Spaudą į filmavimo užkulisius trumpam įsileidęs režisierius pasakojo, kad juostos filmavimai trunka nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro. „Todėl vis dažniau girdžiu, kad sulysau. Bet nieko, atsigausiu, nekreipiu dėmesio", - mojo ranka M. Vildžiūnas.

Sukurti filmą „Nesamasis laikas" režisierių įkvėpė jo paties asmeniniai išgyvenimai. Tačiau, anot jo, tai jokiais būdais nėra autobiografinė istorija.

Filme „Tadas Blinda. Pradžia" sublizgėjęs aktorius yra dirbęs su kitais garsiais šalies režisieriais. Tačiau griežti pagrindiniu smuiku jam tekdavo retai. M. Vildžiūnas neslepia, kad kurdamas šį filmą, jis turėjo ir pats daug ko išmokti. „Juk didžiąją laiko dalį dirbau pagalbiniu darbuotoju", - paaiškino jis ir pasidžiaugė, kad pagaliau filmuoja savo pirmąjį ilgametražį kino filmą.

Naujausią M. Vildžiūno filmą galima pavadinti mistine drama. Vienas pagrindinių veikėjų - Tadas - daug laiko praleidžia ligoninėje. Iš ten jis grįžta pas tėvus į kaimą, kur ir įvyksta pagrindinė filmo kulminacija.

Ligoninėje Tado laukia daug išgyvenimų, kai susitinka su kitais juostos herojais. Tuo metu jo gyvenimas yra sulėtėjęs, nes iš jo atimtas kompiuteris, todėl jis šmirinėja po ligoninę ieškodamas, kaip užmegzti kontaktą su žmona, kitais artimaisiais ir pačiu savimi - pasakoja M. Vildžiūnas, pagrindines juostos scenas filmavęs ligoninėse.

Naujausioje juostoje vaidina aktoriai Toma Vaškevičiūtė, Tadas Gryn, Valentinas Novopolskis, Nelė Savičenko, Irena Jankutė, Mindaugas Papinigis.

Filme vaidinanti Lietuvos scenos ir kino pažiba - N. Savičenko prisipažino jog be galo mėgsta dirbti su jaunais režisieriais. „Tik gaila, kad filmavimai taip trumpai trunka", - juokavo ji.

Pagrindinio herojaus žmoną ir jo vaikų motiną suvaidinusi T. Vaškevičiūtė pasakojo, kad mamą sekėsi vaidinti gerai. O žmoną? „Labai padeda gera aplinka, komanda, jos energija. Žinoma, turėjau ir erotinių scenų. Labai tikiuosi, kad jos išeis geros", - šypsojosi aktorė.

DELFI galerijoje - spaudos konferencijos akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)