M. Bui ketvirtadienio rytą apklausta prostitucijos byloje – kaltinimai dėl pelnymosi iš jos pateikti Martai Kulikauskaitei. Ją į teismą atlydėjo du apsaugininkai - du vyrai moterį apsupo iš visų pusių.

Paklausta, kodėl atėjo į teismą su apsauga, M. Kulikauskaitė nieko neatsakė. Tiesa, M. Kulikauskaitę į posėdį atlydėję ir ją akylai saugoję augaloti vyrai, kaip patys vėliau prisipažino, yra M. Kulikauskaitės draugai.

Paprašė ir palydėjome“, – sakė vienas jų. Teismo posėdžio pabaigos jie, kaip ir žurnalistai, laukė už durų – prostitucijos byla nagrinėjama neviešame procese.

Tuo metu buvusią dainininkę M. Bui į teismą turėjo pristatyti policijos pareigūnai, nes teisėja Regina Pocienė buvo nusprendusi, kad prieš posėdį ją reikia uždaryti į areštinę. Svarbios liudytojos pareigūnai nerado namuose, todėl nutartis nebuvo įvykdyta.

Net beveik valanda anksčiau, nei buvo suplanuotas posėdis, į teismą atvykusi buvusi „pupytė“ DELFI sakė, kad šiomis dienomis buvo Kaune, jai atlikta operacija, ji taip pat turėjo tai patvirtinančius medikų dokumentus.

„Man buvo atlikta operacija – kelio sąnario, aš nežinau, ar policija ieškojo, mane ką tik iš Kauno parvežė“, – ji teigė, kad pareigūnai su ja nesusisiekė mobiliuoju telefonu.

M. Bui sakė, kad jai yra paskirtas gulimas režimas. „Labai skauda, žinoma, galėjau neiti, bet atėjau“, – buvusi dainininkė pažymėjo, kad šioje byloje yra paprasta liudytoja, o ne kaltinamoji.

„Tėvams infarktą ar vėžį įvarysite“, – nusivylimo žurnalistų susidomėjimu neslėpė M. Bui.

Į Kauno klinikas M. Bui buvo paguldyta birželio 10-ąją, nes, kaip nurodyta jos paaiškinime, traumą patyrė slidinėdama praėjusių metų lapkritį. Buvusi dainininkė nurodė, kad po traumos dažnai kartojasi kelio sąnario „panirimai“, atsirado nuolatinis kelio sąnario skausmas, stiprėjantis fizinio krūvio metu.

Medikai jai konstatavo dešinio kelio sąnario išorinio menisko ir priekinio kryžminio raiščio plyšimą.

Po keliolika minučių trukusios apklausos teisme M. Bui nenorėjo komentuoti, ką kalbėjo teisme.

„Žinokite, man labai skauda koją, nenoriu nieko kalbėti – nuėjau ir paliudijau, ir viskas pagaliau baigėsi“, - M. Bui teigė, kad po operacijos dar ilgą laiką turės gydytis namuose. Kaip įrodymą ji DELFI davė paskaityti medikų pažymą, kurioje surašyta visa jos ligos istorija.

Buvusi „pupytė“ žurnalistų prašė „nepūsti burbulo lygioje vietoje“.

„Buvau iškviesta, kad Martą pažįstu – jeigu dar prirašysite rašliavų, kreipsimės į teismą, – sakė ji. - Jeigu jūs artimai bendrautumėte, ir jus kviestų liudyti... Teisėja yra laiminga, kad atvykau į teismą su skaudančia koja“.

Ketvirtadienio posėdyje išklausęs M. Bui teismas taip pat pagarsino kelių merginų, šiuo metu gyvenančių užsienyje, parodymus. Tuo metu M. Kulikauskaitė kol kas parodymų nedavė, ji žadėjo kalbėti tik tuomet, kai bus apklausti visi liudytojai.

Kitas teismo posėdis suplanuotas rugsėjo viduryje.

Nors M. Bui ir geranoriškai atvyko liudyti į teismo posėdį, tačiau areštinės gultą jai vis tiek gali tekti išbandyti – areštą už teismo nurodymų nevykdymą paskyrusi teisėja jau negali panaikinti buvusiai atlikėjai skirtos sankcijos, todėl vienintelis būdas, kaip išvengti dviejų parų kalinimo areštinėje, apskųsti teismo nutartį.

Tam M. Bui turi 7 dienas nuo teismo nutarties įteikimo. Tik tokiu atveju, jeigu aukštesnės instancijos teismas panaikins liudytojai skirtą nuobaudą, ji galės išvengti patekimo į areštinės kamerą.

DELFI teisme patikino, kad teisėjos nutartis nėra panaikinta, tačiau ir neįvykdyta, todėl ji lieka galioti.

Liudija dėl kelionės į Šveicariją

Buvusi populiarios grupės atlikėja teisme liudijo dėl kelionės į Šveicariją. Ikiteisminio tyrimo metu ji pareigūnams yra pasakojusi, kad vieno vakarėlio metu susipažino su M. Kulikauskaite, kuri vėliau pasiūlė vykti į užsienį tiesiog gerai praleisti laiką.

