„Mažesnės baudos skirti negaliu, nes yra sunkinančių aplinkybių – jūs anksčiau esate baustas už tos pačios rūšies administracinius pažeidimus, byloje nėra duomenų, kad baudas esate sumokėjęs“, – pareiškė Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo teisėjas Vladimiras Berezovskis.

J. Valančiūnui grėsė bauda nuo 1000 iki 1500 Lt arba areštas. Per pastaruosius metus už vairavimą neturint tam teisės „Lietuvos ryto“ krepšininkas buvo baustas du kartus, abu juos iš Utenos kilęs sportininkas sulaukė teismo malonės – jam buvo pritaikyta išimtinė įstatyme numatyta teisė ir skirtos mažesnės nei Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatytos baudos.

Nors krepšininkas iš savo klaidų nepasimokė, ko gero, susidūrimų su policijos pareigūnais J. Valančiūnas jau išvengs – antradienį jis išsilaikė egzaminą ir įgijo teisę gauti vairuotojo pažymėjimą.

Trečiadienio rytą į teismą atvykęs krepšininkas jo administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjusiam teisėjui V. Berezovskiui negalėjo paaiškinti, dėl ko neturėdamas vairuotojo pažymėjimo gegužės 6-ąją, apie 21 val., sostinės Ozo gatvėje sėdo prie automobilio vairo.

„Nu paėmiau ir važiavau“, – buvo lakoniškas krepšininkas.

J.Valančiūnas: šiuo metu niekur nedirbu

Kadangi J. Valančiūnas teisme pareiškė, jog šiuo metu niekur nedirba, teisėjas jam pasiūlė skirtą 1 000 Lt baudą sumokėti ne per 40 dienų, kaip numato įstatymas, o per ilgesnį laiką. Tiesa, krepšininkas šia teise nepasinaudojo – esą pinigai jam nėra problema, todėl baudą galįs sumokėti iš karto.

Kadangi krepšininkui vairuotojo pažymėjimas dar nepagamintas ir jis neturi teisės vairuoti, jį į teismą atvežė ir išvežė jauna mergina.

J. Valančiūnui paskelbtą nutarimą sostinės policija dar galės apskųsti apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)