Retai viešumoje pastaruoju metu besirodanti prezidento Valdo Adamkaus žmona padarė išimtį renginiui, prie kurio organizavimo prisidėdavo ne vienerius metus. Ji sakė, kad itin vertina šią ilgametę moterų iniciatyvą. „Aš žinau, kiek daug jos įdeda darbo, koks kilnus šio renginio tikslas“, - pasveikinusi snieguotą šeštadienio rytą į Rotušę sugužėjusią publiką, sakė A.Adamkienė.

Prezidentas Valdas Adamkus drauge su žmona mugėje praleido gerą valandą. Drauge su ambasadoriais, jų žmonomis ir užsienio šalių atstovybių darbuotojais Adamkai apžiūrėjo 30 mugėje dalyvaujančių šalių stendus.

Kiekviena ambasada stengėsi pasiūlyti tai, kas per Kalėdas dovanojama ar valgoma jų šalyse. Nors šiais metais didesnė dalis prekių buvo „fabrikinės“, vis dėlto galima buvo rasti ir ypač vertinamų namų darbo gaminių.

Jie buvo rekordiniu greičiu graibstomi pirkėjų. Viena geidžiamiausių mugės prekių tapo Graikijos ambasadorienės Zoe Catsambis rankomis gaminti ekologiški padažai ir uogienės.

Taip pat didelio lankytojų dėmesio sulaukė Japonijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Kinijos ir kitų tolimesnių ir mažiau pažįstamų šalių stendai. Kiek sunkiau prekiauti sekėsi mūsų kaimynams latviams, baltarusiams ir lenkams. Jų Kalėdų tradicinos į mugę susirinkusiems atrodė tokios žinomos ir paprastos, beveik savos. Galbūt ši priežastis, o gal ir tai, kad šių šalių produkcijos nemažai vartojama kasdien ir lėmė, jog prie jų stendų lankytojai užtrukdavo trumpiau.

Už įėjimą ir parduotus daiktus surinkti pinigai bus skirti septynioms labdaros prašiusioms įstaigoms ir organizacijoms: Kauno medicinos universiteto Vaikų ligų klinikai, Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensionui, labdaros fondui „Ekklesia“, Vilniaus universiteto vaikų ligoninei, Kijėlių specialiajam ugdymo centrui, Alantos senelių globos namams bei Vaikų ir jaunimo dienos centrui „Mūsų nameliai“.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją