Renginyje dalyvavęs Kultūros ministras Arūnas Gelūnas pasveikino knygų autorius bei pasidžiaugė balsavusiųjų gausa. „Esu įsitikinęs, kad visi nominuoti autoriai rašo ne norėdami laimėti prizą, bet dėl vidinės būtinybės, kuri yra pati tikriausia kiekvieno menininko paskata kurti“, – kalbėjo jis.

Geriausia metų knyga suaugusiems, kaip ir 2009 m., išrinkta Kristinos Sabaliauskaitės antroji romano „Silva Rerum“ dalis. Pirmoji dalis geriausia Metų knyga buvo paskelbta pernai.

Metų knyga vaikams pripažinta Vytauto V.Landsbergio „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“.
„Arklys yra tokia būsena, kuri kartais būna gyvuliška, vėliau lengvėja, jai užauga sparnai ir jis pradeda pakilti. Manau, kad tą arklį savyje turi dauguma Lietuvos rašytojų ir skaitytojų – tai labai natūrali būsena paskraidyti“, – atsiimdamas apdovanojimą šypsojosi rašytojas.

Gendručio Morkūno knyga „Iš nuomšiko gyvenimo“, išleista po rašytojo mirties, tapo Metų knyga paaugliams. Padėkos žodį ant scenos ištarė ir apdovanojimą atsiėmė rašytojo našlė Regina Morkūnienė.

„Vis atrodo, kad tai jau paskutinė Gendručio knyga, bet paskui pasirodo, kad dar kažkas yra parašyta. Turbūt Gendrutis rašo ir kitame pasaulyje bei mums vis kažką atsiunčia. Todėl vilties negalima prarasti. Laukim..“, – kalbėjo ji.

Po apdovanojimų, sveikinimų ir gėlių puokščių, autoriai džiaugsmingai nuskubėjo į susitikimus su savo ištikimiausiais skaitytojais, dalinti autografų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją