"Artistas" buvo nominuotas net šešiems apdovanojimams, nedaug nuo jo atsiliko "Paveldėtojai" ir "Tarnaitė", kurie pretendavo į penkias statulėles.

Niujorko kino kritikų draugija lapkričio mėnesį "Artistui" skyrė savo geriausio filmo ir geriausio režisieriaus apdovanojimus, o vėliau juosta pelnė dar toli gražu ne vieną apdovanojimą, tarp kurių yra šią savaitę įteiktas Amerikos režisierių gildijos (DGA) apdovanojimas, laikomas svarbiu "Oskarų" pranašu.

Likus trims dienoms iki "Auksinių gaublių" vos 12 mln. dolerių kainavęs "Artistas" gavo ir keturis Kritikų simpatijų (Critics' Choice) apdovanojimus, tarp jų - geriausio filmo kategorijoje. Filmo biudžetą galima palyginti su maždaug 170 mln. dolerių, kurių prireikė M.Scorsese "Hugo" pastatyti.

Tačiau šią savaitę "Artistas" sulaukė ir neįprastai griežtos kritikos - aktorė veteranė Kim Novak pramogų verslo leidinyje "Variety" per visą puslapį kaltina M.Hazanavicius "išžaginimu" - dėl muzikos iš Alfredo Hitchcocko filmo "Svaigulys" (Vertigo) naudojimo.

Pernai liežuvio nevaldęs ir didžiulę pasipiktinimo bangą savo įžeidinėjimais sukėlęs R.Gervaisas šiemet taip pat žodžių į vatą nevyniojo. "Nesuprantu, kodėl pernai kilo toks sąmyšis. Nei vienas iš mano apkalbėtų žmonių neturėjo man jokių priekaištų", - sakė komikas.

Penkiasdešimtmetis R. Gervaisas apdovanojimų ceremoniją pradėjo pareiškimu, kad „Auksiniai gaubliai“ yra „tarsi „Oskarai“, tik be visos tos pagarbos“. Esą „Auksinius gaublius“ lyginti su „Oskarais“ tas pats „kaip Kim Kardashian su Kate Middleton – šiek šiek daugiau triukšmo, šiek tiek daugiau šiukšlių ir šiek tiek daugiau girtumo“.

R. Gervaisas tvirtino gavęs griežtas instrukcijas, kaip vesti ceremoniją: „Buvau įspėtas, kad jeigu kažką įžeisiu... kitąmet būtinai vėl vesiu šią ceremoniją“.

Laimėtojai:

Geriausia drama - "Paveldėtojai" (The Descendants). Taip pat į šį apdovanojimą pretendavo "Tarnaitė" (The Help), "Hugo" (Hugo), "Purvini žaidimai" (The Ides of March), "Žmogus pakeitęs viską" (Moneyball), "Karo žirgas" (War Horse).

Geriausias miuziklas/komedija - "Artistas" (The Artist). Taip pat laimėti pretendavo „Sunokusios pamergės“ (Bridesmaids), "50/50" (50/50), "Vidurnaktis Paryžiuje (Midnight in Paris), "7 dienos ir naktys su M.Monroe" (My Week with Marilyn).

Geriausias dramos aktorius - George'as Clooney ("Paveldėtojai"). Kiti pretendentai buvo Leonardo DiCaprio ("J. Edgar"), Michaelas Fassbenderis ("Shame"), Ryanas Goslingas ("Purvini žaidimai"), Bradas Pittas ("Žmogus pakeitęs viską").

Geriausia dramos aktorė - Meryl Streep ("Geležinė ledi"). Kitos pretendentės buvo Glenn Close ("Albert Nobbs"), Viola Davis ("Tarnaitė"), Rooney Mara ("Mergina su drakono tatuiruote"), Tilda Swinton ("Mums reikia pasikalbėti apie Keviną").

Margaret Thatcher vaidmenį juostoje „Geležinė ledi“ atlikusi Meryl Streep padėkojo „kiekvienam Anglijoje, kas leido man čia atvykti ir prisiliesti prie jų istorijos“.

Geriausias miuziklo/komedijos aktorius - Jeanas Dujardinas ("Artistas"). Taip pat į šią statulėlę pretendavo Brendanas Gleesonas ("The Guard"), Josephas Gordonas-Levittas ("50/50"),
Ryanas Goslingas ("Kvaila, beprotiška, meilė"), Owenas Wilsonas ("Vidurnaktis Paryžiuje").

Geriausia miuziklo/komedijos aktorė - Michelle Williams ("7 dienos ir naktys su M.Monroe"). Be apdovanojimo liko: Jodie Foster ("Carnage"), Charlize Theron ("Young Adult"), Kristen Wiig ("Sunokusios pamergės"), Kate Winslet ("Carnage").

Marilyn Monroe suvaidinusi Michelle Williams padėkojo „Auksiniams gaubliams“ už tai, kad „davė man į rankas tą patį apdovanojimą, kurį Marilyn savosiose laikė prieš daugiau nei penkiasdešimt metų“.

Geriausias antrojo plano aktorius - Christopheris Plummeris ("Beginners"). Apdovanojimui taip pat nominuoti buvo Kennethas Branaghas ("7 dienos ir naktys su M.Monroe"), Albertas Brooksas ("Važiuok"), Jonahas Hillas ("Žmogus pakeitęs viską"), Viggo Mortensenas ("Pavojingas metodas").

Geriausia antrojo plano aktorė - Octavia Spencer ("Tarnaitė"). Kitos pretendentės buvo Bérénice Bejo ("Artistas"), Jessica Chastain ("Tarnaitė"), Janet McTeer ("Albert Nobbs"), Shailene Woodley ("Paveldėtojai").

Geriausias režisierius - Martinas Scorsese ("Hugo"). Kiti pretendentai į šį apdovanojimą buvo Woody Allenas ("Vidurnaktis Paryžiuje"), George'as Clooney ("Pavojingi žaidimai"), Michel Hazanavicius ("Artistas"), Alexander Payne ("Paveldėtojai").

Geriausias scenarijus - "Vidurnaktis Paryžiuje" (Woody Allen). Kiti nominantai buvo: "Artistas" (Michel Hazanavicius), "Paveldėtojai" (Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash), "Pavojingi žaidimai" (George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon), "Žmogus pakeitęs viską" (Steven Zaillian, Aaron Sorkin, Stan Chervin)

Geriausia filmo daina - kūrinys "Masterpiece" iš filmo "W.E.". Tarp pretendentų taip pat buvo "Lay Your Head Down" iš "Albert Nobbs","Hello Hello" daina iš "Gnomeo ir Džiuljeta", "The Living Proof" iš juostos "Tarnaitė", "The Keeper" iš filmo "Machine Gun Preacher".

Geriausias animacinis filmas - "Tintino nuotykiai". Kiti pretendentai į šį apdovanojimą buvo "Kalėdų senelio slaptoji tarnyba", "Ratai 2", "Batuotas katinas Pūkis", "Rango".

Geriausias filmas užsienio kalba - "Išsiskyrimas" (A Separation. Iranas). Be apdovanojimų liko "Karo gėlės" (The Flowers of War. Kinija), "Kraujo ir medaus šalyje" (In the Land of Blood and Honey. JAV), "Vaikas su dviračiu" (The Kid with a Bike. Belgija), "Oda, kurioje gyvenu" (The Skin I Live In. Ispanija).

Cecilio B. DeMille‘o vardo apdovanojimas skirtas aktoriui ir režisieriui Morganui Freemanui.

Taip pat vakaro metu apdovanoti geriausi JAV serialų kūrėjai bei aktoriai.

Vakaro akimirkos - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją