J. Didžiulis išreiškė dažnam muzikantui netipinį požiūrį į muziką – atlikėjo manymu, reikia mažinti jos vartojimą iš „dėžučių“: muzikos grotuvų, muzikinių centrų ar magnetofonų. „Labiausiai norėčiau raginti žmones suprasti, kad mes vartojame muziką taip, kaip vyrai naudoja prostitutes. Tai būtų tas palyginimas – seksas yra nemokamas ir tai geras dalykas tada, kai jis yra nemokamas. - DELFI sakė atlikėjas. - Mes norime muzikos klausytis tik savo grotuvuose ir tai yra labai liūdna“.

Susirinkusiems klausytojams J. Didžiulis kalbėjo, jog muziką reikia kurti ne tik dėl finansinių paskatų, bet ir norint pasidalinti teigiamomis emocijomis. „Ar tikrai darydamas kažką sugebėsiu kažką stimuliuoti ne tik save, ar sugebėsiu kažką įkvėpti? - teigia J. Didžiulis. - Kitas dalykas, jeigu tu sugebi sukurti sinergiją, kur tu ir tą ir tą padarai lygiagrečiai ir tai vienas kitą kompensuoja. Tada turi auksą. Bet tokių projektų jie ne visada pasitaiko ir priklauso nuo labai daug aplinkybių“. Jis sakė, kad muziką kuriant tokiu būdu, didesnį pasitenkinimą gauna ir pats atlikėjas. „Priverti žmogus nusišypsoti, nusijuokti, jis ateina ir sako, kad jautėsi gerai – tai puiku“, - kalbėjo jis.

Jis ragino ne tik galvoti, bet ir būti už dėžutės ribų. Nors tai, pasak muzikanto, sudėtinga, tam reikia pasiryžti: „Kai tu pats keli sau iššūkį ir bandai keisti tam tikras normas, tam tikrus standartus, tai labai daug kam nepatinka. Labai daug kas prieštarauja ir iš tikrųjų tai dėl to, kad pats esi pripratęs daryti dalykus vienaip ar kitaip. Faktas tas, kad jei tu nepasistengsi to padaryti truputį per skausmą...“

Atlikėjas DELFI kalbėjo, kad pats bando orientuotis ne tik į finansinį kapitalą, bet ir dvasinį. Nors jis pritarė, kad muzikantai turi užsidirbti, dėl interneto ir naujų technologijų tai padaryti iš ties sunku. „Reikia žiūrėti, kas dabar vyksta autorinių teisių srityje - tai visiška nesąmonė ne tik Lietuvos , bet ir mastu pasauliniu. Niekas nežino kaip reiktų reguliuoti tą sritį, kad, pavyzdžiui, atlikėjas ar muzikantas gautų tai kas jam priklauso sąžiningai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)