Net kelis kartus kviestas ir griežtai atsisakęs pasirodyti „Pure Future White Arena Show“, o vėliau vis tik išgirdęs „Sel“ pavadinimą tarp renginyje neva pasirodysiančių žvaigždžių, Egidijus Dragūnas kreipėsi į advokatus. Teisme jau atsidūrė ieškinys, kuriuo festivalio rengėjai kaltinami neteisėtu svetimo vardo vartojimu ir klaidinančia reklama. Ieškinio suma - 151 tūkstantis litų.

Koncertuoti atsisakė

„Kartą man paskambino kažkokia neprisistačiusi mergina, pasakė, jog ji yra viena renginio organizatorių ir pasiūlė groti festivalyje. Aš iškart atsisakiau, nes „Sel“ intensyviai koncertavo gerus trejus metus, o dabar ruošiamės didžiuliam 20-ojo gimtadienio turui, kurio metu surengsime 27 koncertus Lietuvoje ir užsienyje, todėl argumentavau, kad vasarą grupė koncertuoti neketina. Ji skambino dar kelis kartus ir vis žadėjo didesnį honorarą, tačiau mano pozicija nesikeitė, be to, dar kartą pakartojau, kad ta data mano grafike jau užimta. Praėjus vos keletui dienų po paskutinio jos skambučio man pažįstami ėmė sakyti, kad girdėjo festivalio reklamą, kurioje skamba „Sel“ pavadinimas“, - pažintį su organizatoriais prisimena E. Dragūnas. 

Tuomet atlikėjas teigia nereagavęs, galvojo, kad tai – tik nesusipratimas ar kažkoks pokštas. Surimtėjo tuomet, kai pasipylė skambučiai iš agentūros, organizuojančios grandiozinį „Sel“ turą. Pagal susitarimą su jais, grupė iki turo pradžios negali koncertuoti didelėse arenose.

E.Dragūnas: kontraktas – su padirbtu parašu

„Pirmiausia paskambinau į festivalio bilietus platinančią bendrovę „Tiketa“, man buvo įdomu, kaip jie gali pardavinėti bilietus į renginį net nepasidomėję, ar iš tiesų organizatoriai jau yra pasirašę kontraktus su atlikėjais, kuriuos reklamuoja. Nuo to momento viską pradėjo fiksuoti ir mano advokatai. Turime įrodymus, jog mūsų pavadinimas buvo afišuojamas ir „Facebook“ bei „YouTube“ įkeltuose klipuose, taip pat per TV3, „Power Hit Radio“, radijo stotį „Kauno fonas“. Susisiekiau su Žalgirio arenos, kuriame ir turėtų vykti renginys, valdytojais. Pastarieji atsakė, kad turi kontraktą su manimi, kurį jiems pateikė renginį organizuojanti bendrovė „Puiki idėja“. Buvau šokiruotas, kai jie atsiuntė dokumento kopiją, kurioje buvo ne tik mano asmens kodas, bet ir padirbtas parašas“, - pasakojo populiarus dainininkas ir teigė, kad dėl to ruošiasi kreiptis į prokuratūrą. Mat už dokumentų klastojimą organizatoriams grėstų net baudžiamoji atsakomybė.

E. Dragūnui, kaip pats sako, keisčiausia yra tai, jog bilietus pardavinėjanti kompanija visiškai nereagavo į skundus ir iki praėjusio trečiadienio popietės skelbė, jog „Pure Future White Arena Show“ koncertuos grupė „Sel“. 

Naujienų portalui DELFI susisiekus su “Tiketos” direktoriumi Andriumi Žiauberiu, šis sakė nieko nežinojęs apie tai, jog E. Dragūnas nedalyvaus “Pure Future White” ir patikino, jog tokią informaciją reikėtų tikrinti. Taipogi A. Žiauberis tikino nežinąs, ar E. Dragūnas įmonę įspėjo, jog nei jis, nei jo mylimoji Eleonora gegužės 19-ąją vyksiančiame renginyje nė neketino dalyvauti. Neilgai trukus po DELFI skambučio, „Tiketos“ tinklalapyje informacijos apie E. Dragūno pasirodymą nebeliko.

