Trys daugiausiai žiūrovų balsų surinkę finalininkai - Rūta Kiverytė, Marius Petrauskas ir Dorotėja Kravčenkaitė.

Trečiąją vietą iškovojo Rūta, antrąją - Dorotėja, nugalėtojas - Marius.

Trys šokių kolektyvai, du cirką įsimylėję artistai ir net penki skirtingai muzikai savo gyvenimą dedikuojantys dainininkai bei muzikos grupės susirungė tiesioginiame „Lietuvos talentų“ finale.

Visų šalies merginų širdis savo balsu ir charizma pavergęs Petras Daunys įsitikinęs: „Muzika mano gyvenime bus visada. Noriu pragyventi iš muzikavimo ir tikiu, kad tai įmanoma!“ Petras ir muzikantų grupė superfinale pasirodė pirmieji.

„Lietuvos talentų“ superfinale atmosferą kaitino ir šokių kolektyvas – laimėti pasiryžusi šokėjų komanda iš Vilniaus – „Modus Dance“. „Kai po pasirodymo salė ploja ir vaikų akyse spindi džiaugsmo ašaros – jaučiuosi nepakartojamai“, – sako grupės vadovė Viktorija. „Modus Dance“ scenoje pasirodė antrieji. "Numirėlišką" šou scenoje surengę šokėjai sulaukė teisėjų palaikymo, nors R. Ščiogolevaitės teigimu, "numirėliai" ją išgąsdino. V. Šapranauskas taip pat šokėjams išsakė pagyrų. M. Mikutavičiui įstrigo "trys pakaruokliai, virtę angelais".

„Lietuvos talentų“ finale naujai atgimė cirko menas. Jau vaikystėje cirką prisijaukinęs Juras Pratusevičius publiką bandė pavergti originaliais akrobatiniais triukais. Jis scenoje pasirodymą surengė trečiasis. Mynęs vienaratį, artistas pasirodymo pradžioje buvo suklupęs, neilgai trukus krito dar sykį, tačiau laipteliais ant pakylos užstraksėjo puikiai. J. Pratusevičiui nebuvo rimta kliūtis ir šokdynė.
R. Ščiogolevaitė Jurui dėkojo už dovanotas emocijas ir už tai, kad keletui minučių privertė sulaikyti kvėpavimą ir jaudintis. M. Mikutavičius antrino R. Ščiogolevaitei. V. Šapranauskui taip pat teko jaudintis dėl berniuko pasirodymo. "Gimęs važinėti vienaračiu, daugiau nebevaikščiosi", - juokavo aktorius, komentuodamas berniuko pasirodymą.

Merginų grupė iš Kauno "Smile" - scenoje ketvirtosios. Prieš pasirodymą eteryje parodytame reportaže atlikėjos atskleidė, jog dėl dainavimo namuose už galvų imasi ir tėvai, tačiau draugai prie aktyvaus dainininkių gyvenimo būdo esą jau yra pripratę. R. Ščiogolevaitę atlikėjos užkrėtė puikia nuotaika, M. Mikutavičius įsitikinęs, kad merginų jėga yra ta, jog jos eina į priešpriešą. Esą jos yra tokios, kokios turi būti paauglės merginos. V. Šapranauskas atlikėjas prilygino muilo burbulams ir dėkojo už pasirodymą.

Grupės "Modus Dance" konkurentai – kauniečiai „Megusta“ žiūrovų simpatijas mėgino pavergti gatvės šokių triukais. Šokėjai scenoje tarp dešimties finalininkų pasirodė penktieji. Šokėjų pasirodymas nesužavėjo M. Mikutavičiaus dėl pasirinkto įvaizdžio ir chaoso scenoje. Jam prieštaravo V. Šapranauskas, esą chaosas puikiai paslepia trūkumus. R. Ščiogolevaitė sakė nenorinti kabinėtis prie detalių, pasirodymo idėja jai patiko.

Dar vienos, šeštosios finalininkės, dainininkės Dorotėjos Kravčenkaitės svajonėse – ir didžioji scena, ir muzikos studijos Londone, o jei jos sektųsi, 13-os metų talentingoji dainininkė karjeros laiptais koptų ir Amerikoje. Dorotėja išjudino arenoje šou superfinalą stebėjusią publiką, kaip anksčiau, taip ir superfinalo metu, pakerėjo teisėjus.

Septintieji - vienoje scenoje su legendiniais elektroninės muzikos dievais "Prodigy" vienoje scenoje stovėjusi vaikinų grupė "Sweetsalt". R. Ščiogolevaitę vaikinų grupė pradžiugino todėl, kad kuria, o ne kopijuoja. Anot jos, Lietuvai kūrėjų labai reikia. M. Mikutavičiui labai patiko grupės atlikta daina. V. Šapranauską labiausiai džiugino grupės pavadinimas.

J. Pratusevičiaus konkurentė Rūta Kiverytė, nežinojusi ar dėl trūkusių kojos raiščių galės dalyvauti pusfinalyje, sugebėjo atkeliauti net iki paskutinio projekto etapo: „Svarbiausia – įveikti skausmą ir atsiduoti savo pasirodymui. Taip padariau pusfinalyje, padarysiu ir finale!“. Turėjusi sveikatos problemų, artistė scenoje pasirodė aštuntoji. R. Ščiogolevaitė pasirodymą apibūdino kaip nuostabų, V. Šapranauskas po pasirodymo publiką pradžiugino ketureiliu, M. Mikutavičius apgailestavo dėl plyšusių raiščių ir kalbėjo, jog mergina niekuomet dėl savo lankstumo neturės stuburo problemų, nes, anot jo, stuburo tik paprasčiausiai neturi.

Dėl didžiausio Lietuvos talento vardo finale konkuravo muzikiniame realybės šou „Dangus 2“ išgarsėjęs linksmo būdo žemaitis Marius Petrauskas. Jis jau spėjo nustebinti kritiškąją „Lietuvos talentų“ teisėją R. Ščiogolevaitę, o jau šį sekmadienį mėgino pavergti ir Lietuvos publiką: „Visi kartojo, kad man limpa "balalaikos", bet neverta spręsti iš išorės“, – juokė klasikinę muziką pamilęs dainininkas, scenoje pasirodęs devintasis. Atlikėjas visai neseniai išgyveni ypač skaudžią netektį, anapilin iškeliavo jo mylima sesuo. M. Mikutavičius atlikėjui sakė, jog jis - tarsi palytėtasis, R. Ščiogolevaitė Mariaus pasirodymo metu jautėsi tarsi seniai pažįstanti atlikėją ir džiaugėsi jo kūrinio atlikimu.

Paskutinės, dešimtosios talentų scenoje pasirodė panevėžietės, ketverius metus iš eilės tampančios geriausiu šokėjų kolektyvu mieste – „Kosmėja“ - įtraukė TV žiūrovus į šiuolaikinio šokio sūkurį. Šokėjos, kaip ir kiti dalyviai, sekmadienį vykusio superfinalo metu sulaukė tik teisėjų pagyrų.

Charizmatiškoji teisėjų trijulė – V. Šapranauskas, R. Ščiogolevaitė ir M. Mikutavičius balsavimo teisės neturėjo. Laimėtoją rinko tik TV žiūrovai balsavimo metu, kuris buvo pradėtas pasibaigus visų atlikėjų ir grupių pasirodymams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją