Peržiūroje apsilankė ir legendiniai šalies krepšininkai Arvydas Sabonis bei Šarūnas Marčiulionis. Taip pat ir kiti 1992 metų bronzinės Barselonos olimpiados krepšininkai, Gintaras Einikis, Sergejus Jovaiša, Arūnas Visockas.

Legendinius krepšininkus su premjera pasveikino ir prezidentas Valdas Adamkus.  "Tada jie buvo jauni ir gražūs,dabar tik gražūs, - šmaikštavo V. Adamkus. - Jei – mūsų tautos pasididžiavimas. Jei nekrepšinis, nežinia ar mes būtume nuskambėję per visą pasaulį. Lenkiuosi prieš šiuos vyrus."

Kaip DELFI prisipažino Š.Marčiulionis, legendinė krepšininkų rinktinė susirenka retai.„Paskutinį kartą visi matėmės antradienį per išankstinę filmo peržiūrą. Šiandien dalis atvykti negalėjo“, - pasakojo legendinis krepšininkas, dokumentinę juostą „Kita svajonių komanda“ pamatęs dar sausio mėnesį Solt Leik Sityje vykusiame festivalyje.

„Filmas padarytas harmoningai, buvo ir juokingų momentų, ir draustinų, - šypsojosi legendinis krepšininkas. - Tačiau mes nebijojome ir atkakliai siekėme pergalės. Buvo begalės džiaugsmo, emocijų.“

„Man labai patiko. Nesitikėjau tokio. Gražu ir malonu tuos laikus prisiminti. Juo labiau, kad viskas taip gražiai ir protingai sudėliota, - jam antrino A. Sabonis. - Aš nemanau, kad jaunimas žino, kas vyko prieš dvidešimt metų. Šis filmas bus naudingas ir pamokantis ir jaunajai krepšinio kartai.“

Paklaustas, kaip jų manymu sutiks šį filmą Lietuvos žiūrovai, Š. Marčiulionis prisipažino neįsivaizduojantis.

„Tačiau galbūt žiūrovai atras kažką naujo. Tegu jauni žmonės pamato, kaip mes gyvenome. Jie galbūt netgi neįsivaizduoja, kad tais laikais tokie dalykai vykdavo. Ir visai neseniai. Tačiau šioje juostoje pavaizduotas tik dešimtadalis mūsų gyvenimo“, - DELFI sakė Š. Marčiulionis.

Anot S. Jovaišos, juosta iš tiesų gali būti pamokanti medžiaga jaunajai kartai. "Buvome tokia karta, kuri turi tęstinumą. Krepšinis šiuo metu yra aukštumoje, jaunimas jį mėgsta. Tačiau pasikeitė vertybės. Tada buvo viena valstybė, viena Lietuva ir viena partija - "Žalgiris ir Lietuvos rinktinė", - šmaikštavo S. Jovaiša.

Dokumentiniu filmu „Kita svajonių komanda“ pažymėtas Lietuvos krepšinio dvidešimtmetis. Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, „The Basketball Future Foundation“ bei Lietuvos krepšinio federacija ta proga pagerbė krepšininkus, kurie pirmieji 1992 metais nepriklausomai šaliai pelnė olimpinius medalius.

Kol susirinkusieji žiūrėjo daug dėmesio tarptautiniuose kino festivaliuose sulaukusį filmą „Kita svajonių komanda“, krepšininkai sudalyvavo spaudos konferencijoje. JAV lietuvio Mariaus Markevičiaus režisuota juosta pasakoja apie lietuvių krepšininkų sėkmę 1992-ųjų olimpinėse žaidynėse Barselonoje, laisvės siekimą ir Sovietų Sąjungos griūtį. Į premjerą iš Amerikos žada atvykti ir pats režisierius.

Visi žiūrovai Lietuvoje filmą kino teatruose galės pamatyti jau nuo rugsėjo 21 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)