“Jeigu mus informuoja, kad renginyje nebus kažkurio atlikėjo, mes informaciją išimame. Problemos čia tikrai nėra. Nenorime apgaudinėti liaudies. Viso labo esame tik tarpininkai tarp organizatoriaus ir vartotojo. Mes visada remiamės sutartimi, kurią turime sudarę su organizatoriumi”, - naujienų portalui DELFI kalbėjo “Tiketos” direktorius Andrius Žiauberis.

Ragina netylėti ir kitus

Su pačiais organizatoriais Selas net nebandė aiškintis, pasak jo, čia jau – jo advokatų reikalas. Tačiau pasidomėjęs apie vieną iš festivalio organizatorių, Mindaugą Jonaitį, E. Dragūnas teigė sužinojęs daug įdomių dalykų: „Šis žmogus niekur oficialiai nefigūruoja, jis nepasirašinėja sutarčių, tačiau visi žino, kad tai jo organizuojami renginiai. Jis turi didžiulių skolų apšvietimu, garso technika besirūpinančiomis kompanijoms, apgauti didžėjai, padirbtos kreditinės kortelės, ta pati DELFI paviešinta istorija su Deadmau5... Ką mes parodom pasauliui, kokie žmonės mums atstovauja?“

Pasak E. Dragūno, atėjo laikas pabaigti „šitą nesąmonę“, nesileisti mulkinamiems, todėl jis kviečia nebetylėti tuos, kuriuos bent kartą yra apgavę „Pure Future“ organizatoriai.

„Raginu atsakingas institucijas, „Tiketos“ ir Žalgirio arenos atstovus taip pat su festivaliu bendradarbiaujančią valstybinę įmonę „Lietuvos geležinkeliai“ suprasti, su kuo jie turi reikalų bei sureaguoti į šią problemą ir padaryti taip, jog šis gėdą kitiems organizatoriams užtraukiantis festivalis išvis neįvyktų, o žmonės toliau nebūtų apgaudinėjami,“ – sako grupės „Sel“ lyderis.

Atlikėjas teigia, kad tokio radikalaus žingsnio imasi ne norėdamas pasipelnyti, o iš pagarbos jo muziką mėgstantiems žmonėms: „Per dvidešimt muzikavimo metų aš esu atšaukęs vos kelis koncertus dėl ligos. Į paskutinį turą važiavau taip pat su aukšta temperatūra, bet tik todėl, kad nenorėjau nieko nuvilti. Taip, nesu tobulas, tačiau neleisiu, kad mano taip sunkiai nudirbtas darbas nueitų šuniui ant uodegos ir „Sel“ vardą tampytų visi, kas tik netingi. Aš gerbiu ir vertinu savo gerbėjus, nenoriu, kad jie liktų apgauti kažkokių aferistų. Aš šito ramiai nepaliksiu“.

Toliau reklamuoja grupės „Sel“ pasirodymą

Tuo metu renginio organizatoriai bei „Tiketa“ praėjusią savaitę žiniasklaidai išplatino renginį reklamuojančius pranešimus, kuriuose ir toliau skamba ne tik „Sel“ pavadinimas, bet ir E. Dragūno mylimosios vardas.

Cituojame: „Po kultinės grupės koncerto į sceną žengs grupė „Sel“. Egidijus Dragūnas savo gerbėjams pristatys ir savo mylimąją – jūroje baltų žmonių debiutuos jo sūnaus mama Eleonora“.

Tame pačiame pranešime priduriama: „Su visais atlikėjais yra pasirašomi griežti kontraktai ir sutartys, tik po jų gavimo renginio organizatoriai oficialiai savo ir bilietais prekiaujančiose kasose paskelbia apie atvykstančius svečius.“

Renginio organizatorių viešai skelbiamu telefonu atsiliepusi mergina DELFI patikino, kad E. Dragūnas tikrai pasirodys „Pure Future White Show Arena 2012“. Paklausta, kodėl žiniasklaidai platina informaciją su renginio gerbėjus klaidinančia informacija, ji sakė „dirbanti su sutartimis“.

„Nežinau, žinokit. Mes su sutartimis dirbam. Nežinau, žinokit. Aš tokiais reikalais neužsiimu“, - DELFI kalbėjo ji ir suskubo atsisveikinti. 

Pranešime spaudai taip pat skelbiama, jog iki renginio likus mėnesiui yra parduota daugiau kaip 4000 bilietų. Bilietai į festivalį kainuoja nuo 51 iki 266 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)