21 metų Guarico valstijos gyventoja, draugų vadinama tiesiog Ly, pernai rudenį laimėjo „Mis Venesuela“ konkursą. Telekomunikacijų inžineriją ir mados dizainą studijuojanti mergina gražuolių rinkimuose net nebuvo laikoma favorite, tačiau jai pavyko įveikti 27 konkurentes.

Ly yra rimtai pasiryžusi iškovoti ir „Mis Visata“ titulą. Tokio pareiškimo nereikėtų vertinti su šypsena: šios šalies merginos yra vadinamos bene dailiausiomis pasaulyje, mat jos yra laimėjusios daugiausia pasaulinių grožio konkursų. Penkios „Mis Pasaulis“ ir po keturias „Mis Visata“ bei „Miss International“ – tiek tituluotų gražuolių gyvena Venesueloje.

1,80 metro ūgio Ly žurnalistams giriasi tuo, kad jos grožis yra natūralus: „Nesu pasidariusi nė vienos (plastinės – DELFI) operacijos ir tuo labai didžiuojuosi“.

L. Jonaitis kelias į grožio pasaulį prasidėjo prekybos centre. Į apsipirkinėjančią 16-metę tuomet dėmesį atkreipė dizaineris Franco Motoro. Būtent šis dizaineris sukūrė suknelę, kuria vilkėdama gražuolė buvo karūnuota „Mis Venesuela“. F. Motoro pasiūlė paauglei pabandyti laimę dailiausios šalies merginos rinkimuose, tačiau ji keletą metų luktelėjo.

Per tą laiką Ly suspėjo padirbėti kaip modelis ne tik gimtojoje šalyje, bet ir užsienyje. Paryžiuje ji priklausė agentūrai „Metropolitan Models", Maroke demonstruodavo „Christian Dior“ mados namų drabužius. Merginos įsitikinimu, manekenės patirtis jai buvo ir bus naudinga gražuolių konkursuose.

Beje, „Mis Venesuela“ titulas – ne vienintelis Ly biografijoje. Ji laimėjo realybės šou „2003 metų modeliai". Vėliau ji dalyvavo pasauliniame „Ford Super models" konkurse, kuriame pateko tarp finalisčių.

Kaip teigiama „Mis Visata“ interneto svetainėje, Ly mėgsta kurti drabužius, vaidinti, klausytis muzikos, keliauti, bendrauti su žmonėmis iš viso pasaulio, ypač – internetu (vien jos „mesendžeryje“ yra daugiau nei 500 kontaktų), susipažinti su naujomis kultūromis.

Ly svajoja tapti mados dizainere ir atidaryti savo drabužių parduotuvę, kurią įrengtų pati. Be to, ją žavi žiniasklaidos pasaulis.

Merginos gyslomis teka ne tik venesueliečių ir lietuvių, bet ir rusų kraujas. Ji kalba ispaniškai, angliškai ir prancūziškai. Deja, lietuvio prekybininko Valdo Jonaičio ir venesuelietės medikės Marisol Escalon šeimoje nebekalbama lietuviškai – per Antrąjį pasaulinį karą į Venesuelą emigravę gražuolės seneliai jau mirę.

Vaikystę Ly praleido mažame Tocuyito miestelyje. „Mano tėvai buvo nepaprasti – jų dėka aš tapau tuo, kas esu, jie remdavo visas mano iniciatyvas. Popietes leisdavau mokydamasi muzikos ir teatro meno. Šeimoje buvau vienintelis vaikas, todėl tikrai buvau lepinama. Nemažai laiko praleisdavau su močiute, kuri man buvo labai miela“, - pasakojo gražuolė.

Beje, Ly yra ne vienintelė, laimėjusi „Mis Venesuela“ titulą. 1985-aisiais – tais metais, kai gimė dabartinė grožio karalienė, konkurso nugalėtojos karūną užsidėjo Silvia Martinez Stapulionis – lietuvės dukra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją