Pasveikinti jaunavedžių atvyko šeimos nariai, jaunikio klasės draugai, tarp svečių taip pat buvo ir kolegos krepšininka Jonas Mačiulis ir Žygimantas Janavičius su draugėmis, Š.Jasikevičius su tėvais ir jaunesniuoju broliu Vyteniu, Paulius Jankūnas su žmona ir vaiku, “Lietuvos ryto” komandos kapitonas Steponas Babrauskas su drauge.

Prie bažnyčios jaunieji atėjo pėsčiomis, jų, kaip įprasta pagal tradicijas, nelydėjo tėvai. Nuotaka šiai ypatingai šventei pasirinko kuklią, tačiau stilingą baltą suknelę su ilgu, žeme besivelkančiu nuometu, jaunikis - juodą kostiumą.

Ceremonija taip pat nebuvo pompastiška, pilna svečių bažnyčia skoningai buvo išpuošta gėlėmis.

„Ar prisimenate pirmąjį savo susitikimą?“, - jaunųjų pradėdamas ceremoniją paklausė kunigas. Pastariesiems palinksėjus galvomis, dvasininkas pridūrė: „Na žinoma, kaip gi pamirši svarbiausius dalykus gyvenime?“.

„Tikiuosi tuokiatės iš meilės. Ar aš klystu?“ - pajuokavo kauniečių itin mylimas kunigas Kęstutis Rugevičius.

Po ceremonijos jaunajai buvo simboliškai į kitą galvos pusę persegtas rūtų vainikėlis, jaunajam taip pat rūtų vainikėlis buvo persegtas iš vienos švarko pusės į kitą. Pora sumainė aukso žiedus. Kai kunigas palaimino ką tik sudarytą santuoką, visi svečiai atsistoję plojo.

Žmona tapo Kalniete

Po tuoktuvių jaunoji pasirinko vyro pavardę ir tapo Kalniete. Paklaustas, kur praleis Medaus mėnesį, krepšininkas teigė, jog rinktinės stovykloje, kur su kitais krepšininkais šiuo metu rengiasi Europos krepšinio čempionatui.

M.Kalnietis drąsiai sako, kad jam mylimojoje patinka absoliučiai viskas.

“Nėra savybių, kurios nepatiktų. Kol kas jaučiamės neįprastai, reikia susigaudyti, kas įvyko”, - po ceremonijos kalbėjo krepšininkas.

Pora po vestuvių gyvens krepšininko gimtinėje Kaune.

Krepšinio žvaigždės mama Jolanta, DELFI žurnalistų paklausta, kaip jaučiasi, apvesdinusi sūnų, teigė, jog yra labai patenkinta jo pasirinkimu: „Esu labai laiminga, manau, kad sūnus pasirinko teisingai. Su marčia puikiai bendraujame ir labai džiaugiamės švente“.

Pasibaigus bažnytinei ceremonijai, Mantas ir Mingailė Kalniečiai nuo Vytauto Didžiojo Bažnyčios pėsčiomis atėjo į Kauno rotušę. Čia juos pasitiko rotušės darbuotoja, perdavusi jauniesiems dokumentus, liudininkams buvo paaiškinta, kurioje dokumentų vietoje jie turės pasirašyti. Antrame Kauno rotušės aukšte jaunuosius sutiko styginių kvartetas.

Baigusi jaunuosius tuokti ceremonmeisterė perskaitė šiuo metu atostogaujančio Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko sveikinimą. Šioje ceremonijoje dalyvavo tik artimiausieji. Krepšininkai J. Mačiulis, Š. Jasikevičius bei kiti kolegos tuo metu jaunavedžių laukė šalia esančioje lauko kavinėje.

Žurnalistų paprašytas atsakyti į keletą klausimų, Š. Jasikevičius suirzo ir žurnalistams patarė prie jo nelįsti.

Dar prieš tuoktuvių ceremoniją bažnyčioje buvo paprašyta svečių nesveikinti jaunųjų iškart, kai tik šie išeis iš bažnyčios, o vėliau ir iš rotušės. Gėles ir dovanas susirinkusieji jauniesiems galėjo įteikti Ryšių istorijaus muziejaus kiemelyje, esančiame greta Kauno rotušės.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)