Nors į šį pristatymą galėjo ateiti visi norintieji, tačiau salė nebuvo pilna. Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ režisierius Donatas Ulvydas pasidžiaugė ir negausia auditorija, pastaruosius įvardindamas tikraisiais „G&G Sindikato“ muzikos gurmanais. D. Ulvydas džiaugėsi, kad yra žmonių, kurie nieko neprašomi pasisiūlo nemokamai prisidėti prie kūrybos. Kaip teigia pats filmo režisierius, filmo daina ir klipas – už ačiū, kadangi tiek jos atlikimas, tiek jos filmavimas bei montavimas, buvo atliekamas savanoriškai, be jokio atlygio.

„Lietuvoje meno, muzikos ir vizualinių menų pasaulyje yra labai daug gražių ir teisingų dalykų, kurie daromi iš idealistinių paskatų, nes kol kas, kad ir kaip būtų gaila, kitos alternatyvos nėra“, - nuogąstavo Svaras.

„Mes pirmą kartą gyvenime pasisiūlėme sukurti dainą filmui. Pirma dalis yra Lietuvos istorijos dalis. Antra, irgi tikime, kad bus svarbi. Mums ta istorija svarbi, norėjosi prisiliesti prie to. Tadas Blinda buvo žinomas veikėjas, jo idėjos, laisvojo plėšiko, besirūpinančio paprastais žmonėmis yra artimos mūsų filosofijai, apie paprastus žmones, jų mintis, kuo jie nori tikėti, mums irgi svarbu. Šita daina atliekama šiuolaikiniu stiliumi ir tai rodo, kad visais laikais žmonės buvo tokie patys, skiriasi tik forma. Mes kalbame apie senus laikus, nors iš esmės žmonių santykiai nesiskiria“, - apie dainos filmui „Tadas Blinda. Pradžia“ idėją pasakoja Svaras.

Naujausios dainos „Žaibo rykštė“ klipe galima pamatyti ne tik kūrinio įrašinėjimo garso studijoje užkulisius, bet ir jau rugsėjo 23 dieną didžiuosiuose ekranuose pasirodysiančio filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ nematytų scenų bei tai, kas juostoje taip ir liks už kadro.

„Žaibo rykštė“ yra pirmasis po net ketverių metų pertraukos pristatomas grupės vaizdo klipas (2007 metais „G&G Sindikatas“ kūrė muzikinį klipą singlui „Tiems, kas rašo“). Beje, kūriniu „Žaibo rykštė“ grupė netrukus žada pasidalinti ir su radijo stotimis. Patys muzikantai teigia, jog kurtų muzikinius klipus kone kiekvienai dainai, tačiau tam trukdo finansiniai dalykai.

“Visais tais atvejais, kai padaromas mūsų klipas, tai būna dėl puikių žmonių iniciatyvos. Tie žmonės mums parodė, kad taisyklė, jeigu ko nors labai nori – tai įvyksta, galioja. Yra kūrėjų, kurie ateina ir pasako: mes norime padaryti jums klipą. Donatas Ulvydas bei jo komanda atėjo ir abejoju, ar turėjo ką nors iš to, išskyrus gerai praleistą laiką. Mums buvo smagu, kad vėl pasijautėme muzikine grupe, kuri filmuoja klipą. Visi puikiai vieni kitus supratome“, - bendradarbiavimu su filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ autoriais džiaugiasi DJ Mamania bei Svaras.

„G&G Sindikatas“ artimiausiuose savo planuose turi idėją išleisti naują albumą, kuriame dainos „Žaibo rykštė“ aranžuotė turėtų pasikeisti. „Kad nebūti banaliais, mes naujajame albume bandysime pateikti kitą šios dainos versiją, kuri iš esmės skirsis pačiu atlikimu, galbūt netgi pasinaudosime gyvais instrumentais, muzikiniu orkestru“, - dalijosi mintimis Svaras.

Nors jau šeštąjį albumą grupė „G&G Sindikatas“ žada savo gerbėjams pateikti dar šiais metais, tačiau paklausus, ar jau yra žinomas naujojo albumo pavadinimas, Svaras atsakė, kad „pakuotė“ jiems paskutinėje vietoje, todėl dabar koncentruojasi ties naujų dainų kūrimu bei įrašymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją