Pirmasis, likus pusvalandžiui iki ceremonijos, į Šv. Jonų bažnyčią lyjant lietui atvyko jaunikis su sesers vyru Romanu Čeburiak, netrukus pradėjo rinktis svečiai.

Bažnyčia specialiai poros šventei buvo papuošta rožinėmis ir baltomis hidrangėjomis, link altoriaus nutiestas baltas kilimas.

"Žentas jaudinosi turbūt mažiau nei nuotaka. Pasiruošimas vestuvėms buvo ilgas ir sunkus, tačiau galų gale esu laiminga, kad mūsų šeimoje atsirado toks puikus žmogus kaip Simas", - portalui DELFI sakė į ceremoniją atvykusi Oksanos mama.

Tarp svečių, atvykusių pasveikinti poros, buvo Darjušas Lavrinovičius su žmona, Monika ir Andrius Šedžiai, Mantas Kalnietis su sutuoktine.

"Simas išsirinko puikią žmoną, linkiu jiems šimtą metų gyventi kartu", - kolegai sėkmės linkėjo D. Lavrinovičius.

Kiek vėliau prie jau susirinkusių svečių prisijungė Deivydas Zvonkus, Natalija Bunkė, Liepa Mondeikaitė, Skaistė Steikūnaitė bei Vita Jakutienė.

Pavėlavusi į bažnyčią atvyko ir nuotaka. Ji gražiausią gyvenimo dieną nusprendė pasipuošti Juozo Statkevičiaus kurta itin trumpa suknele.

"Aš taip jaudinuosi, kad toks vėsus oras man yra puiki atgaiva", - portalui DELFI pasiguodė prie altoriaus skubanti O. Pikul.

„Siūliau Simui susituokti romantiškai šiltuose kraštuose, bet jis norėjo didelių, storų, lietuviškų vestuvių. Ir aš pritariau šiam jo norui, nes man visai smagu padaryti dideles, smagias vestuves“, - DELFI portalui prieš vestuves sakė O. Pikul.

Prie altoriaus nuotaką palydėjo tėtis Sergejus, o ceremonijos metu pamokslą perskaitė Neringa Šiaudikytė.

Oksana Pikul ir Simas Jasaitis
Priesaiką pora tarė garsiai, į mikrofonus. Taigi, tai oficialu - S. Jasaitis ir O. Pikul tapo vyru ir žmona.

Nuotaka po ceremonijos tapo Oksana Pikul-Jasaitiene. Pasak moters, taip ji išreiškė pagarbą savo vyrui.

"Beprotiškai jaudinausi, santuoka reikalauja daug susikaupimo", - sakė dainininkė.

Simas prisipažino, kad jaudinosi labiau nei prieš svarbiausias varžybas.

Netrukus po vestuvių šventės jaunavedžiai išvyks kopinėti medaus, tačiau kur tai vyks - neišdavė. Paklausti, ar planuoja atžalas, pora sakė, jog "viskas Dievo valioje".

Dovana mylimajam - daina

Prieš metus Oksanos balsą išgirdęs muzikos prodiuseris iš Anglijos jai pateikė neeilinį pasiūlymą: „Metus tobulink balsą, grįžk čia po metų ir aš tavo balso tembrui, kuris tikrai svyruoja tarp Madonnos ir Kylie Minogue, sukursiu dainą“. Oksana neabejotinai priėmė iššūkį, nes žinojo, kam paskirs savo pirmą solinę dainą.

O. Pikul, turėdama gausybes veiklų, metus slaptai nuo artimiausių žmonių tobulino balsą. Patikėjusi prodiuseriu, patikėjo ir savimi. Po įtemtų vokalo pamokų ir taip pat, slaptos įrašų sesijos, ji įrašė dainą, į kurią buvo sudėtas ne tik jaunos moters sunkus darbas, bet ir jos meilė būsimam vyrui.

„Simas apie mano dovaną jam net neįtaria. Kartais vakarais šnekučiuojantis, spėliodavome, ką dovanosime, tačiau aš taip ir neišsidaviau. Žinau, Simas savo gyvenime turi viską, todėl jį galėčiau nustebinti tik tuo, ko nerasi parduotuvių lentynose ir neužsisakysi internetu,“ – pasakojo artėjančių vestuvių nuotaikose paskendusi moteris.

