Kaip jiems pavyko, žiūrėkite nuotraukų albume:

Penkerių metų jubiliejų švenčiantis kasmetinis japonų kultūros festivalis „nowJapan“ šiemet dar labiau išaugo. „Festivalyje dalyvavo ne tik svečiai iš kaimyninės Latvijos, Estijos, Lenkijos ar Baltarusijos. Pirmą kartą sulaukėme dalyvių iš Čekijos, Švedijos ir Rusijos. Galime drąsiai teigti, jog esame tarptautinis festivalis ir neabejojame, kad toliau tik dar labiau plėsimes“, - pasakojo festivalio organizatorius Sergej Grigorjev.

Šiemet festivalis ne tik sulaukė gausaus būrio svečių iš užsienio, bet pirmą kartą vyko ir už sostinės ribų. Kauno miesto gyventojams festivalio organizatoriai dovanojo nemokamą japonų grupės „Hide-Hide“ koncertą bei japonų animatoriaus paskaitą. Taip pat, šiemet fetsivalis pristatė kaip niekad plačią muzikinę programą.

Festivalio metu vyko trys visiškai skirtingų muzikos stilių japonų atlikėjų pasirodymai. Festivalį atidarė energingas Hideki Sakomizu ir Yuki Deai koncertas šv. Kotrynos bažnyčioje. Ketvirtadienį elektroninės muzikos gerbėjus šokdino eksperimentinės muzikos guru Yosi Horikawa ir Izumi Yamamoto. Šeštadienį ir sekmadienį japonų duetas „Hide-Hide“ lepino tradicinės japonų ir klasikinės pasaulio muzikos mylėtojus Vilniuje ir Kaune.

„Su tradicine ir šiuolaikine Japonijos kultūra šiemet susipažinti panoro daugiau nei 3000 lankytojų. Japonijos mylėtojai klausėsi nemokamo „Pecha Kucha“ paskaitų apie Japoniją ciklo, dalyvavo įvairiausiose paskaitose, filmuose, dirbtuvėse, pasirodymuose“, - kalbėjo Sergej Grigorjev.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)