„Vos kelerius metus Airijoje pagyvenę lietuvių vaikai jau nebemoka skaityti ir rašyti lietuviškai. Norėčiau neleisti jaunajai kartai pamiršti lietuvių kalbos ir savo tautos tradicijų. Darbas nebus lengvas, tačiau norinčiųjų lankyti tokią mokyklėlę jau yra. Jei bus galimybė, norėčiau padirbėti ir lietuvių emigrantų žiniasklaidoje, galbūt dainuoti”, – kalbėjo mokymo vadovėlius į lagaminus jau susikrovusi kaunietė.

Išvykti į Airiją E. Masytę labiausiai paskatino šeimos ilgesys.

Kaunietės brolis su šeima Dubline gyvena jau dešimt metų. Ten baigė aukštuosius mokslus, susilaukė trijų atžalų. Prieš kelerius metus į Airiją išvyko Eurikos motina. O praėjusį rudenį koledžą Dubline pradėjo lankyti ir 16-metis jos sūnus Gelmis.

„Savo išvykimo nevadinu emigracija. Pasiilgau šeimos, sūnaus, todėl kurį laiką pagyvensiu Airijoje”, – paaiškino dainininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)