Nepriklausomybės diena yra federalinė JAV šventė. Jos metu paminimas 1776-ųjų liepos ketvirtos dienos Nepriklausomybės deklaracijos priėmimas.

Šią šventę visuomet lydi linksmybės, karnavalai, mugės, koncertai ir fejerverkai. Liepos ketvirtąją JAV šeimos iškylauja, kepa mėsą ant grotelių, politikai sako kalbas, dalyvauja iškilmingose ceremonijose.

Viešuose ir privačiuose renginiuose JAV gyventojai prisimena savo istoriją ir tradicijas. Šventės metu demonstruojamas patriotiškumas.

Šventės metu įvairios erdvės, skverai ir pastatai dekoruojami JAV vėliavos spalvų - raudonos, mėlynos ir baltos - dekoracijomis.

Oficialiosios renginio dalies pradžioje pagerbta JAV vėliava, o skambant Savanorių pajėgų orkestrui „Jazz Combo“ atlikti Lietuvos ir Amerikos tautiniai himnai.

Šįsyk JAV ambasadorės rezidencijoje svečiams buvo įrengtos keletas stoginių, kurios susirinkusiesiems bent šiek tiek pridengė tvieskiančią saulę. Šventės svečiai čia skanavo įvairius gėrimus, spalvingus valgius.

Rezidencijos vidiniame kiemelyje svečiai buvo vaišinami ne tik įvairiais sumuštinukais, bet ir ledais. Pasibaigus oficialiajai renginio daliai buvo prapjautas milžiniškas tortas, puoštas Amerikos vėliava, o D. A. McCarthy pakvietė pakelti taures už Amerikos ir Lietuvos draugystę.

Šventės akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)