Maža to, nors teismas M. Jonaitytę jau yra oficialiai išskyręs su Los Andžele (JAV) gyvenančiu krepšinio treneriu Vėju Raulu Anaya, tačiau santuokos nutraukimo procesas gali grįžti į pačią pradžią – buvęs manekenės mylimasis siekia papildomai prisiteisti beveik 17 tūkst. Lt kompensaciją.

Tokios aplinkybės paaiškėjo pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme – teisėja Inga Staknienė pradėjo aiškintis, ar pagrįstai L. Baškauskaitė prašo priteisti skolą iš M. Jonaitytės.

Nei ieškovė, nei atsakovė teismo posėdyje nedalyvavo – joms atstovavo advokatai Darius Katauskas ir Valerijus Kirpičnikovas.

Ieškinį teismui pateikusi L. Baškauskaitė teigia, kad M. Jonaitytė jai yra skolinga 25 tūkst. 800 Lt – esą po santuokos sudarymo ji savo sūnui ir marčiai pervedė 51 tūkst. 600 Lt automobilio „Toyota Prius“ pirkimui. Vėliau buvo nustatyta, kad oficialiai už maždaug 2 metų senumo automobilį M. Jonaitytė sumokėjo vos 5 tūkst. Lt, nors jis buvo vertas 48 tūkst. Lt.
Liucija Baškauskaitė ir Stevenas Anaya

Porą dėl abiejų sutuoktinių kaltės išskyręs yra nusprendęs padalinti jų bendrosios jungtinės nuosavybės teise priklausantį turtą – M. Jonaitytei atiteko vaiko kambario baldai (sofa-lova be čiužinio, trijų durų rūbų spinta), miegamojo baldai (lova, pakabinama lentyna, keturių durų rūbų spinta) ir vonios kambario baldai (vonios baldai prie praustuvo, sienutė prie vonios, pastatoma spinta). Visi M. Jonaitytei atitekę baldai yra įvertinti beveik 22 tūkst. Lt.

Analogiškos vertės turtas – automobilis – atiteko ir V. R. Anaya. Tiesa, jis su tokiu sprendimu nesutinka – jo advokatas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) yra pateikęs kasacinį skundą, kuriame prašo iš M. Jonaitytės priteisti beveik 17 tūkst. Lt kompensaciją. Vyras nurodė, kad yra investavęs pinigus į buvusios sutuoktinės buto remontą.

M. Jonaitytės advokatas V. Kirpičnikovas įsitikinęs, kad L. Baškauskaitės pareikštas ieškinys yra tiesiogiai susijęs su nagrinėta skyrybų byla, todėl ją siūlė prijungti prie televizijos įkūrėjos pradėto proceso.

Pasak jo, L. Baškauskaitė turėjo būti įtraukta į skyrybų procesą kaip kreditorė, tačiau dėl neaiškių priežasčių tokio pageidavimo neišreiškė.

„Jeigu kasacinės instancijos teismas nuspręs, kad byla turės būti nagrinėjama iš naujo pirmosios instancijos teisme, ji galėtų būti įtraukta į tą bylą, o dabar gi matome tam tikrą piktnaudžiavimą procesinėmis teisėmis“, – sakė V. Kirpičnikovas.

Tuo metu L. Baškauskaitės advokatas D. Katauskas atkirto, kad M. Jonaitytė pati privalėjo informuoti kreditorius apie pradėtą skyrybų procesą.

Teisėja I. Staknienė paskelbė, kad skyrybų byla jau prijungta prie L. Baškauskaitės iškelto proceso, tačiau artimiausiu metu ji bus išsiųsta į LAT. Greičiausiai tik po šio teismo sprendimo paskelbimo bus nagrinėjamas ir L. Baškauskaitės pareikštas ieškinys.

Bylą nagrinėjant teisme paaiškėjo, kad M. Jonaitytė savo elektroniniuose laiškuose L. Baškauskaitei buvo žadėjusi grąžinti pinigus, tačiau to nepadarė.

DELFI primena, kad M. Jonaitytę ir V. R. Anaya teismas išskyrė po pustrečių metų trukusios santuokos – pora gyveno atskirai. Buvusi manekenė yra sakiusi, kad skirtis dėl abiejų sutuoktinių kaltės prireikė dėl to, jog ji bandžiusi su vyru išsiskirti bendru sutarimu, siūlė jam įvairius net sau pačiai nenaudingus variantus, tačiau susitarti nepavyko.

„Norėjau, kad tik mane paliktų ramybėje, tačiau to pasiekti nepavyko. Teisminiai terminai skamba įvairiai. Kadangi išsiskirti bendru sutarimu nepavyko, skiriamės dėl abipusės kaltės. Neištikimybės šiuo atveju nebuvo, nėra jokio trečio asmens“, – DELFI yra sakiusi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (416)