J. Statkevičius piktinosi, kad pradžioje meras pateikia užsakymą, o vėliau nieko nesakęs, sudaro sutartį su kitais klientais. Dėl to dizaineris patyrė ne tik moralinį, bet ir finansinį nuostolį.

Artūras Zuokas
Pirmadienį sostinės meras DELFI pakomentavo šią situaciją. Anot A. Zuoko, mados kūrėjo paslaugų kaina buvo per brangi. Todėl savivaldybė kreipėsi į kitus klientus.

„Air Lituanica, kaip nacionalinis oro vežėjas, gali ir nori pristatyti geriausius Lietuvos vardus ir jų pasiekimus. Todėl ir buvo kreiptasi į J.Statkevičių su prašymu sukurti oro bendrovės darbuotojų uniformas. Tačiau su sąlyga, kad tai bus padaryta nemokamai, tiksliau kompensuojant tik realias išlaidas (medžiagos, bandomieji modeliai ir t.t.) Kartu dizaineris gauna reklamą ir prisideda prie svarbaus Lietuvai projekto“, - DELFI komentavo meras.

Tačiau Artūras Zuokas apgailestavo, kad J. Statkevičiaus paslaugų kaina buvo per didelė, o noro prisidėti prie projekto nebuvo.

„Nesutinku, kad tik "paukštukai čiulba už dyką“. Todėl įmonės vadovai surado ne vieną žymų, gabų ir talentingą Lietuvos modeliuotoją, kurie mielai sutiko atlikti šiuos darbus. O patarimas Juozui, kurio talentą gerbiu - neužmiršti, kad klientai yra visada teisūs ir juos apkalbinėti yra labai prastas skonis, - priminė sostinės meras. - Kartu nereikia nuvertinti savo kolegų, nes talentingų dizaino meistrų Lietuvoje yra ne vienas.“

J.Statkevičius: tokie poelgiai - žemas lygis

Perskaitęs A. Zuoko atsaką DELFI portale, J. Statkevičius ir vėl parašė atvirą laišką (beje, meras ir vėl jį tuoj pat pašalino).

Juozas Statkevičius
"Noriu priminti ir patikslinti, kad apie kainas net kalbos nebuvo. Atėjus į susitikimą su jumis, dar davyvavo dvi liudininkės: Rasa Razgaitienė ir mano vadybininkė Živilė Matačiūnaitė. Jos mielai paliudys jūsų žodžius, kad uniformą turiu padaryti vedamas patriotinių jausmų. Argi tai ne juokinga? Jūs net piršto nepajudinate iš patriotizmo. O DELFI aiškinate, kad aš per brangus? Labai lengva apšmeižti", - rašo J. Statkevičius.

Vyras primena, kad sutarties nebuvo spėta pasirašyti, tačiau tai nereiškia, jog dizaineris iš kelmo spirtas. Jis teigia, jog nenori tylėti kaip vergas ir atsiprašo, jei sudarė nepatogumų.

"Tad būkite vyras ir jeigu netinka mano sąlygos, išmokite vyriškai pasakyti "ne", o ne kaip pirmokas, nieko nesakydamas, vilkindamas kitų laiką, slapta pasirašote sutartis su kitais ir tylite. Žinoma, tai lietuviškas būdas, bet jūs deklaruojate, kad esate Europos žmogus. Deja, tokie juokingi poelgiai ir tokios menkos machinacijos tikrai verčia abejoti jūsų europietiškumu. Tokie poelgiai - žemas lygis. Neapsimeskite kvailučiu, aiškindamas, kad aš per brangus", - tęsia dizaineris.

J. Statkevičiaus manymu, meras net nesuvokia, kas yra atsakomybės jausmas: "Todėl jau laikas išmokti pripažinti savo klaidas ir mandagiai atsiprašyti, nekvailinti visuomenės, pasitelkiant savo pijaro kompaniją, kuri sumaniai juodina, trypia kanopomis ir pila pamazgas mano vardu. Nekenčiu neteisybės ir puikiai suprantu, kad Lietuvoje jos nebus, nes teisybės nesugeba pasakyti net miesto meras. Teisybė visuomet nepatogi, ypač jei ji ne jūsų pusėje, pats tai puikiai suprantate! Su jumoru ir šypsena, bet be pagarbos - Juozas Statkevičius".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (517)