Paskutinįjį ypatingą pasirodymą, įvyksiantį sekmadienį, 15 valandą, filmuos ir parodys LNK televizija. Pasirodymas žada būti neeilinis – delfinų Argo, Glorijos, Gabijos, Premijos bei trijų jauniklių pasirodymus lydės dainininkių Rūtos Ščiogolovaitės bei Vaidos Genytės dainos.

Renginyje dalyvaus vaikai, kuriuos metų metus delfinai gydė, o iš Kauno globos namų atvyks 150 auklėtinių, kurie niekada nėra matę delfinų. „Vaikų atvažiavimą iš Kauno finansuoja krepšininkų Roberto Javtoko ir Ramūno Šiškausko šeimos“, - pasakojo atsisveikinimą su delfinais organizuojanti renginių prodiuserė Kristina Kaikarienė.

Ši savaitė – paskutinioji, kai dar galima suskubti į delfinų pasirodymą Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume. Po rekonstrukcijos delfinariumą ketinama atidaryti kitų metų vasaros sezonui – birželį. Tačiau baiminamasi, kad rekonstrukcija gali užtrukti iki 1-2 metų.

Taip pat ketinama nufilmuoti, kaip delfinai bus „sodinami“ į specialų reisą, kuris nuskraidins juos šiltoms atostogoms į Graikiją.

Tai – ne pirmas LNK ir delfinariumo projektas. LNK, „Prior musica” ir Lietuvos jūrų muziejaus surengtas muzikinis paramos maratonas sulaukė didžiulio žiūrovų palaikymo. Delfinų gyvenimo sąlygoms gerinti paaukoti 391 954 litai.

„Atsisveikinimas su delfinais“ – jau greitai per LNK.

Vaizdo reportažas apie pirmuosius į Graikiją iškeliavusius delfinus:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją