Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ konkursinė programa „Nauja Europa – nauji vardai“ rengiama nuo 2009-ųjų metų. Konkursui filmai atrenkami atsižvelgiant į geografiją (Rytų ir Centrinės Europos, Balkanų šalys) bei režisierių patirtį (tai turi būti pirmas arba antras režisieriaus vaidybinis filmas). Siūlome dalyvauti balsavime ir rinkti DELFI skaitytojų geriausią konkursinės programos filmą.

Šios programos filmus galiausiai vertins tarptautinė žiuri, sudaryta iš kino industrijos profesionalų: aktorių, režisierių, programos sudarytojų, operatorių, prodiuserių. Žiuri išrenka geriausią festivalio filmą ir skiria du papildomus specialiuosius prizus.


14 programų ir 230 filmų

"Šiais metais parengėme keturiolika programų - net keturiomis daugiau, nei pernai. Iš viso parodysime 230 filmų. Todėl festivalio programa pritaikyta visiems skoniams, - neabejoja V. Ramaškienė. - Taip pat man džiugu pristatyti, kad šiais metais įsteigta premija kritiko Sauliaus Macaičio atminimui."

Festivalio direktorė pabrėžė, kad šiemet žiūrovų laukia puiki konkursinė programa. "Mes jau ketvirtus metus rengiame konkursinę programą. Šįkart ji bus sudaryta iš Rytų ir Centrinės Europos kino kūrėjų darbų. Nes šios šalys yra novatorės kine, sulaukia didžiausio dėmesio tarptautiniuose festivaliuose. Savo filmus pristatyti į Lietuvą atvažiuos patys kino kūrėjai. Kino šventę stengsimės sukurti visame mieste – tiek klubuose, tiek kitose erdvėse vyks daug renginių", - pasakojo "Kino pavasario" vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją