Komedija "Valentinas vienas" buvo sukurta per penkis mėnesius ir penkias dienas. Tokį produktyvumą lėmė ne tik kūrėjo profesionalumas, bet ir keturi režisieriai (Edita Kabaraitė, Donatas Ulvydas, Ričardas Marcinkus, Simonas Aškelavičius), dirigavę skirtingoms filmo scenoms.

Eksperimentai su falu ir sulūžusi lova

Juostoje pasakojamos keturių įsimylėjusių porelių ir vienišo ginekologo - Valentino (akt. V. Šapranauskas) istorijos šv. Valentino vakarą. Visiems aktoriams naujausioje "Tado Blindos" kūrėjų juostoje teko vaidinti gana atvirose bei erotinėse scenose. Pavyzdžiui, aktorei Gabijai Ryškuvienei teko užsidėti dirbtinį falą, kad pagyvintų nuobodžius santykius su vyru, kurį vaidino Giedrius Savickas"Norite paklausti ar mano gyvenimetaip kada buvo? Ne, nebuvo", - šypsojosi į žurnalistų klausimus atsakinėdama aktorė. Ji drauge su juostos kūrėjais nemano, kad tokia scena provokuotų žiūrovą.

Beje, juostos kūrėjai išdavė, kad jiems teko pereiti daug sekso prekių parduotuvių, kol rado tinkamos spalvos ir dydžio vyro falą.

Šios poros istoriją režisavęs Simonas Aškelavičius išdavė dar keletą įdomių detalių iš filmavimo užkulisių. Filmuojant šios poros scenas, sulūžo naujutėlaitė lova. "Noriu padaryti antireklamą vienai baldų firmai. Lova sulūžo visiškai lygioje vietoje. Mes ramiai sėdėjome aptarinėdami, kaip filmuoti sceną, o lova trakšt ir sulūžo. Tikrai buvo skaudu", - juokėsi prisiminęs režisierius.

Tėtis į dukrą pažiūrėti neateis

Žaismingai Šv. Valentino dieną filme pasitiko ir Leonardo Pobedonoscevo ir Justės Zinkevičiūtės pora. Tai - jau antras filmas, kuriame Leo teko suvaidinti intymias scenas. Tačiau "Valentinas vienas" juostoje įkūnytas personažas, anot aktoriaus, išėjo labai panašus į jį. "Aš taip pat nesu labai rimtas gyvenime. Man vaidinti labai patiko. Su Juste tiek prikvailiojome aikštelėje", - juokėsi prisimindamas Leo. Jis savo partnerę netgi mokė kaskadinių triukų.

Nepaisant žaismingų užkulisių, aktoriams lovoje taip pat teko išdarinėti drąsius triukus. Todėl J. Zinkevičiūtė prisipažino, kad jos tėtis į premjerą neateis. "Tėtis palaiko mane visuose personažuose, bet ne visi jų priimtini, todėl jo premjeroje nebus. Tačiau aš neabejoju, kad filmą jis vis tiek pažiūrės", - tikino aktorė.

"Sėdėjau filmą žiūrėdamas ir galvojau, ką apie jį pagalvos mano tetis. Bet kiekvienoje poroje yra tokių santykių. Mano tetis ne iš mėnulio atskridęs. Mūsų tėvai žemiški žmonės, gal kiek pasiraukys ir atsipalaiduos, pasijuoks iš savęs jaunystėje galbūt", - šypsojosi L. Pobedonoscevas.

Filme "Valentinas vienas" vieną iš porų taip pat įkūnija Mantas Jankavičius ir Agnė Grūdytė. Ketvirtąją porą - Vaida Būtytė ir Darius Gumauskas.

Dėkojo už drąsą

Tiesa, po filmo peržiūros stipriosios lyties atstovai apgailestavo, kad aktorės intymias scenas filmavosi su liemenėlėmis. Tačiau D. Ulvydas juokavo, kad pagal sutartį taip buvo numatyta. "Jei būtume liepę joms išsirengti iki galo, būtų tekę mokėti ir didesnį honorarą", - juokėsi kūrėjas.

Prodiuseris Žilvinas Naujokas prisipažino, kad buvo sunku surasti aktorius tokiems drąsiems personažams. Ir Giedriaus bei Gabijos pora buvo ryškiausia.

"Darant aktorių atranką ne visi jų išdrįso nusifilmuoti kai kuriose scenose. Valstybėje dar vyrauja tam tikros moralinės normos. Aktorystės amatas ne visiems vienodai suvokiamas ir skirtingai vertinamas. Tačiau po peržiūrų profesionalai kolegos sakė prieš visus vaidinančius aktorius nulenkė galvą", - tikino D. Ulvydas.

Filmas su skirtingomis pabaigomis

Kino teatruose "Valentinas vienas" tarptautinė premjera - vasario 8 dieną. Įdomu tai, kad filmas turi dvi pabaigas. Burtų keliu po Lietuvą bus išvežioti filmai su skirtingomis pabaigomis.

"Tai tiesiog mažas triukas. Tai nereiškia, kad žiūrovai turės lakstyti po kino teatrus ieškodami, kaip baigiasi filmas kitame juostos variante. Tačiau taip nutarėme padaryti dėl genialios Vytauto Šapranausko vaidybos. Todėl dalis filmo kopijų bus su vienokia pabaiga, dalis - su kitokia", - sakė režisierius Donatas Ulvydas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)