Iki parodos pabaigos truksiančio projekto tikslas – plačiau supažindinti jaunuosius meno mėgėjus su M.K.Čiurlionio kūryba, paskatinti domėtis Lietuva, jos kultūra ir istorija. Projekte dalyvauja virš dešimt tūkstančių mokinių iš Lombardijos regiono.

Lietuvos ambasada Italijoje ir Milano savivaldybė vaikams parengė edukacinę programą: muziejuje „Palazzo Reale“ vyksta paskaitos apie Čiurlionio gyvenimą ir jo kūrybą, muzikos pristatymai, vaikai diskutuoja, jiems eksponuojami Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos auklėtinių piešiniai. Didžiojo lietuvių menininko įkvėpti pieš ir patys italų mokiniai. Projekto pabaigoje bus surengtas piešinių konkursas.

„Siekiame pristatyti M.K.Čiurlionį ne tik meno megėjams, bet ir jaunimui. Todėl surengėme savotišką „čiurlioniadą“ – mokiniai pasiners į Čiurlionio pasaulį, o patirtus įspūdžius perteiks savais piešiniais“, – sakė projekto idėjos autorė Lietuvos kultūros atašė Italijoje Ieva Gaižutytė.

Projektą vainikuos Lietuvos ambasados inicijuotas eksperimentas: pirmą kartą istorijoje šiame viename prestižiškiausių pasaulio muziejų bus eksponuojami vaikų darbai. Iš Lombardijos mokyklose vaikų sukurtų darbų bus atrinki geriausieji ir 2011 metų vasario 6-13 dienomis eksponuojami muziejuje „Palazzo Reale“ po vienu stogu su M.K.Čiurlionio kūriniais.

Edukacinės programos dalyviams išleisti du specialūs parodos katalogai „Tolimos žemės simfonija“, skirti 5-9 metų ir 10-16 metų amžiaus vaikams. Juose aprašomi parodoje eksponuojami M.K.Čiurlionio paveikslai vaikams ir jaunimui suprantama kalba.

Paroda „Čiurlionis: ezoterinė kelionė 1875-1911“ Milane atidaryta lapkričio 15 dieną ir veiks iki 2011 metų vasario 13 dienos.
Ši paroda – tai didžiausia kada nors Vakarų Europos šalyse eksponuota svarbiausių M.K.Čiurlionio dailės kūrinių kolekcija: 137 dailės, fotografijos darbai ir kiti eksponatai iš M.K.Čiurlionio archyvų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją