naujos, energingos aranžuotės. Nes šįkart į Lietuvą 16 „Grammy“ statulėlių savininkas atvežė kiek kitokį savo muzikos skambesį. Praėjusius kartus jis čia koncertavo su orkestru, rengė lyriškus solo pasirodymus, o antradienį kauniečiams padovanojo gyvo garso koncertą su roko prieskoniu.

Gastrolių metu atlikėjas keliauja su gyva penkių muzikantų grupe. Scenoje kartu su Stingu koncertavo ir ilgametis jo bendražygis, gitaristas Dominicas Milleris, gitaristas Rufusas Milleris, būgnininkas Vinnie Colaiuta, elektriniu smuiku grojantis Peteris Tickellis ir vokalistė Jo Lawry.

Kaune Stingas klausytojus džiugino skirtingų savo karjeros etapų kūryba – pasirinktinai jis dainavo muziką tiek iš debiutinio, 1985-ųjų albumo „The Dream Of The Blue Turtles“, tiek ir iš vėlesnių jo muzikos rinkinių. Ypač publikos ausis glostė tokie hitai kaip „Desert Rose“, „Fields of Gold”, „All This Time”, „Message In A Bottle” bei kiti.

Praėjusių metų spalį 60-metį atšventęs dainininkas „Back to Bass Tour“ turą surengė norėdamas paminėti savo muzikinės karjeros 25-metį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)