M. Bui neslėpė, kad su M. Kulikauskaite 2009 ar 2010 m. buvo išskridusi į Ženevą, tačiau esą nieko nežinojo, jog jos draugė gali būti susijusi su prostitucija.

Atlikėja tikino, kad šios kelionės metu niekas jai nepateikė jokių intymaus pobūdžio pasiūlymų, o ir už išvyką iš M. Kulikauskaitės negavo jokių pinigų.

M. Bui taip pat sakė, kad į kelionę su M. Kulikauskaite vyko kaip draugės.

Baudžiamojoje byloje figūruoja 14 merginų, kurios iš Lietuvos į įvairias Vakarų Europos šalis vykdavo linksminti jų dėmesio išsiilgusius verslininkus.

Už kartu praleistą laiką kai kurios merginos gaudavo net po 2-2,5 tūkst. eurų (7-8,6 tūkst. litų) bei būdavo apipilamos išskirtiniu dėmesiu prabangiuose vakarėliuose ir jas „nusipirkusių“ vyrų dovanomis.

„Čia mano asmeninis gyvenimas, tai – provokacija, jūs kur nors kavą gertumėte, susipažintumėte su kuo nors ir jums jau bylą keltų?“ – pateiktais kaltinimais anksčiau DELFI piktinosi M. Kulikauskaitė.

Kai kurios merginos pareigūnams atskleidė, kad vykdavo į Ženevą (Šveicarija), Nicą, Paryžių (Prancūzija) ar Milaną (Italija). Kada ir kur reikia nuvykti, joms esą pasakydavo M. Kulikauskaitė – ji taip pat nupirkdavo lėktuvo bilietus ir sutvarkydavo kitus reikalingus dokumentus.

Apklaustos liudytojos aiškino, kad už su turtingais vyrais praleistą laiką asmeniškai gaudavo nuo 1 iki 2,5 tūkst. eurų. Viena merginų teigė, kad su savo klientu net turėjo vykti į Kazachstaną – čia vyko įtakingų verslininkų susitikimas su valstybės pareigūnais.

Merginos prisiminė, kad jas priėmę vyrai taip pat buvo gerai žinomi savo šalyje, o kai kurie – ir užsienyje. Dalį jų ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai apklausė – Lietuvos prokurorai su teisinės pagalbos prašymais kreipėsi į užsienio valstybes.

Jie net neslėpė, kad leisdavo laiką su merginomis, tačiau jų nevadindavo prostitutėmis – esą tai buvo jaunos ir gražios modelių agentūros darbuotojos.

Išties, kai kuriems klientams lietuvaitės buvo pristatomos kaip manekenės – pareigūnai išsiaiškino, kad turtingi vyrai M. Kulikauskaitei nurodydavo datas, kada jiems bus reikalingos merginos, o ši jiems išsiųsdavo jų nuotraukas. Atrinktoms lietuvaitėms būdavo pasiūloma išvykti „pasilinksminti“.

Bylos duomenimis, M. Kulikauskaitė, įtariama, iš prostitucijos pelnėsi maždaug tris metus – nuo 2008-ųjų gruodžio iki 2011-ųjų balandžio.

M. Bui teigia, kad išvyka į Šveicariją niekuo neišsiskyrė iš kitų

Pagrindiniam naujienų portalui DELFI M. Bui praėjusią savaitę atskleidė, kad pelnymusi iš prostitucijos kaltinamą M. Kulikauskaitę pažįsta jau ne vienerius metus.

„Argi čia nusikaltimas, kad tu keliauji kažkur su drauge, išvyksti į užsienį? Aš prieš ją nieko neturiu, o Policijos departamente patyriau psichologinį spaudimą – pareigūnai tiesiog mane bandė į tą dalyką įtraukti.

Jie man sakė, tu paliudyk, mes parašysime prieš ją taip ir taip, ir tave tada tyliai paleisime, tau niekur, net į teismą nereikės atvykti.

Nesutikau duoti melagingų parodymų, pasakiau visą teisybę – kaip susipažinau, kaip bendravome. Jeigu ją pažįstu, keliauju su drauge, tai nereiškia, kad ji man siūlo kažkokių pinigų.

Kai nesutikau kalbėti taip, kaip pareigūnai norėjo, jie man pasakė, kad mes tau per spaudą duosime tokį spaudimą... Man nėra pagrindo duoti melagingus parodymus, meluoti, ar man tai reikalinga? Juk žmogus turi du vaikus, tikrai taip nesielgčiau. Ir taip jau ganėtinai dažnai Lietuvoje vyksta tokie dalykai, kai sodina nekaltus žmones“.

Paklausta, ko vyko į Šveicariją, M. Bui sakė: „Tai buvo paprasta kelionė. Mes dviese, kaip draugės keliavome, o buvo išpūstas burbulas, kad važiavome su mergaitėmis. Aš jokių mergaičių nepažįstu ir su jokiomis mergaitėmis neskridau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (817)