29 metų aktorė, kuri šiuo metu laukiasi pirmojo kūdikio nuo prancūzo sužadėtinio Benjamino Millepied, suvaidino baleriną, atsidūrusią prie beprotybės slenksčio dėl siekio tobulai atlikti savo vaidmenį balete "Gulbių ežeras". N.Portman sakė, kad šis filmavimas buvo sekinantis.

"Būdavo vakarų, kai galvodavau, jog tikrai mirsiu... Pirmąkart suvokiau, kad galima taip pasinerti į savo vaidmenį, jog jis gali tam tikra prasme jus sužlugdyti", - pasakojo ji.

Tačiau ji pripažįsta suvokianti, kas šiame filme labiausiai sužavėjo žiūrovus. "Prisimenu, kaip filmo kūrėjai svarstė: "Kai pritraukti vaikinus į filmą apie baletą? Kaip pritraukti merginas į trilerį?" - ji sakė savaitraščiui "Entertainment Weekly".

"Atsakymas - lesbietiška scena. Visi nori tai pamatyti", - pridūrė N. Portman, kuri 2005 metais buvo nominuota "Oskarui" geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje už vaidmenį Mike'o Nicholso filme "Arčiau" („Closer“).

N. Portman, kuri gimė 1981 metų birželio 9 dieną Jeruzalėje, gydytojo ir menininkės šeimoje, lieka ištikima savo izraelietiškoms šaknims. Pasakojama, kad vienas potencialių manekenių agentas pastebėjo ją picerijoje - na, o visa kita jau tapo istorija.

Filme "Juodoji gulbė" B. Millepied vaidinamas personažas teigė, kad nenorėtų miegoti su balerina, kurią suvaidino N. Portman. "Netiesa. Jis - pats geriausias šio filmo aktorius; jis išties nori su manimi miegoti", - švytinti N. Portman sakė per "Auksinių gaublių" teikimo ceremoniją.

Britas Colinas Firthas, pelnęs geriausio metų aktoriaus "Oskarą" už mikčiojančios Didžiosios Britanijos karaliaus Jurgio VI vaidmenį istorinėje dramoje "Karaliaus kalba", padėkojo kitiems aktoriams ir kino kūrėjams, taip pat pajuokavo, jog jam norisi šokti, pelnius svarbiausią aktorių prizą per Holivudo apdovanojimų sezono kulminacija laikomą "Oskarų" teikimo ceremoniją.

"Jaučiu, kad mano karjera ką tik pasiekė viršūnę", - aktorius pareiškė sau priekaištaujančiu stiliumi, kurį jis ištobulino sakydamas padėkos kalbas per pastaruosius du mėnesius vykusias daugelį apdovanojimų ceremonijų, įskaitant "Auksinių gaublių" ir Britanijos BAFTA teikimo iškilmes.

"Bijau, jog turiu perspėti jus, kad jaučiu neramumus kažkur viršutinėje pilvo dalyje, kurie gali virsti šokio judesiais. Nors man jie atrodo džiaugsmingi, kiltų didelė problema, jeigu jie pasiektų mano kojas, prieš man nužengiant nuo scenos", - pridūrė aktorius, sukėlęs salėje juoko bangą.

Padėkojęs visiems, taip pat savo žmonai, kuri "taikstydavosi su mano netvariomis karališko išdidumo iliuzijomis", C. Firthas pridūrė: "Dabar visų atsiprašau - jaučiu kai kurias paskatas, dėl kurių turiu grįžti į užkulisius".

83-osios „Oskarų“ ceremonijos laimingieji:

Geriausias filmas - „Karaliaus kalba“

Geriausias pagrindinio vaidmens atlikėjas - Colinas Firthas („Karaliaus kalba“)

Geriausia pagrindinio vaidmens atlikėja - Natalie Portman („Juodoji gulbė“)

Geriausias režisierius - Tomas Hooperis („Karaliaus kalba“)

Geriausias antraplanio vaidmens atlikėjas - Christianas Bale'as („Kovotojas“)

Geriausia antraplanio vaidmens atlikėja - Melissa Leo („Kovotojas“)

Geriausia originali daina - „We Belong Together“ iš „Žaislų istorija 3“

Geriausias originalus scenarijus - „Karaliaus kalba“

Geriausias animacinis pilnametražis filmas - „Žaislų istorija 3“

Geriausias trumpametražis filmas (animacinis) - „The Lost Thing“

Geriausias trumpametražis veiksmo filmas - „God of Love“

Geriausias trumpametražis dokumentinis filmas - „Strangers No More“

Geriausias grimas - „Vilkolakis“

Geriausias adaptuotas scenarijus - „Socialinis tinklalapis“

Geriausias filmo apipavidalinimas - „Alisa stebuklų šalyje“

Geriausias kostiumų dizainas - „Alisa stebuklų šalyje“

Geriausias įgarsinimas - „Pradžia“

Geriausias garso režisierius - „Pradžia“

Geriausia kinematografija - „Pradžia“

Geriausias garso takelis - „Socialinis tinklalapis“

Geriausi specialieji efektai - „Pradžia“

Geriausias pilnametražis dokumentinis filmas - „Inside Job“

Geriausias montažas - „Socialinis tinklalapis“

Geriausias užsienio filmas - „In a Better World“ (Danija)