Pirmą kartą šią dainą nuotaka atliks vestuvių šventės metu, jau po amžinos meilės priesaikos ceremonijos savo vyrui.

„Scenoje esu jau ne pirmi metai, bet taip dar niekada nesijaudinau. Vos pagalvojus dreba balsas, sukasi galva. Save raminu, jog ten būsiu ne viena, juk salėje bus tiek daug mums abiems su Simu artimų žmonių. Jau žinau, kad mano grupės narė Neringa (Neringa Šiaudikytė) mums parengė išskirtinį pasirodymą. Taip pat, nugirdau, jog „Pop Ladies“ ir dar daug kitų atlikėjų Simą ir mane sveikins nuo scenos. Tai ir drąsina, ir leidžia lengviau atsikvėpti,“ – nesuvaldomu jauduliu ir džiaugsmu dalinosi Oksana.

Suknelės dizaineris iki pat ceremonijos laikytas paslaptyje

Atlikėjos ir krepšininko pora, skirtingai nei dauguma pramogų ar sporto pasaulio atstovų, niekada neslėpė savo jausmų. Nesistengė slapstytis ir per vestuves. Dar prieš santuokos ceremoniją Oksana DELFI portalui nuoširdžiai pasakojo apie skrupulingą pasirengimą svarbiausiai savo gyvenimo dienai.

Atlikėja netgi neslėpė, kuo vilkės savo vestuvių dienos rytą - kol nuotakai buvo daromas makiažas, ji buvo užsimetusi Londone pirktą šilkinį „Victoria's Secret“ chalatą su užrašu „bride“ (nuotaka, - angl.). Tačiau kalbėdama apie nuotakos suknelę Oksana nebuvo tokia atvira nei su žiniasklaida, nei su mylimuoju, kuris vieno lietuvių dizainerio siūtą apdarą pamatė tik vestuvių dieną. Kas kūrė suknelę, dainininkė nenorėjo išduoti.

Tik vėliau paaiškėjo, jog suknelę siuvo J. Statkevičius.

Karti pirmoji patirtis

Ketverius metus draugavusi pora prieš santuoką Vilniaus arkivyskupijos šeimos centre lankė sužadėtinių rengimo Santuokos sakramentui kursus. 29-erių nuotakai tai – pirmoji santuoka. Dvejais metais vyresnis krepšininkas kartą jau buvo vedęs. 

2003-aisiais jis susituokė su modeliu Vaida Klizaite, su kuria susilaukė sūnaus Deimano. Buvusi žmona skyrybų metu iš krepšininko reikalavo 3 milijonų litų ir jos bei vaiko išlaikymo. Praėjusių metų vasarį teismas po skyrybų buvusiai grožio konkursų dalyvei V. Klizaitei-Jasaitienei priteisė pusę S. Jasaičio turimo turto - 1 mln. 897 tūkst. litų. Laisvės kaina buvo brangi.

Sunkiausia - paskutinė naktis

Tačiau sportininkas džiaugėsi galėdamas atversti naują gyvenimo puslapį ir kurti laimę su mylima moterimi – grupės „Naujųjų pupyčių“ nare O. Pikul. Po trejų metų draugystės krepšininkas Oksanai įteikė prabangų sužadėtuvių žiedą ir pasiūlė tapti jo žmona.

O. Pikul organizuoti vestuves padėjo vedybų planuotoja, tačiau moteris naujienų portalui atskleidė, kad ji taip pat neatitolo nuo artėjančių vestuvių rūpesčių, stengėsi dalyvauti kūrybiniame procese: „Planuoti vestuves man padeda ir aplinkiniai: Simas, abiejų mamos, draugės. Rūpesčius sprendžiame bendrai.“

Duodama išskirtinį interviu DELFI portalui, Oksana prisipažino, kad jai sunkiausia bus paskutinė naktis, nes greičiau norėsis sulaukti rytojaus.

„Bus labai sunku atlaikyti emocinį pakilimą einant į bažnyčią, nes aš esu labai jautri, mėgstu paverkti. Kad tik nežliumbčiau kartu su mama, - juokėsi nuotaka. - Vestuvės man labai gražu, graudu, tad manau, kad šios akimirkos bus sudėtingiausios.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4135)