„Kartu su labradoro retrivere Rada tikrindamas iš Kauno į Šiaulius autobusais pristatytas siuntas, Klaipėdos teritorinės muitinės kinologas atkreipė dėmesį į vieną iš Kauno atvežtą siuntinį. Patikrinę jį, pareigūnai rado 150 vnt. Vitalijos Katunskytės ir 49 vnt. Monikos Katunskytės kompaktinių plokštelių. Įtardami, kad muzikiniai įrašai gali būti suklastoti, taip pat dėl įprastoms fizinių asmenų siuntoms nebūdingo per didelio kiekio, kuris šiuo atveju jau priskiriamas prie komercinio pobūdžio siuntų, muitininkai siuntinį sulaikė.

Šiuo metu Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriuje pradėtas tyrimas dėl galimo autorinių teisių pažeidimo bei gabenimo aplinkybių nustatymo. Jei pareigūnų įtarimai pasitvirtins, pažeidėjams gali grėsti administracinė bauda nuo 500 litų", - rašoma Muitinės departamento pranešime spaudai.

DELFI susisiekė su dainininke V. Katunskyte ir moteris atskleidė, kad visas plokšteles užsakė pati, pas fizinį asmenį, nes norėjo nuvežti dovanų į vaikų namus ir neįgaliesiems.

„Nematau jokio kriminalo, jokios tragedijos, kodėl negali kažkiek pasidaryt ir padovanot? Gavos, kaip gavos. Turiu daug tų koncertų, ir vaikų namuose, internatuose, ir senelių namuose ir neįgaliųjų, Dieve mano. Visi prašo, iš įvairių Lietuvos miestelių skambina. Aš ir taip už labdarą dainuoju, benzinas kainuoja, laikas. Norėjau nuvežti dovanų, o pačiai pirkti originalus, pagalvokit, kiek tai kainuoja, juk milijonų neuždirbu. Ne vieniem esu padėjus. Užsakiau savo ir Monikutės kompaktų, su dukrele dažnai koncertuojame", - situaciją paaiškino V. Katunskytė.
Monika Katunskytė

„Viskas prasidėjo, kai Vilniuje siuntų skyriuje rado narkotikų, tai dabar visus miestus purto, ne tik mano kompaktus sulaikė, daug ten visko. Aš tai nematau jokio kriminalo, juk ne tūkstančius užsakiau. Iš muitinės man dar neskambino, pasiaiškinti nekvietė, bet jau laukiu skambučio. Tikiuosi, kad viskas gerai baigsis, gal nebaus, o jei baus, tai neskausmingai. Juk turiu įmonę, kiek mokesčių sumoku, viskas tvarkingai pas mane", - patikino į tragikomišką situaciją papuolusi dainininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)