DELFI pasižvalgė filmavimo aikštelės užkulisiuose.

Užfiksuotuose kadruose matoma scena, filmuota apleistoje Antakalnio vaikų poliklinikoje - praktiškai jokių dekoracijų, išskyrus sustatytas knygų lentynas - veiksmas vyksta ligoninės bibliotekoje. Kaip pasakojo filmo prodiuseriai, buvo rinktasi iš kelių ligoninių, tačiau ši pasirodė tinkamiausia įtikinamai atskleisti filmo siužetą. O jis apie tai, kaip pagrindinis herojus Tadas (aktorius Tadas Gryn) patenka į ligoninę ir gauna šansą iš naujo apmąstyti savo gyvenimą. Jis susidraugauja su kitais ligoninės pacientais, pradeda skirti daugiau dėmesio savo žmonai (aktorė Toma Vaškevičiūtė). Kaip toliau rutuliosis veiksmas, kol kas režisierius nori išlaikyti paslaptyje, tačiau tvirtina, kad bus nemažai mistiškų faktų. M. Vildžiūnas yra ir filmo scenarijaus autorius. Istoriją įkvėpė paties Mykolo asmeniniai išgyvenimai, tačiau autorius savo gyvenimo filme atpasakoti nežada.

Filmavimo ligoninės bibliotekoje scena:

O kas gi vyksta filmavimo aikštelėje?

Čia kasdien nuo ankstyvo ryto - maždaug pusės septynių - zuja apie trisdešimt žmonių. Filmo kūrėjai dirba kiekvieną darbo dieną iki vakaro. Per visą dieną jie turi pietų pertrauką ir paskui tęsia darbus iki sutemų. Beje, pietauja jie žaibiškai, čia pat, filmavimo aikštelėje.

Eksterjero scenos jau nufilmuotos, liko mažesnioji pusė - patalpose. Filmavimus komanda ketina užbaigti iki rugsėjo pabaigos. Tuomet liks montavimo darbai.

Kaip per spaudos konferenciją minėjo M. Vildžiūnas, jam pasisekė, kad prie filmo kūrimo prisideda prodiuseris Dmitrijus Radinas. Jis, kaip juokėsi režisierius, turi nesuskaičiuojamą galybę klasiokų, o tie klasiokai labai dosnūs ir paskolino labai daug filmavimams reikalingų daiktų, pavyzdžiui,itin retą, beveik kolekcinį „Cadillac" markės automobilį ir dar keletą kitų.

Filmo komanda:

Prabangos nereikėtų ieškoti ne tik pačioje filmavimo aikštelėje - juk filmas ne apie tai - bet ir užkulisiuose. Aktoriai grimuojami, rengiami toje pačioje apleistoje poliklinikoje. Priešingame pastato gale šiuo metu kaip tik vyksta remontas, tad galima tikėtis gana natūralių, holivudiškai neinscenizuotų kadrų.

Filmavimo lokacijos buvo parinktos atsižvelgiant ne tik į jų iškalbingumą, bet ir pagal patogumą. Kadangi filmo biudžetas nedidelis, režisierius nusprendė nešvaistyti pinigų ir tokiose vietose, kur reikia papildomai mokėti, nefilmuoti. Kaip pavyzdį M. Vildžiūnas paminėjo automobilių stovėjimo aikšteles, kur norint filmuoti, tektų išpirkti visus parkavimo bilietus.

Dramoje „Nesamasis laikas" turėtų būti ir erotinių scenų. Ši atsakinga misija teko T. Vaškevičiūtei.

„Nesamajame laike” debiutuoja ne tik režisierius, bet ir pagrindiniai aktoriai bei daug kitų filmo kūrybinės komandos narių. Tai pirmasis pilnametražis vaidybinis filmas pagrindinius vaidmenis atliekantiems aktoriams Tadui Gryn ir Valentinui Novopolskiui, operatoriui Audriui Budriui, dailininkui Gregory Zundelovitch, kostiumų dailininkei Monikai Vėbraitei, grimo dailininkei Astai Palovienei, pirmajam režisieriaus asistentui Tomui Smulkiui bei prodiuseriams Dagnei Vildžiūnaitei ir Dimtrij Radin.

Filmo premjeros tikimasi kitų metų rudenį.

DELFI galerijoje - filmavimų užkulisiai:
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)