Nacionalinio dramos teatro meno vadovas Audronis Liuga DELFI patikino, kad per pusantro mėnesio repeticijos buvo atšauktos tik 4-5 kartus. Anot jo, gilintis į priežastis, kodėl O. Koršunovas nepasirodė teatre, nemato prasmės.

"Dėl aktorių kaltės taip pat dažnai neįvyksta repeticijos. O paprašius nurodyti priežastį, jie atneša gydytojo pažymą, nors iš tiesų tą dieną filmavosi televizijoje. Teatras yra gyvas organizmas, kuriame visko būna, - paaiškina A.Liuga. - Tačiau galiu visus nuraminti - nėra jokios kalbos nei apie premjeros nukėlimą, nei apie jos atsisakymą. Spektaklis tikrai įvyks paskelbtą datą. Tiek vakar, tiek šiandien repeticijos sėkmingai vyksta. "Katedroje" vaidina tiek Nacionalinio dramos teatro, tiek kviestiniai aktoriai. Iš viso - trys kartos. Šiuo metu repetuojamos atskiros scenos. Iš pjesės skaitymo jau pereita prie mizanscenų. Baigti dekoracijų maketai."

A. Liuga kelis kartus pabrėžė, kad šis spektaklis teatrui yra labai svarbus. Tai supranta ir atsakomybę prieš žiūrovus jaučia ir pats režisierius.

"Režisierius yra dirbęs dar ne tokiose ekstremaliose situacijose ir vis tiek išleisdavo spektaklius. Mes tikimės, kad viskas bus gerai", - vylėsi A. Liuga.

Spektaklis "Katedra" yra išskirtinis ne tik dėl pjesės aktualumo. Dėl susiklosčiusių nepalankių finansinių aplinkybių teatrui teko imtis neįprastos naujovės. Pirmieji bilietai į "Katedros" premjerą kainavo po 300-260 litų. Tokius bilietus įsigiję žiūrovai galės tapti išskirtiniais spektaklio statytojais. Kelis šimtus litų kainuojančius bilietus įsigijusių žiūrovų vardai bus įtraukti į programėlę šalia kūrybinės grupės.

„Teatro finansavimas nepakankamas, bandome pritraukti rėmėjų. Tačiau jų rasti sudėtinga, todėl bent taip planuojame surinkti reikiamą biudžetą ir įgyvendinti sumanymą pastatyti „Katedrą“, - dar vasarą sakė Nacionalinio dramos teatro vadovas Martynas Budraitis.

Anot Nacionalinio dramos teatro meno vadovo, bilietai į šią pjesę perkami labai aktyviai - išparduoti beveik visi bilietai į du premjerinius spektaklius.

"Tai įpareigoja ir tai supranta tiek pats režisierius, tiek aktoriai. Tuo procesu, kuris vyksta dabar, tikrai esame patenkinti", - užtikrino A. Liuga.

Su O. Koršunovu DELFI susisiekti nepavyko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)